Artk2 normalnie celowałbym w Shineray 150 "ADV" bo mam wrażenie że oryginalne chińczyki są lepiej poskładane niż ich polskie "podróbki". Jednak w związku z tym iż 125tka daje możliwość zaproszenia na przejażdżkę mojego Tatę lub kolegę to celuje w 125-tkę adv z rometa.
Chcę ADV bo:
1. Chcę wrócić do spokojnego eksplorowania dróg polnych i bezdroży.
2)Chcę na baku powozić syna.
3) ADV posiada silnik który już znam 156FMI, który u mnie zrobił 18tyś km (potem go sprzedałem)
4) nigdy nie miałem problemu z otrzymaniem części z rometa jak również ich ceny były przystępne.
5) jak młody podrośnie to może wrócę do wędkowania, łatwiej się będzie spakować.
6)motorek miałby służyć na dojazdy do pracy żeby keewaya zostawić na dalsze trasy. (choć rometem 125 z tatą na pasażera i pakunkami "zrobiliśmy " objazd po wójkach z Zakopanego.)
7. Mnich napisał że jest wyższy od K125 więc i wygodniejszy dla mnie, choć na Z125 już było całkiem wygodnie.
W tyle głowy mam jeszcze skymaxa 125 (Dax lub. Trex) bo można by go wpakować na tylny stojak do przewozu jednośladów i zabrać bez problemu na wakacje rodzinne (pojazd dedykowany do przewozu w kamperach). Choć wyglądałbym na nim śmiesznie z moim wzrostem. Abstrahując od tego że musiałbym go ściągnąć z Niemiec.