Prosze o radę w dokonaniu wyboru..

Motocykle 125ccm, Lifan LF-250, Jinlun 250, Jinlun 150, Challenger 200, Zipp, Cruiser 250, inne...
moderatorzy: Luca, beniamin82

Postautor: stahuza dodano: 18 sty 2010, 22:27

Bartess87 pisze:
skopi pisze:nie rozgladaj się za nówką , można za niezłą kasę wyrwać rocznego czy dwulatka nawet taniej niz nówkę 150 a naprwawdę , uwierz ze teraz mówisz 60-70 km , pozniej i tak pojedziesz poza miastem 80-90 i będziesz narze\kał.
Na dotarciu jeździ sie do 60-70, po mieście mozesz nawet 40/gdzo ale poza miastem napewno depniesz po zaworach hehe

Gdyby nie to ,że mam złe wspomniena związane z używanymi sprzętami to pewnie bym sie zastaniwił. Kilka razy naciołem sie na czymś używanym a zawsze kiedy kupowałem coś nowego to miałem z tego radoche przez wiele lat :) . Sam sobie dotarłem ,nie musiałem patrzeć na jakieś czyjeś obcierki których u mnie nigdy w niczym nie było nawet po długim czasie eksploatacji. Jestem pedantyczny aż do przesady :) zawsze na wszystko wywalam wiadro wosku i dopiero wtedy jest git :) nawet opony psikam aby sie błyszczały hehe. Rok temu miałem okazje kupic za 3 tys Pioneera czy jakoś tak z 2005 roku od niestety handlarza. Nie chciałbym się naciąć i dlatego zawsze jak cos kupuje to troche gorsze ale nowe :) przez moje żłe doświadczenia tak już mam. Kiedyś coś używanego kupiłem a póżniej z pocałowaniem w d..e z ogromną stratą oraz trudem sprzedawałem to. Szukanie kupca trwało rok :mur: . Powiedziałem sobie ,że nigdy więcej.

Witam ! Zastanów się nad tą ofertą .http://www.motocykl.otomoto.pl/index.ph ... 144.Motork przywożą busem.odpalają,sprawdzają i wiesz na czym stoisz.Ja kupiłem u nich w 2009r "nówkę" z 2008r z odpowiednim upustem cenowym i jestem z motorka zadowolony
stahuza
Forumowicz

Postautor: Bartess87 dodano: 18 sty 2010, 22:44

LEFTHANDY pisze:
Bartess87 pisze:ja osobiście zastanawiałem sie nad JINLUN 150cm3 lub Romet R 150
Proszę o doradzenie mi. Nie chciałbym kupić motorka z którym miałbym same problemy. Bardzo proszę wypowiedzenie się.
Z góry dziękuję za pomocne sugestię
:dzieki:

Witam i już śpieszę z odpowiedzią.
Generalnie rekomendował bym jednak coś 250cc. Można sobie po ... mimo wszystko. Te 120-130km/h to jednak duża różnica.
Ale skoro chcesz coś 150cc to żaden problem. Jinlun i ROMET to to samo w zasadzie.
W interesującym przedziale cenowym też coś już jest i chyba właśnie czeka na ciebie :D
Nówka, a jakże, do tego na gwarancji:
viewtopic.php?f=11&t=1501

Fajny ale do wiosny jeszcze daleko ,z resztą musze raczej szukać we Włocławku ponieważ tam będe tym sprzętem jeżdził. Gdybym go kupił w Bydgoszczy musiałbym go transportować no i wypadałoby też serwisowac go w miejscu gdzie go nabyłem. Dzięki za propozycje :)

--- EDYTOWANY Dzisiaj, 21:46 ---

stahuza pisze:
Bartess87 pisze:
skopi pisze:Witam ! Zastanów się nad tą ofertą .http://www.motocykl.otomoto.pl/index.ph ... 144.Motork przywożą busem.odpalają,sprawdzają i wiesz na czym stoisz.Ja kupiłem u nich w 2009r "nówkę" z 2008r z odpowiednim upustem cenowym i jestem z motorka zadowolony

A co z serwisem ? Jakie są koszty transportu ja mieszkam w kujawsko-pomorskim a to "troche" daleko od Wrocławia
Ostatnio zmieniony 18 sty 2010, 22:58 przez Bartess87, łącznie zmieniany 1 raz
Bartess87

Postautor: Dobry dodano: 18 sty 2010, 22:48

Serwisujesz go nie w miejscu gdzie go nabyłeś tylko w autoryzowanym serwisie gdziekolwiek.Ja swojego kupiłem w Tomaszowie-Mazowieckim a przeglądy podbijali mi w Słupsku
Obrazek
Awatar użytkownika
Dobry
Sympatyk

Motocykl: RoV250/XJ900/CBR1000F/Varadero
Tel. kom.: 505381119

Postautor: Bartess87 dodano: 18 sty 2010, 22:50

żołnierz pisze:Serwisujesz go nie w miejscu gdzie go nabyłeś tylko w autoryzowanym serwisie.Ja swojego kupiłem w Tomaszowie-Mazowieckim a przeglądy podbijali mi w Słupsku

Dałeś mi do myślenia :) zastanowie się nad tym. :) aczkolwiek widze ,że to nie jest aż takie znowu korzystne jakby się mogło wydawać. 4200zl to cena brutto tak naprawde kosztuje 4900zl do tego 300zl transport i wychodzi podobnie jak bym kupił u dealera. Z tego co mi się wydaje to ja mam 2 dilerów z odległości 20 km ode mnie ( KIngway a oraz Rometa) a może i więcej niż 2-ch. Tych 2-ch jest oficjalnych zamieszczonych na stronach producentów.
Bartess87

Postautor: LEFTHANDY dodano: 18 sty 2010, 23:49

Bartess87 pisze: Fajny ale do wiosny jeszcze daleko ,z resztą musze raczej szukać we Włocławku ponieważ tam będe tym sprzętem jeżdził. Gdybym go kupił w Bydgoszczy musiałbym go transportować no i wypadałoby też serwisowac go w miejscu gdzie go nabyłem. Dzięki za propozycje :)

Co ty opowiadasz? Tu na tym forum są ludzie, którzy po ściągali sobie sprzęty z jakichś Szwecji Jukejów itp. A ty wymiękasz przy Bydgoszczy, do której masz rzut beretem? :D
To sklep należący do sieci. Jak zagadasz to typ skieruje cię do kogoś we Włocławku. Najlepiej zadzwoń tam, popytaj, dowiedz się, a nie od razu nie bo nie.
Sprawdź, czy twoje spasione dupsko pasuje do wymarzonego sprzęta: http://cycle-ergo.com/
Awatar użytkownika
LEFTHANDY
Forumowicz

Motocykl: Rude Bettie V250

Postautor: Bartess87 dodano: 19 sty 2010, 00:21

LEFTHANDY pisze:
Bartess87 pisze: Fajny ale do wiosny jeszcze daleko ,z resztą musze raczej szukać we Włocławku ponieważ tam będe tym sprzętem jeżdził. Gdybym go kupił w Bydgoszczy musiałbym go transportować no i wypadałoby też serwisowac go w miejscu gdzie go nabyłem. Dzięki za propozycje :)

Co ty opowiadasz? Tu na tym forum są ludzie, którzy po ściągali sobie sprzęty z jakichś Szwecji Jukejów itp. A ty wymiękasz przy Bydgoszczy, do której masz rzut beretem? :D
To sklep należący do sieci. Jak zagadasz to typ skieruje cię do kogoś we Włocławku. Najlepiej zadzwoń tam, popytaj, dowiedz się, a nie od razu nie bo nie.

Spokojnie, mi się nie pali .Musze się jeszcze z tym wszystkim nie przespać sie i to nie raz :) Wiadomo ,że mam rzut beretem ale teraz po co ja mam go kupować ,żeby stał i czekał ? Jak zrobi się ciepło będe miał wreście czas ,nic mi się nie odwidzi to pojade na spokojnie do dealera we Włocławku a może w Bydgoszczy i dokonam transakcji. Jeszcze 4 dni temu nie myślałem o tym motorku tak serio jak myśle dziś. Zastanowie sie czy chce kingwaya czy rometa czy czarny czy czerwony :) spokojnie :) musze zobaczyć jak wygląda najbliższy serwis czyli we włocławku a może to jest jakaś porażka i lepiej będzie mi kupic rometa ktorego moge serwisowac w Tłuchowie ,ktore jest ode mnie oddalona o tą samą liczbę km. Musze pogadać z jednym sprzedawcą z drugim zobaczyć co ktory oferuje z ktorym mi się lepiej dogaduje .Jak mi się coś nie daj boże popsuje po kupnie to nie będę go woził na 2- kółce po całym województwie. :) Gdybym miał wszystko tak szybko robic to w garażu nie miałbym już gdzie palca wsadzić. Co rusz coś głupszego lub mądrzejszego wymyśla. Wiadomo ,że do Bydgoszczy jest żabi skok ale szczerze mówiąc nie widzę sensu ,żeby kupować go tutal jak mam dealera 20 km od domu. Byłem u tego dealera i oglądałem maszynę. Ten co tam stoi jest co prawda troche tańszy bo z 2009 r różnica wychodzi bodajrze tylko 300zł biorąc pod uwagę cene która widnieje na stronie Kingway czyli 4900 a promocyjna to 4700, gdyby przynajmniej był czerwony ,ktory na dzień dzisiajszy jakby bardziej mi się podobał. Tak w ogóle to fajnie byłoby zobaczyć oba kolorki bo czarny zdecydowanie lepiej wygląda w rzeczywistości niż na fotografiach. Tak jak powiedziałem teraz nie mam po co kupować motoru skoro nawet gdybym sie uparł to nie będę nim jeżdził. Lipa zaspy po pas. To nie jest samochód na ,ktory zrobili 20 tys zł upustu i sie go łapie a póżniej od razu jeżdzi. Co ja mam kupic motor i kury na nim nasadzić do lata :D Gdyby dziś nie był styczeń a koniec czerwca mógłbym go kupic wsiadać i od jutra jeżdzić :) . A poza tym jak mi jest dane kupic tego czarnego to go kupie. 9 lat temu kupiliśmy seata z poprzedniego roku ,który stał w salonie do kwietnia :autko:
Bartess87

Postautor: koty4 dodano: 19 sty 2010, 21:35

Witaj.
Ja na twoim miejscu trochę bym się jeszcze porozglądał. W październiku trafiłem zipa ravena 250 2 letni nieużywany za .. no właśnie. Opłaciło się licytowałem w nocy i kupilem za 3050 zł. Z foliami na siedzeniu 1 km przebiegu (czyli fabryczny). Gość kupił, wstawił do pokoju w domu i tak stał. Stan ideolo - właśnie go docieram. A szukałem chyba z 3 miesiące. I nie był to handlarz. :_hura"
Awatar użytkownika
koty4
Klubowicz

Motocykl: Yamaha Majesty 400

Postautor: grzenio dodano: 21 sty 2010, 11:44

żołnierz pisze:Serwisujesz go nie w miejscu gdzie go nabyłeś tylko w autoryzowanym serwisie gdziekolwiek.Ja swojego kupiłem w Tomaszowie-Mazowieckim a przeglądy podbijali mi w Słupsku

Widzisz żołnierzu nie zawsze tak jest ja kupiłem w innym miejscu a w innym chciałem serwisować i niestety właściciel sklepu/serwisu odmówił po czym stwierdził że za 300zł może ewentualnie zrobić przegląd (pierwszy na 500km) z wielka łaską... oczywiście nie skorzystałem i musiałem poszukać innego serwisu, mimo że wcześniej serwis centralny rometa mnie o tym zapewniał tak ja Ty żołnierz a jak później zgłosiłem sprawę do Rometa odpowiedziano mi że nie mają wpływu na serwisy a był to autoryzowany serwis rometa, pisałem gdzieś na forum o tym wcześniej... i nie jest to pojedynczy przypadek, takich w całym kraju jest dużo więcej...

Bartes na wszelki wypadek zawsze wszędzie o wszystko pytaj...
Awatar użytkownika
grzenio
Forumowicz

Motocykl: Black Star

Postautor: Niebieski dodano: 22 sty 2010, 01:28

Kurcze, Bartess87 utworzyłeś 2 bliźniacze tematy, po co :?: Podam linka tam gdzie się wypowiedziałem, choć tutaj widzę że jest większe wzięcie :rotfl:
http://www.klub-chinskich-motocykli.pl/forum/viewtopic.php?f=3&t=1511&p=29545#p29545
Awatar użytkownika
Niebieski
Klubowicz

Motocykl: brak
Tel. kom.: 604956970

Postautor: Bartess87 dodano: 22 sty 2010, 17:58

No właśnie dlatego :) tam coś nie za bardzo ludzie chcieli wchodzić i rozpisywać się :) Wiem ,że nie powinienem tworzyć 2 tych samych tematów ale początkowo prawie wcale nie było "ruchu" w moich postach. Myślałem ,może że tam ten został nie zauważony :)
Bartess87

Poprzednia

Wróć do Wszystko na temat...