podgrzewane manetki

Motocykle 125ccm, Lifan LF-250, Jinlun 250, Jinlun 150, Challenger 200, Zipp, Cruiser 250, inne...
moderatorzy: Luca, beniamin82

Re: podgrzewane manetki

Postautor: selmen dodano: 18 lis 2012, 10:58

nie chcę Cię naciągnąć na zbędne koszta bo nie sprawdzałem, jak je montowałem nie miałem jeszcze cruisera a w nim jest kiera calowa. jednak aby siedziały sztywno na zwyklej kierownicy musiałem do środka dać tulejki, które były w komplecie bo między samą manetką a kierownicą był spory luz. szczegóły na fotach z montażu. myślę że bez tych tulejek na calowej będzie ok. ja w przyszłym tyg, jak podłapię trochę kasy kupuję od razu kolejny komplet i będę montował własnie w cruiserze. nie mam jak teraz zmierzyć bo moto na wsi a ja w Białymstoku. postaram się tam podjechać w przysłym tyg i pomierzyć. aukcja się kończy za 2 dni ale pewnie znowu się pojawi. manetki sa naprawdę funkcjonalne, największy plus to regulacja przy samej manetce a nie gdzieś na kierownicy- więc w czasie jazdy bez odrywania dłoni od manetki można kręcić kciukiem- nawet w grubych rękawicach- próbowałem osobiście. no i ladnie pasują do czopka. możemy zrobić tak- jak kupisz je teraz i nie przypasują to ja je od ciebie odkupię bo i tak chcę mieć 1 komplet w zapasie bo cena rewelka.
Non Omnis Moriar...
Awatar użytkownika
selmen
Klubowicz

Motocykl: WSK;KZ550;Fj;R1100RT;Duke II

Postautor: Peliks dodano: 18 lis 2012, 11:59

OK. Tak zrobię - zrobimy! Jeszcze dzisiaj kupię tylko się zastanawiam bo koleś ma jeszcze fajny interkom, może kupię dwie rzeczy na raz .
Pozdrawiam. Peliks.
Awatar użytkownika
Peliks
Klubowicz

Motocykl: Burgman AN400 K9
Tel. kom.: 662066637

Postautor: selmen dodano: 18 lis 2012, 12:26

z interkomem to się wczytaj, bo do rozmowy potrzebnę sa 2 zestawy
Non Omnis Moriar...
Awatar użytkownika
selmen
Klubowicz

Motocykl: WSK;KZ550;Fj;R1100RT;Duke II

Postautor: Adaś dodano: 18 lis 2012, 17:18

Sory, za wtrącenie się do tematu, ale panowie mają może jakiś dobry sposób na obecną pogodę by uchronić kolana?

Selmen jak Ci się te podgrzewane manetki sprawują?
Adaś
Forumowicz

Motocykl: Romet Zetka 50

Postautor: Szubi dodano: 18 lis 2012, 17:31

Adaś pisze:Sory, za wtrącenie się do tematu, ale panowie mają może jakiś dobry sposób na obecną pogodę by uchronić kolana?

Selmen jak Ci się te podgrzewane manetki sprawują?

ocieplacze neoprenowe np. takie: http://top-motos.pl/nakolanniki-motocyk ... louis.html

sam takie mam i używam, i zadowolony jestem :)
Największe szczęście w świecie, na końskim i motocyklowym siedzi grzbiecie . . .
Awatar użytkownika
Szubi
Klubowicz

Motocykl: Fernando

Postautor: Adaś dodano: 18 lis 2012, 17:39

Widziałem owy przedmiot i na allegro: http://allegro.pl/ocieplacze-motocyklow ... 63525.html tylko nie byłem pewien co do ich wiadomo użytkowania. W jakich najniższych temperaturach jeździłeś szubiszu żeby było jeszcze w nich w miarę ciepło?
Adaś
Forumowicz

Motocykl: Romet Zetka 50

Postautor: Szubi dodano: 18 lis 2012, 18:22

0 stopni :cold: ale to nie tak, że zakładam ocieplacze, spodnie motocyklowe i koniec :ojoj: Ubieram się na cebulę a ta cebula ma wiele warstw :D bielizna osobista, bielizna termo, normalne spodnie, ocieplacze neoprenowe, ocieplacz wojskowy, spodnie motocyklowe z podpinką i na koniec spodnie gore-texowe. Wyglądam jak ludzik Michelin ale jeszcze nigdy nie zmarzłem. Tu masz link do ocieplaczy wojskowych (tylko trzeba trafić w swój rozmiar, nie zawsze się udaje) http://armyworld.pl/product-pol-917-Pod ... nowa-.html lub same spodnie http://armyworld.pl/product-pol-404-Now ... inal-.html
Największe szczęście w świecie, na końskim i motocyklowym siedzi grzbiecie . . .
Awatar użytkownika
Szubi
Klubowicz

Motocykl: Fernando

Poprzednia

Wróć do Wszystko na temat...