Cześć.
Mi się wydaje że przewody się posypały. Bo skoro pomyrdasz przewodami i coś zaskakuje, no to mamy rozwiązanie zagadki. Mi też powtarzają że te chińskie przewody WN są od razu bez żadnych skrupułów do wywalenia na starcie razem z fajkami.
W tym swoim CRUISERze masz silnik taki jak ja?
Jak tak to już ci mówię jakie masz fajki kupić - NGK LB05F Są dwa kolory tych fajek, bordowy i czarny. Przewody to już inna historia. Nie są takie jak do samochodu! Przewód jest całkiem inaczej skonstruowany niż ten samochodowy. Jak kupisz fajki to zauważysz że przewody się nie zagniata tak jak samochodowe a wkręca w przewód. Taki samochodowy, silikonowy sie rozpadnie podczas montażu i dupa z tego. Motocyklowy ma wewnątrz splot miedziany w który wkręca się rdzeń fajki i to się wtedy porządnie trzyma i dobrze styka a zarazem przewodzi. Śr. przewodu 7mm.
Link z allegro co masz kupić:
http://moto.allegro.pl/przewod-zaplonow ... 59769.html Ja jeszcze nie wymieniłem w swoim, bo nie mogę dostać tego przewodu w żadnym mi znanym sklepie. Bo przesyłka kosztuje tyle co przewód (bezsensu).
Ale jeszcze przemyśl to co napisałem i sprawdź czy wszystko ci pasuje. Te fajki co ci podałem to mam już fizycznie w domu i pasują w gniazda u mnie w silniku. Przyznam się bez bicia że jeszcze nie wiem jak to się wkręca w te fajki i w cewki, bo tego jeszcze nie robiłem

To będzie mój pierwszy raz jak dopadnę ten przewód. Jak byś rozdziewiczył się pierwszy to opowiedz wrażenia