oparcie i gmole

oparcie i gmole

Postautor: Grzeno dodano: 17 kwie 2008, 18:31

w moim chomiku w prezentacji jest kilka fotek z neta jak jacyś goście to rozwiązaliObrazek
Charlej Chininson/V-Stromx2/VN-900/NC750X
Awatar użytkownika
Grzeno
Klubowicz

Motocykl: CHARLEJ CHININSON/Vstrom/VN900
Tel. kom.: 792550845

oparcie i gmole

Postautor: JARD' dodano: 27 kwie 2008, 13:02

:D Fajna prezentcja. I motorek też. :geek:
Awatar użytkownika
JARD'
Forumowicz

Motocykl: Cień

oparcie i gmole

Postautor: Luca dodano: 26 maja 2008, 12:04

NOCEK pisze:Panowie w moim chomiku jest pare fotek bagażnika i spacerówko-gmola (sam sobie tak wymyśliłem) własnej produkcji. Oparcie wydaje się troche za wysokie, ale to z myślą o Bieszczadach (sporo tobołków wejdzie piętrowo). A reszte zostawiam waszej ocenie.

No bravo za inwencje.
Załadowany wygląda super. Przy pustym oparcie faktycznie trochę za wysokie. Dało by się zrobić uniwersalne jak byś zastosował piony trochę z grubszej rurki a samo oparcie z cieńszej, która by wchodziła do środka tej grubej to by można było zrobić regulacje wysoko, nisko ale tak też jest spoko ;)
Awatar użytkownika
Luca
Klubowicz

Motocykl: Jinlun250*XVS*GL1500*HD

oparcie i gmole

Postautor: Luca dodano: 27 maja 2008, 09:46

NOCEK pisze:HA , HA właśnie tak jest zrobione. Oparcie można wyciągnąć (jest wsówane na cieńszych rurkach) i zawsze odciąć pare centów i obniżyć. Nie wiem czemu na foto wygląda to tak wysoko, w żeczywistości oparcie sięga pasażerowi o wzroście 165cm. pare centów pod łopatki (czyli jest OK). No myśle że zobaczysz na własne oczy, a jak będzie fatal to "brzeszczot" :mrgreen: (uczymy się na własnych błędach)

A tam odrazu na błędach, wszystko to rzecz gustu. Ważne, że tobie się podoba a w rzeczywistości może robić zupełnie inne wrażenie.
Jak zobacze na własne oczy to ci wtedy wygarne całą prawdę :lol:
Awatar użytkownika
Luca
Klubowicz

Motocykl: Jinlun250*XVS*GL1500*HD

oparcie i gmole

Postautor: LEFTHANDY dodano: 29 wrz 2008, 19:28

Grzeno: kanapa i sissibar od ROMANA V250!!! Pamiętaj!
Sprawdź, czy twoje spasione dupsko pasuje do wymarzonego sprzęta: http://cycle-ergo.com/
Awatar użytkownika
LEFTHANDY
Forumowicz

Motocykl: Rude Bettie V250

oparcie i gmole

Postautor: LEFTHANDY dodano: 07 paź 2008, 03:19

Dziś byłem w Salonie Rometa w Jankach przymierzyć sobie tą kanapę od Rometa Vałki. Kanapa rzeczywiście twarda trochę ale dobrze wyprofilowana. Montuje się na trzy śruby: jedna z tyłu do błotnika i dwie po bokach, a klinuje się z przodu. Poprosiłem typa w salonie by na chwilę odkręcił kanapę od vałki bo chcę ją przymierzyć do swojego. Typ odkręcił potem wyszliśmy odkręciliśmy siedzenia w mojej Rude Bettie i próbowaliśmy ją zamontować. Kanapa kosztuje 200zł.
Prawie weszła. Na dlugość była w miarę ok. tylko trochę za szeroka. Ta vauka jest trochę poszerzona. Te srebrne plastikowe wstawki w Vauce właśnie do tego służą. Rama natomiast jest taka sama jak u mnie i w Cruiserze. Mocowania po bokach były trochę odsunięte do tyłu ale to nie problem bo to są dwie blaszki, które można odkręcić i przykręcić odwrotnie by pasowały do otworów w ramie. Ewentualnie można dorobić nowe. Cały spód kanapy czyli ten szkielet jest plastikowy chyba z ABS-u lub jakiegoś Polipropylenu więc trochę jest elastyczny. To dobrze zważywszy, że nie jest za miękka. No i przód nie pasował bo był płaski i szeroki do baków Jinlunowskich, a mój bak się zwęża. Kolesie zaproponowali mi że możemy dopasować jakiś bak bo mieli kilka na magazynie ale mi się nie chciało rozkręcać całego motocykla. Natomiast do tego Cruisera mogłaby pasować bo bak tu jest dosyć duży.
Sprawdź, czy twoje spasione dupsko pasuje do wymarzonego sprzęta: http://cycle-ergo.com/
Awatar użytkownika
LEFTHANDY
Forumowicz

Motocykl: Rude Bettie V250

oparcie i gmole

Postautor: torunskipiernik dodano: 22 sty 2009, 10:32

Wbrew pozorom to nie jaest takie proste z założeniem kanapy i oparcia z rometa 250V do cruisera - niby podobne moto (ten sam silnik) ale jednak rama jest inaczej rozwiazana w tylnej części romet ma szersz rame iinaczej przegietą pod siodłami (choć jest szersza to akku sie nie wyjmuje tak łatwo jak u nas bo jest wiecej wzmocnień)
na wiosnę jak sie zrobi ciepło zrobimy z piernikusem dokładne przymiarki i i "fotoreportaż" na temat zamienności tych części. A siedzenia bym nie zmieniał to w cruiserze to kanapa jak w salonie w romecie to prawie deska niemal bez wysciełania...
torunskipiernik

oparcie i gmole

Postautor: Grzeno dodano: 24 cze 2009, 20:57

kilka zmian znalezionych w necie

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Charlej Chininson/V-Stromx2/VN-900/NC750X
Awatar użytkownika
Grzeno
Klubowicz

Motocykl: CHARLEJ CHININSON/Vstrom/VN900
Tel. kom.: 792550845

oparcie i gmole

Postautor: cruenzo dodano: 15 sie 2010, 00:13

no właśnie...skoro nic nikomu się w cruiserze nie psuje, to ożywię dział i zapytam: czy będzie jakieś oparcie z bagarkiem dla pewnego marudy z Warszawy ? :ganja: :piwo: :piwo: :piwo: :piwo: :piwo:
Awatar użytkownika
cruenzo
Klubowicz

Motocykl: Junak w skali 1/24
Tel. kom.: 888691054

Wróć do Cruiser 250