Przestroga dla innych użytkowników motocykli Romet. Motocykl kupiłem w Tupadłach k/Inowrocławia gdzie też robiłem przeglądy. Do naprawy gwarancyjnej umówiłem się w serwisie Best Bike w Bydgoszczy przy ul. Fordońskiej 116 z uwagi na łatwość powrotu do domu bez motocykla. Motocykl odstawiłem, przyjęli go do naprawy bardzo miła pani twierdziła, że za około tydzień będzie do odbioru. Gdy po 6 dniach zadzwoniłem by zapytać się o termin odbioru ta sama pani powiedziała, że zaraz sprawdzi i oddzwoni (nie oddzwoniła) Gdy po trzech godzinach zadzwoniłem ponownie zapytała się czy wykonam przy okazji naprawy u nich przegląd. Powiedziałem, że motocykl ma następny przegląd dopiero po trzech tysiącach kilometrów i teraz tylko chcę by dokonali naprawy gwarancyjnej. Pani oświadczyła, że z uwagi na to , że motocykla nie kupiłem u nich i nie wykonywałem u nich przeglądów oni nie naprawią mi motocykla i mam go odebrać. Po moich pytaniach o to dlaczego tydzień wcześniej przyjęli motocykl i zobowiązali się do naprawy, a teraz bez jej wykonania oddają, przekazała słuchawkę mężczyźnie, który zaczął mi wmawiać, że motocykl miał być u nich na przeglądzie, a skoro ja nie chcę wykonać przeglądu to go nie naprawią itp. bzdury wyssane z palca

Na zakończenie rozmowy stwierdził, że mam zabrać motocykl bo go nie naprawią! Jestem po telefonie do rzecznika praw konsumenta w Bydgoszczy gdzie pani nie zajęła stanowiska i zachowywała się tak jak by chciała powiedzieć żebym jej nie zawracał głowy, na zakończenie rozmowy zapytała się o miejsce zamieszkania po czym zdenerwowana zapytała się po co do niej dzwonię jak podlegam pod innego rzecznika w starostwie powiatowym (ciekawe skąd miałem wiedzieć, że jest w tym względzie rejonizacja?! i dotyczy mojego miejsca zamieszkania, a nie lokalizacji nieuczciwego serwisu) Zatelefonowałem też do siedziby Rometu gdzie nie było odpowiedzialnego za naprawy serwisowe. Oddam motocykl do miejsca zakupu gdzie w rozmowie telefonicznej wyrazili zdziwienie postawą Best Bike i poprosili o przyprowadzenie motocykla. Dla mnie przestroga by omijać bydgoski serwis przy sklepie Best Bike szerokim łukiem. Jutro zadzwonię ponownie do Dębicy zobaczę jakie zajmą stanowisko.