close

Informacja dotycząca plików cookies
Informujemy, że używamy informacji zapisanych na urządzeniach końcowych użytkowników przy pomocy plików cookies, w celu dostosowania naszego serwisu do indywidualnych potrzeb użytkowników. Pliki cookies użytkownik może kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Korzystanie z naszego serwisu internetowego oznacza, że użytkownik wyraża zgodę na ich zapisywanie.

Prośba o pomoc w dobraniu MOTO (125ccm) - mam kilka pomysłów

Re: Prośba o pomoc w dobraniu MOTO - mam kilka pomysłów

Postautor: Maciu56 dodano: 30 paź 2014, 16:23

I tu "Benio" ma rację. Na chinolach przelatałem 16000 km. i zmieniłem tylko tył bo "chciało mi się" szerszy. Przód nadal ten sam. Bez przesady. :)
Awatar użytkownika
Maciu56
Sympatyk

Motocykl: Była"Ziuta"...
Komunikator: Skype: maciu561

Postautor: Aecjusz dodano: 30 paź 2014, 16:51

jacek.rc pisze:W Wodzisławiu u Karbownika stoi Junak 123
Obrazek
jak chcesz ,to daj znać to pogadamy ,zwalniam się z roboty i mam dużo czasu na urlopie :D

Dzięki
Chętnie się spotkam. Jeśli nie będziesz miał nic przeciwko zadzwonię do Ciebie jak już dziś wyjadę z roboty i będę wracał na Ślask.
Aecjusz
Forumowicz

Motocykl: Szukam

Postautor: jaskiniowiec dodano: 30 paź 2014, 19:41

majsterklepka pisze:Poczytałem jeszcze trochę w międzyczasie... wygląda na to, że cokolwiek nie chciałbym kupić, pierwszym obowiązkowym wydatkiem są OPONKI - bezwzględnie do wymiany! Mam rację? Ktoś jeździ na seryjnych? Bezpieczne to?

Powyżej zapytałem o rozwiązania w silniku JUNAKA 123 - chodzi o wałek dowyważający, rozrząd na łańcuchu, itp... Ktoś wie, jak przedstawia się trwałość łańcucha, napinacza, czy wałek nie sprawia problemów?

Oponki wymienić można, albo zwyczajnie wystarczyć jeździć z głową czyli spokojnie, w moim Junaku 123 przez 13 tyś km nie wymieniłem nic, nawet do głowy mi nie przyszło wymieniać lampę czy cóś cały czas na seryjnych, a przypomnę, że sezon zaczynam pod koniec lutego, co do rozrządu to nie mogę się wypowiedzieć gdyż przez cały czas użytkowania żadnych problemów nie sprawiał http://trokakrzysztof.blogspot.com/2013/11/junak-123-podsumowanie-sezonu-2013.html
Bier Junaka 123 będziesz zadowolony, ważę około 100kg :) mam 185 cm.
Aby ruszyć przed siebie nie potrzeba zbyt wiele,
wystarczą siodło, dwa koła i mina wesoła.
http://trokakrzysztof.blogspot.com/
Awatar użytkownika
jaskiniowiec
Forumowicz

Motocykl: Junak RS125Pro
Tel. kom.: 791669042

Postautor: jurek1306 dodano: 30 paź 2014, 21:30

To ja już nie mam żadnych pytań :)
Awatar użytkownika
jurek1306
Forumowicz

Motocykl: Benelli BN 251
Komunikator: 1501844

Postautor: Aecjusz dodano: 31 paź 2014, 00:25

Jaskiniowcu, powinieneś mieć w Almocie abonament... sam się przez Ciebie jaram na 123 ;-)
Aecjusz
Forumowicz

Motocykl: Szukam

Postautor: beniamin82 dodano: 31 paź 2014, 00:45

Mnich swego czasu dostał od rometa z125 za przejechanie na K125 50tyś.km po Europie i Afryce.

Po prostu na chinczykach da się wiele więcej osiągnąć niż niektórzy myślą. Kupujcie i zaczynajcie przygodę tego wam życzę.
P.s. Mnie też ten junak się podoba...choć ja teraz jeśli kupię 125 to pewnie skyteam dla funu i wożenia dzieciaka.
Obrazek
Awatar użytkownika
beniamin82
Zarząd KCM

Motocykl: Z125->Cruiser 250->BN251
Tel. kom.: 506177711

Postautor: majsterklepka dodano: 31 paź 2014, 09:17

Wczoraj byłem na Modlińskiej... Mieli wszystko poza 123'ką :(
Generalnie powiedzieli, że mają 1szt w kartonie i będą składać w wolnej chwili dla jednego klienta "na gwiazdkę" - jak moto będzie w 1 kawałku mają do mnie dzwonić, żebym mógł zobaczyć.

Na pytanie o opony zrobili wielkie oczy - stwierdzili, że owszem, wymieniają, ale jak się ZUŻYJĄ, więc chyba nie są aż tak tragiczne?! Więcej sztuk nie ma, będą w 2015, będą droższe...
majsterklepka
Forumowicz

Motocykl: BRAK

Postautor: jarb dodano: 31 paź 2014, 09:57

Jakbyś się już zdecydował to zerknij tu:
http://otomoto.pl/junak-123-4t-e-wysylk ... 75246.html
:D
Jarek
Obyś tyle razy do domu wrócił, ile razy z niego wyjedziesz,,,
Awatar użytkownika
jarb
Sympatyk

Motocykl: Aktualnie rower
Tel. kom.: 883764001

Postautor: jaskiniowiec dodano: 31 paź 2014, 15:04

majsterklepka pisze:Wczoraj byłem na Modlińskiej... Mieli wszystko poza 123'ką :(
Generalnie powiedzieli, że mają 1szt w kartonie i będą składać w wolnej chwili dla jednego klienta "na gwiazdkę" - jak moto będzie w 1 kawałku mają do mnie dzwonić, żebym mógł zobaczyć.

Na pytanie o opony zrobili wielkie oczy - stwierdzili, że owszem, wymieniają, ale jak się ZUŻYJĄ, więc chyba nie są aż tak tragiczne?! Więcej sztuk nie ma, będą w 2015, będą droższe...

Jest jeden Junak 123 srebrny w Gdyni i to złożony tu masz namiary Telefon512-485-639 Adres mail: master.quady@gmail.com telefon 502-540-293
Aby ruszyć przed siebie nie potrzeba zbyt wiele,
wystarczą siodło, dwa koła i mina wesoła.
http://trokakrzysztof.blogspot.com/
Awatar użytkownika
jaskiniowiec
Forumowicz

Motocykl: Junak RS125Pro
Tel. kom.: 791669042

Re: Prośba o pomoc w dobraniu MOTO (125ccm) - mam kilka pomy

Postautor: Marek dodano: 06 lis 2014, 18:52

Witam.Na oryginalnych chińskich oponach jeżdżę i nic się nie dzieje,żadnych uślizgów,drgań .Dużo zależy od techniki jazdy :D uważam ,że nie ma co bez sensu inwestować w nowe kapcie ;) (to tak na marginesie).Powracając do tematu,mój Benek to bliżniak Zippa ravena.Co do drobnych usterek w nim to już się skończyły kierownica się ułożyła wahacz stabilny ,a spalanie no.. cóż ,motorek trochę waży,zamontowana szyba (opory powietrza) i moja waga 106kg! _bezradny robią swoje .Na pewno w moim wypadku zadecydowało to ,że chciałem mieć zawsze chopera (te sakwy ,krawaty,ozdoby itd... :_hura: )oraz niebagatelna długość 2,25m-co by jakoś wyglądać ,oraz nisko środek ciężkości i stabilniejsze prowadzenie.Po prostu nowy sprzęt zawsze coś tam na początku będzie marudził ale to do czasu.U mnie drgania silnika po mału zanikają nawet nauczyłem się go odpalać z ssania.Do wszystkiego trzeba pomalutku dojść (oczywiście z niebagatelną pomocą forumowiczów :rad: ), tak więc dalej jeżdżę (pogoda dopisuje)nawijam kilometry i cieszę z mojego zakupu.Drugi przegląd zrobię sobie sam i tyle.Pozdrawiam.
Marek
Forumowicz

Motocykl: Benyco Dark Star 125cm

PoprzedniaNastępna

Wróć do Porady ogólne