Ciuchy na motocykl

Motocykle 125ccm, Lifan LF-250, Jinlun 250, Jinlun 150, Challenger 200, Zipp, Cruiser 250, inne...
moderatorzy: Luca, beniamin82

Ciuchy na motocykl

Postautor: scOti dodano: 09 lut 2009, 19:47

tylko jak sie sciera przy upadku ta tekstylna kurtka a jak skorzana
scOti

Ciuchy na motocykl

Postautor: dorplas dodano: 09 lut 2009, 20:16

NOCEK pisze:A może ktoś wie gdzie kupię jakiś tani ubiorek , np. z cordury ?
Może jakiś namiar... .
Od jakiegoś czasu trzepie internet i tylko coś takiego w przyzwoitej cenie.

http://moto.allegro.pl/item513778443_no ... _quad.html

Troszkę daleko, a wolałbym przymierzyć .

Grzeno ma taki komplet zapytaj może coś opowie na ten temat
----------------------------------------------------------------------------------
Myśl Za Dużo! a stworzysz problem, którego wcześniej nie było!
Awatar użytkownika
dorplas
Zarząd KCM

Motocykl: NIGHTHAWK 750S
Komunikator: GG 827772

Ciuchy na motocykl

Postautor: dorplas dodano: 09 lut 2009, 20:23

scOti pisze:tylko jak sie sciera przy upadku ta tekstylna kurtka a jak skorzana

porównywalnie, teraz te kurtki tekstylne są dużo leprze, poszukaj testy kurtek tekstylnych to zobaczysz jak to się ma do ewentualnego ślizgu całkiem dobrze sobie radzą a jak już to nastąpi to i tak jedna i druga do wyrzucenia
----------------------------------------------------------------------------------
Awatar użytkownika
dorplas
Zarząd KCM

Ciuchy na motocykl

Postautor: Largo dodano: 09 lut 2009, 21:53

Jakoś tego nie widzę, aby tekstylna kurtka wytrzymała to samo co skóra... Ale skoro tak piszesz... Mi oprócz pewności przy ewentualnym upadku skóra daje "ten klimat". Chopper, skórzane sakwy, piórnik na przodzie i skórzany strój z otwartym kaskiem :D :czapa:
Largo

Ciuchy na motocykl

Postautor: scOti dodano: 09 lut 2009, 21:59

Zgadzam sie znow z Largo w 100%

Nie wierze w to że ten materiał wytrzyma tyle co skóra, na youtube jest pełno filmików jak ludzie spadają z moto i jak to sie konczy, i lecac po asfalcie w skorze, nie konczy sie to tak jak w kurtce tekstylnej. Zrestza ten temat byl poruszany we wspomnainej juz na forum ksiazce "Motocyklista doskonały" - polecam.

Ja też nie planuje sie wywracać, nikt tego nie planuje. Ale na ubiorze i kasku nie ma co oszczędzać. Już na moto wolałbym oszczedzić.
scOti

Ciuchy na motocykl

Postautor: dorplas dodano: 09 lut 2009, 22:38

scOti pisze:Nie wierze w to że ten materiał wytrzyma tyle co skóra, na youtube jest pełno filmików jak ludzie spadają z moto i jak to sie konczy, i lecac po asfalcie w skorze, nie konczy sie to tak jak w kurtce tekstylnej.

nie pisałem że tekstylna wytrzyma tyle samo ale porównywalnie aczkolwiek można się kłócić jaka i co potrafi, każda ma jakieś plusy i minusy, oczywiście że do stylu chopperowego pasuje ramoneska ale to znowu są gusta i guściki, wszystko jest dobre co się używa w danym momencie, co nie?
Awatar użytkownika
dorplas
Zarząd KCM

Ciuchy na motocykl

Postautor: scOti dodano: 09 lut 2009, 23:42

Jasne, ja nie mam ramoneski ale zwykla skore motocyklowa i nie zamienil bym na kurtke tekstylna - sa ladne ale nie wierze im:) z gustem jest jak z tylkiem, kazdy swoj ma
scOti

Ciuchy na motocykl

Postautor: dorplas dodano: 09 lut 2009, 23:58

napisałem o ramonesce bo ona właśnie kojarzy się ze skórami anie że ją posiadasz, a czy używałeś tekstylnej? że aż tak się zapierasz na skórę, masz porównanie!? czy tylko dlatego że ją posiadasz?, pytam bo temat jest szeroki
Awatar użytkownika
dorplas
Zarząd KCM

Ciuchy na motocykl

Postautor: scOti dodano: 10 lut 2009, 00:13

posiadam, z materialu nie przewiewnego, oddychajacego idealnie sie spisuje, w dodatku cienka i ciepla nawet na moto ale ochrona to zadna - a to mnie najbardziej obchodzi
scOti

Ciuchy na motocykl

Postautor: dorplas dodano: 10 lut 2009, 01:04

słuchaj nie porównuj kurteczki z materiału nie przewiewnego do typowej tekstylnej która jest przystosowana do jazdy na moto, ma równie dobre ochraniacze(w odpowiednich miejscach) i zabezpieczenia jak i skóry na moto, a ty wyskakujesz z nieprzewiewną, no to jasne że ona nie będzie chroniła, ale to przecież wiesz, chyba że się mylę
Awatar użytkownika
dorplas
Zarząd KCM

PoprzedniaNastępna

Wróć do Wszystko na temat...