Ciuchy na motocykl

Motocykle 125ccm, Lifan LF-250, Jinlun 250, Jinlun 150, Challenger 200, Zipp, Cruiser 250, inne...
moderatorzy: Luca, beniamin82

Ciuchy na motocykl

Postautor: Largo dodano: 16 lut 2009, 13:25

majkelpl pisze:
Largo pisze:Jak już pisałem na bank do mojej ramoneski założę komplet atestowanych ochraniaczy.

A mozesz mi powiedziec, tak szczerze, po co ? _bezradny
Czy tylko dla poczucia ze jestes niby lepiej chroniony ?
To moze od razu zakladac " zolwie" pod kurtki, full kombinezony z ochraniaczami, pelne szczekowe kaski.
A i tak polowa z nas w lato jezdzi w jeansach, T-shircie i kamizelce :mur:

Powiem Ci, że samo poczucie bezpieczeństwa to już coś. Zawsze lepiej mieć niż nie mieć. A jeżeli nie jest to aż tak drogie to dlaczego nie?
Largo

Ciuchy na motocykl

Postautor: dorplas dodano: 16 lut 2009, 15:50

Largo pisze:Chciałbym porównać komplet skórzany z ochraniaczami za 1200zł i komplet tekstylny z ochraniaczami za 1200zł. Ciekawe co by wtedy wyszło...

jak co by wyszło - to samo co porównywalnie komplety(skóra & teksy) za 2500 tysia jedno i drugie, równie dobra ochrona, poczytaj o odzieży firmy np. BUSE, WOLF, ALPINESTARS, na tym progu cenowym co piszesz
----------------------------------------------------------------------------------
Myśl Za Dużo! a stworzysz problem, którego wcześniej nie było!
Awatar użytkownika
dorplas
Zarząd KCM

Motocykl: NIGHTHAWK 750S
Komunikator: GG 827772

Ciuchy na motocykl

Postautor: scOti dodano: 16 lut 2009, 15:56

a ile osób kupi takie tekstylia które są warte 1/3 tego co ich moto?
scOti

Ciuchy na motocykl

Postautor: dorplas dodano: 16 lut 2009, 16:17

Scoti a czy to jest ważne? :mur: przecież tu chodzi o ścieralność :gadula: :D :rotfl:
aaa widzisz czyli co twierdzisz że teksy droższe od skór bo teraz to ciebie nie trybie :swir:
normalnie chłopaki nie nadążam za wami :dzidzia:
----------------------------------------------------------------------------------
Awatar użytkownika
dorplas
Zarząd KCM

Ciuchy na motocykl

Postautor: Lupus dodano: 16 lut 2009, 18:50

ale co by nie mówić skóra jest bardziej szykowna
Awatar użytkownika
Lupus
Klubowicz

Motocykl: Honda CBF 600S
Komunikator: whatsup :D

Ciuchy na motocykl

Postautor: Largo dodano: 16 lut 2009, 20:01

Akurat klimat klimatem - co kto lubi. Mnie interesuje jak wygląda porównanie materiałów w tym zestawie, który podałem. Sam na bank nie zrobię czegoś takiego, bo moje ciuchy to tylko wypastować mogę, a nie ścierać. Ale może jak Kacpero będzie na forum to coś napisze.
Largo

Ciuchy na motocykl

Postautor: dorplas dodano: 16 lut 2009, 20:42

majkelpl pisze:Zobaczymy w czym przyjedziemy do Grodka a jeszcze dalej do Chorwacji :chopper2:

majkel no jak to w czym, to ty nie wiesz?
w piżamie :rotfl:
Awatar użytkownika
dorplas
Zarząd KCM

Ciuchy na motocykl

Postautor: scOti dodano: 16 lut 2009, 20:48

ale mówimy o porównaniu, to porównuje cene skóry i tekstyli i w tym samym przedziale cenowym stawiam na skóre.
scOti

Ciuchy na motocykl

Postautor: Largo dodano: 16 lut 2009, 20:52

Ja też, a poza tym rozmowa na temat ma tu sens. Jeżeli ktoś, kto nie ma jeszcze ciuchów, wejdzie tutaj to będzie mógł przeczytać co i jak. Po to w końcu jest ten dział.
Co do Gródka to już jest mnóstwo off topiców w "Tematy Ogólne"...
Largo

Ciuchy na motocykl

Postautor: Shipp dodano: 16 lut 2009, 20:58

No i włożyłem kij w mrowisko :))
Chłopaki, powiem tak /a'propos ostatnia wypowiedź Scoty'ego/ jak miałbym wybierac w tej samej cenie skóra czy teks - oczywiście skóra. I wygląd i szyk i bezpieczeństwo. Ale do tego dochodzi jeszcze wygoda. Kilka lat w siodle nauczyło mnie, że warto posiadac w kolekcji kilka rodzajów ciuchów na różne okazje. I skóra i teks bardzo mi się przydają, zależy tylko co, gdzie i kiedy.

Largo, skóra za więcej jak tysiak? No, wąski, zaimponowałeś mi teraz w tej chwili... :))
Shipp
Forumowicz

Motocykl: .

PoprzedniaNastępna

Wróć do Wszystko na temat...