Informacja dotycząca plików cookies
Informujemy, że używamy informacji zapisanych na urządzeniach końcowych użytkowników przy pomocy plików cookies, w celu dostosowania naszego serwisu do indywidualnych potrzeb użytkowników. Pliki cookies użytkownik może kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Korzystanie z naszego serwisu internetowego oznacza, że użytkownik wyraża zgodę na ich zapisywanie.
Witam Po sezonie zdjąłem pokrywy silnika w celu regeneracji powłoki . Silnik był bez oleju około miesiąca , wczoraj poskładałem wszystko do kupy zalałem nowym olejem i teraz mój dylemat , jak sprawdzić czy pompa oleju zassała i jest ciśnienie oleju , na głowicy nie widać za bardzo nowego oleju .
To jest tak zrobione ,że jak jest olej ,to pompa jest zalana i wszystko musi hulać ,możesz (dla uspokojenia ),po kilku min.pracy odkręcić pokrywę zaworów (najdalsze miejsce) i zobaczysz czy są tam ślady oleju.Zapodaj zdjęcia jak wyszła renowacja i ile kosztowała .
Witej,wkręć świece i opal maszyne bo inaczej nie sprawdzisz,to po pierwsze.Po drugie jak przed spuszczeniem oleju wszystko było w porządku to czemu miało by być inaczej po zalaniu świeżym olejem?
Miro ma rację,jeżeli nic nie grzebałeś przy pompie to będzie ok.Odpal maszynę i potem zajrzyj pod dekielek,olej na dźwigienkach nie będzie nigdy "sikał"tylko będzie delikatnie nawilżał powierzchnię i trudno to zaobserwować na nie pracującym silniku czy niskich obrotach.Jak bardzo chcesz to zaobserwować to musisz odpalić motor z otwartymi pokrywami(jedna wystarczy)zaworów i lekko przegazować ale nie licz na spektakularne tryskanie oleju lecz zaobserwujesz spokojne nawilżanie chyba że czasem coś tam z pracującej dźwigienki pryśnie