Benyco Dark Star

Re: Benyco Dark Star

Postautor: beniamin82 dodano: 07 mar 2015, 07:59

Jeżeli ktoś też ma początek VINu od LBX to tutaj można odczytać resztę danych:

https://drive.google.com/file/d/0ByMqgt718omzRDRDM0hWdmRGX00/view?usp=sharing
Obrazek
Awatar użytkownika
beniamin82
Zarząd KCM

Motocykl: Z125->Cruiser 250->BN251
Tel. kom.: 506177711

Postautor: Tytus dodano: 19 mar 2015, 00:51

Wreszcie przymierzyłem się do Dark Stara. Nic nie ujmując Junakowi 131 , jest to przy Benyco waga piórkowa (chociaż katalogowo ich masy aż tak bardzo się nie różnią).Przechodząc do sylwetki motocyklisty . Kolana mogłyby być trochę niżej , ale przynajmniej , nie wystają nad bak. Nie jest źle. Wg mnie , dla wysokich osób Dark Star jest bardziej odpowiedni niż Junak 131. Dosyć dużo plastików, ale jak chce się mieć nówkę za 5 tys , to może za bardzo nie wybrzydzajmy. Dźwięk silnika przy niskich obrotach zaskakująco poważny i miły dla ucha.
Tytus
Forumowicz

Motocykl: Romet ADV 125

Postautor: Marek dodano: 19 mar 2015, 10:50

I tak trzymać,nie wymagajmy cudów za tę kwotę ani kosmicznych przyspieszeń.Motor ma jechać i wyglądać (oba warunki są spelnione :oklasky: ) :chopper: Pozdrawiam.
Marek
Forumowicz

Motocykl: Benyco Dark Star 125cm

Postautor: Tytus dodano: 19 mar 2015, 20:42

Na placu boju został Dark Star i jeszcze coś takiego chodzi mi po głowie https://www.youtube.com/watch?v=s_qNOBd9PuM
Osiołkowi w żłobie dano . _bezradny
Tytus
Forumowicz

Postautor: Pasiu dodano: 19 mar 2015, 21:05

Tytus pisze:Wreszcie przymierzyłem się do Dark Stara. Nic nie ujmując Junakowi 131 , jest to przy Benyco waga piórkowa (chociaż katalogowo ich masy aż tak bardzo się nie różnią).Przechodząc do sylwetki motocyklisty . Kolana mogłyby być trochę niżej , ale przynajmniej , nie wystają nad bak. Nie jest źle. Wg mnie , dla wysokich osób Dark Star jest bardziej odpowiedni niż Junak 131. Dosyć dużo plastików, ale jak chce się mieć nówkę za 5 tys , to może za bardzo nie wybrzydzajmy. Dźwięk silnika przy niskich obrotach zaskakująco poważny i miły dla ucha.

No to mnie trochę pocieszyłeś bo po przymiarce do Junaka 131 byłem trochę zdegustowany, własnie kolana jakoś wysoko miałem.
Muszę koniecznie do Benyco Dark Star się przymierzyć tylko na ich stronie nie widzę żadnego dealera w Wawie :(
W Benyco nie podoba mi się to malowanie wszystkiego na czarno, ale może na żywo wygląda to lepiej niż na fotkach.

Co do Daelima... no fajny sprzęt ale w cenie Dark Stara kupisz chyba sprzęt z okolicy 2000 roku...
"Kto w młodości głupi nie był ten na starość nie zmądrzeje... "
Pasiu
Forumowicz

Motocykl: W planach :)

Postautor: Tytus dodano: 19 mar 2015, 21:19

Pasiu. Dwa czy trzy dni temu dzwoniłem do Kobyłki . Mieli Dark Stara fizycznie w sklepie. Nie jest daleko , ale lepiej przed przyjazdem zadzwonić, bo moto dość dobrze się sprzedaje.
Tytus
Forumowicz

Postautor: Pasiu dodano: 19 mar 2015, 21:46

OK, może jakoś w przyszłym tygodniu uda się coś zobaczyć.
Pasiu
Forumowicz

Postautor: jurek1306 dodano: 19 mar 2015, 22:42

Pasiu pisze:Muszę koniecznie do Benyco Dark Star się przymierzyć tylko na ich stronie nie widzę żadnego dealera w Wawie :(

Tutaj masz ofertę z Warszawy na ul. Młodzieńczej 43 http://allegro.pl/nowy-chopper-benyco-d ... 74542.html
Awatar użytkownika
jurek1306
Forumowicz

Motocykl: Benelli BN 251
Komunikator: 1501844

Postautor: Pasiu dodano: 20 mar 2015, 14:57

Mieli 1 szt. w Markach, pojechałem zobaczyć.
Na żywo chyba faktycznie wygląda lepiej niż na zdjęciach :)
Siedziało mi się dużo wygodniej niż na Junaku 131, kolana nie są tak wysoko.
Wogóle wydaje się od 131 dużo większy i bardziej masywny.
Junak jest na oko lepiej wykończony jeśli chodzi o jakieś drobiazgi ale ogólnie dużo lepsze wrażenie robi Dark Star.
Mi się bardzo podoba i dobrego wrażenie nie psuja nawet wszechobecne plastiki...
Pasiu
Forumowicz

Postautor: Marek dodano: 21 mar 2015, 09:17

Witam,a pokaż mi teraz motor gdzie ich nie ma.Oba produkty Chińskie - zdecydowanie lepiej i poważniej wygląda Benyco i jest chyba najdłuższy w tej klasie.Dla wysokiej osoby która nie chce wyglądać jakby siedziała na psie _boisie w sam raz.Dodasz szybę ,sakwy i już jest jeszcze fajniejszy.Acha i uwaga na przysklepowe serwisy,które nie mają bladego pojęcia o przeglądzie.Pozdrawiam. :chopper:
Marek
Forumowicz

Motocykl: Benyco Dark Star 125cm

PoprzedniaNastępna

Wróć do Inne motocykle