Tytus pisze:Zbyszek.Którą wersję Dark Stara kupiłeś, z 2014r czy z 2015 roku?( Beniamin, ciekawe czy obie wersje były wyprodukowane w tej samej firmie). Napisz parę zdań o swoich wrażeniach po kupnie Benyco.
Witam,
Jeśli chodzi o model 2014 (oclony w styczniu 2015) to jeździ nim się dobrze. Minusem jest to, że motocykl składany był przez jakieś lebiegi, które chyba do pracy zabierały się bez śniadania

Górna półka miała luz 5 mm. Łańcuch i kierownica były właściwie nie po dokręcane/poustawiane. W czasie jazdy z Dębe Wielkie do Warszawy, cała okolica słyszała po dzwonieniu łańcucha, że jadę

Co prawda mam przejechanych jedynie 276 km ale przy zakupie kierowałem się szerokością i rozmiarem opon oraz możliwie jak największym rozstawem osi. Fakt, z moim wzrostem 202 cm normalnie wyglądałbym na motocyklu o długości 2.75-3m ale wychodzę z założenia, że to mi ma się motocykl podobać i to mi ma być wygodnie a nie innym
Taka uwaga z mojej strony: jeżeli będziecie chcieli ożenić Benyco ze stelażami + sakwami z Rometa R150/R250 to poszukajcie sobie jakiegoś tokarza. Oryginalne nakrętki, mocujące stelaż do amortyzatorów mają zbyt dużą średnicę wewnętrzną. Trzeba dorobić nakrętki 10x1.25. Koszt w Warszawie na Naczelnikowskiej to 50 zł/szt. Panowie zrobili mi je ze stali nierdzewnej, więc kolorystycznie nieco się różnią.

Mnie jedynie cieszy, że udało się zestaw poskładać do kupy i nawet motorek teraz wygląda poważniej

Pozdrawiam