Czy ty nie zrozumiesz że nie masz szans na zwiększenie mocy bez zwiększania pojemności na 150 ?
Pojemności zwiększyć nie chcesz bo gwarancja, świeca ci nie doda ani 1 KM, bzdurą jest że pusty wydech dodaje mocy, jak już to odejmuje i ci wyjaśnię: masz silnik 4T, w pewnym momencie jest taka sytuacja że do komory spalania jest zasysana mieszanka paliwo - powietrzna, w tłumiku są spaliny, które mają odpowiednie ciśnienie, nieprawdą jest że w momencie zasysania mieszanki zawór wydechowy jest całkowicie zamknięty, bo jest on jeszcze otwarty, wystarczy popatrzeć jak wyglądają krzywki na wałku rozrządu, jeśli masz pusty wydech - świeża mieszanka przeleci przez cylinder i zanim zawór wydechowy się zamknie całkowicie część ucieknie w tłumik, efekt? spadek mocy,
Piszę to, bo tak jest z większością tuningów czy to aut czy motocykli, sam w niejedno się bawiłem i wiem że nie ma to sensu żadnego, ciesz się z jazdy i słuchaj starszych ode mnie bo wiele już z moto przeszli i wiedzą że jedyna rozsądna droga to zmiana moto, a skoro świeżo kupiłeś to przynajmniej ten sezon jeźdź tym co masz i nie kombinuj z tuningami bo do końca gwarancji moto nie doczeka

Musisz się tak jak ja kiedyś pogodzić z sytuacją że nic więcej z tym nie zrobisz poza poprawą komfortu przez zmianę zębatek, poprawą wydechu przez rozwiercenie ostatniej komory, poprawą wyglądu przez dokładanie nowych elementów i wymianę tego co ci się nie podoba, i najważniejsze kup sobie fajne kompletne ciuszki na moto, coś na deszcz...
I to chyba wszystko w temacie, jeśli się z tym nie zgadzasz to możesz robić co chcesz, to twoje moto, ale wizyta na hamowni po przeróbkach by cię tylko zdołowała.