jacek.rc pisze:Regler ,natomiast co do filtra powietrza ,to po rozkręceniu go, jest tam siatka z gąbka i taka płytka zmniejszająca wloty powietrza ,można ją śmiało wyautować i motorek będzie troszkę raźniej się zbierał.

jacek.rc pisze:Tak z ciekawości ,klucze wam dali,bo kieszonka jest ,a płytkę można śmiało wy... momtować
.

Hawk1985 pisze:Jak to wygląda u mnie:
Na pozycji 1 nie mogę zapalić motocykla (czy jest zimny czy ciepły), jeśli silnik chodzi a przestawię ssanie na pozycje 1 to gaśnie.
Na pozycji 2 i 3 mogę odpalić motocykl, nie gaśnie podczas zmiany z 2 na 3 i z 3 na 2
Michoł pisze:Hawk1985 ostrzegam cię że jak założysz stożek zamiast oryginalnego filtra, to będzie trzeba podregulować gaźnik. Może też tak być że pogorszysz osiągi. Kup łączkę sylikonową na allegro o średnicy gardziela gaźnika i zamontuj ten filtr tak jak z tego linku. Przejedź się i sprawdź czy jest lepiej czy gorzej (obstawiam że będzie gorzej). Zapamiętaj ustawienia gaźnika i zacznij regulować. Trzeb będzie ując mu dawkę powietrza. Stożek może poprawić osiągi, będzie to możliwe że odczuwalne w zakresie górnych obrotów. Może też tak być że nic nie zyskasz ale będziesz mógł wrócić do oryginału. Można potem pruć wydechy ale jest to ryzykowne, bo ciężko będzie wrócić do poprzedniego stany. Co nie zmienia faktu, że można się wtedy bawić różnego rodzaju długością wkładów i trochę dostroić wydech. Ale jest to czasochłonne i trzeba mieć jak wykonać takie wkłady.
Margaya pisze:pierwszy pikczur i pierwsze 30 km za mną![]()
jeśli chodzi o ssanie mam dokładnie taki sam dylematHawk1985 pisze:Jak to wygląda u mnie:
Na pozycji 1 nie mogę zapalić motocykla (czy jest zimny czy ciepły), jeśli silnik chodzi a przestawię ssanie na pozycje 1 to gaśnie.
Na pozycji 2 i 3 mogę odpalić motocykl, nie gaśnie podczas zmiany z 2 na 3 i z 3 na 2
Hawk1985, połapałeś się już co i jak?

Mxre2008 pisze:Niedawno , właściwie w poniedziałek przed świętami kupiłem KSL . Mam pytanie , jak odkręcić osłonkę , aby dostać się do akumlatora . Tam są dziwne zaślepki , których nie wiem jak zdjąć , a na siłę nie chcę czegoś porysować czy rozwalić . Pozdrawiam Michał
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości