Dziś byłem w Rudzie Śląskiej w serwisie Jednoślady.pl bo miałem kilka wątpliwości co do przeglądu przy 1000km który zrobiłem w Tarnowskich Górach.
Więc po kolei:
- niepokoił mnie stuk przy hamowaniu, myślałem że to jeszcze luz główki głowicy, okazało się że luz główki głowicy mi zrobili w TG ale powodem mogła być niedokręcona tarcza/zacisk - teraz dokładnie nie pamiętam co mi mówił mechanik w każdym bądź razie mówił że był niedokręcony
- nie podobał mi się kolor oleju w oczku/wskaźniku, w TG podobno wymienili przy 1000km (olej mi ulali z mojej bańki 4l), w RŚ po kolorze stwierdziliśmy że wymieniamy. Nie dam sobie ręki uciąć że w TG mi nie wymienili oleju, ale jak na 180km przebiegu (w TG miałem przebieg 1000, w RŚ 1180) był bardzo brudny
- na własną rękę założyłem chiński filtr paliwa, mechanik stwierdził ze tamten jest kiepskiej jakości (może się zatykać) i lepiej założyć taki
http://wwww.lantis.pl/allegro/PS842.jpg - posłuchałem jego rady, filtr ewidentnie ma większą powierzchnie filtrowania
- jadąc do serwisu motocykl zaczął mi gasnąć przy wrzucaniu na luz lub próbie ruszenia (nacisnąłem klamkę sprzęgła a on mi zgasł)

na odcinku 500m na którym był korek motocykl zgasł mi kilka razy, w serwisie w RŚ mechanikowi nie spodobało się ustawienie gaźnika i wyregulował go - wracając też stałem w korku ale to już się nie powtórzyło, będę jeszcze testować
- dodatkowo przesmarowano mi łańcuch, sprawdzono śrubki i generalnie na moje życzenie powtórzono cały przegląd przy 1000km
Generalnie podobnie jak koledzy z forum, mogę w 100% polecić serwis Jednoślady.pl w Rudzie Śląskiej, i pracowników serwisu i mechaników. To takie miejsce frontem do klienta, odpowiedzą na pytania, podpowiedzą i serwis zrobią jak należy.
Na pewno u nich będę robić przeglądy!
edit:
Aha
Nowicjusz widziałem tam twojego Keewaya, stał taki biedny bez baku

, ale nie martw się jak przyjdzie bak to wróci do życia

Jawa 20 -> ... -> KSL 125 -> XL650V -> DL650 -> XF650 -> DL650 -> Fuoco 500 -> F650+VX800 -> DL650