KEEWAY 125

Re: KEEWAY 125

Postautor: Księciunio dodano: 26 kwie 2015, 11:12

Ktoś zachwalał serwis w TG...
Kupiłem w TG, serwis zerowy zrobiony prawidłowo, sprzęt lata bez jakichkolwiek poprawek, bez żadnych usterek.
Jeśli ktoś ma w tym serwisie problemy to niech ma żal do serwisu a nie do tego kto zachwalał.
Klubowicz

Motocykl: Honda VTX 1300 Retro
Tel. kom.: 880423588

Postautor: Michał_66 dodano: 26 kwie 2015, 11:28

Ja kupowałem w TG Roadstara Zippa i też złego słowa na serwis nie powiem wszystko było w jak najlepszym porządku bardziej mi spier....li na przeglądach gwarancyjnych w Wa-wie na wysockiego ale na TG nie powiem żadnego złego słowa :D :D

Bardziej bym powiedział że to Keeway schodzi z poziomu a nie serwis, któryś tam z kolei cieknący bak itp usterki, więc raczej to Keeway się spierd....ł niż serwis :D :D
Michał_66

Postautor: Filo dodano: 26 kwie 2015, 12:00

Witam Panowie, ja nabyłem KSLa w nowym salonie Rometa w Rzeszowie. Mają tam również serwis, chociaż do końca nie jest jeszcze wyposażony. Chłopaki fajnie przygotowali mi sprzęt, dostałem cały komplet w/w kluczy :) No niestety jest kłopot ze schowkiem, ale teraz inwestuję w sakwy więc będzie gdzie trzymać. Niedługo stuknie mi 300km i wybieram się na pierwszy przegląd. Zobaczymy co w trawie piszczy. Trochę martwiłem się, że mam zacięty pływak w baku i nie wskazuje mi ilości spalanego paliwa ponieważ cały czas miałem full. Jednak po przejechaniu 220km wskazówka zaczęła opadać więc chyba jest wszystko ok i po prostu reaguje ona po przejechaniu 200km. Co jeszcze... Muszę poprosić o wyregulowanie linki od hamulca przedniego bo nawet przy delikatnym dotknięciu klamki zapala się STOP i często nie gaśnie, muszę powtórzyć czynność. Także generalnie jestem bardzo zadowolony, moto robi wrażenie a co do mocy, no to zgadza się, szału nie ma, szczególnie za wzniesieniach, ale mi to wystarcza, jak na razie przynajmniej ;)
Filo
Filo
Forumowicz

Motocykl: Keeway Superlight 125

Postautor: Michał_66 dodano: 26 kwie 2015, 12:05

Filo pisze: Muszę poprosić o wyregulowanie linki od hamulca przedniego bo nawet przy delikatnym dotknięciu klamki zapala się STOP i często nie gaśnie, muszę powtórzyć czynność.

Ale tam nie ma linki, bo hamulec jest hydrauliczny, czujnik trzeba wyregulować :D
Michał_66

Postautor: Hawk1985 dodano: 26 kwie 2015, 16:16

DominikW pisze:Ktoś zachwalał serwis w TG...
Kupiłem w TG, serwis zerowy zrobiony prawidłowo, sprzęt lata bez jakichkolwiek poprawek, bez żadnych usterek.
Jeśli ktoś ma w tym serwisie problemy to niech ma żal do serwisu a nie do tego kto zachwalał.

Ja nie mam do Ciebie pretensji, Tobie może złożyli dobrze kupiłeś jeszcze w 2014 jako jedna z pierwszych osób objętych ustawą, widocznie wtedy się starali. Teraz kiedy klientów jest więcej wygląda jakby odpierdzielali kaszanę.
Pretensji do Ciebie mieć nie mogę, do serwisu owszem.
Pozdrawiam
Jawa 20 -> ... -> KSL 125 -> XL650V -> DL650 -> XF650 -> DL650 -> Fuoco 500 -> F650+VX800 -> DL650
Awatar użytkownika
Hawk1985
Forumowicz

Motocykl: DL650

Postautor: Mxre2008 dodano: 26 kwie 2015, 18:57

Dzięki za informacje o schowku . W Rudzie Śl. pytałem , powiedzieli , że KSL nie ma schowków , swojego kupiłem w Strumieniu , ale już niedopytywałem o schowek . Oczywiście jest , ale pusty :( bez kluczy
Awatar użytkownika
Mxre2008
Forumowicz

Motocykl: Keeway Superlight

Postautor: rafip dodano: 26 kwie 2015, 19:34

Ojj, ja też nie mam pretensji :) Gdyby nie to zachwalanie to pewnie nie kupiłbym motocykla, bo zrobiłem to pod wpływem serca a nie rozumu i nadal nie żałuję w przeciwieństwie do mojej małżonki :D

Ja tam jestem prawie pewien że też masz luz łożyska główki ramy, do sprawdzenia tego będziesz potrzebował drugiej osoby: stawiasz motocykl na stopce centralnej i siadasz na nim tak aby przednie koło było w powietrzu, zapierasz się a ktoś chwyta od przodu widelce i rusza do przodu i do tyłu. U mnie był taki luz że śrubę można było dokręcać palcami, na zdjęciu ma samym dole masz widoczną śrubę (ta pod napisem keeway na kierownicy http://i.imgur.com/DXxmuTT.jpg ) sprawdź czy można ją dokręcić palcami.

Byłem dziś w garażu ale brakowało drugiej osoby... Znalazłem luz gdzie indziej i to niżej, pod kierownicą. Śruba już dokręcona bo była na dużym luzie a wręcz wykręcona. Może Wy wiecie czy trzyma coś ważnego? :/

Obrazek
Obrazek

Pozdro
Awatar użytkownika
rafip
Zarząd KCM

Motocykl: Piaggio MP3 LT Sport
Tel. kom.: 691829631

Postautor: Hawk1985 dodano: 26 kwie 2015, 19:42

Moja Żona też nie jest zachwycona moim Keewayem, póki co jest jedyną osoba której się nie podoba :rotfl:

Ta śruba o ile się nie mylę to górne mocowanie od gmoli.
Jawa 20 -> ... -> KSL 125 -> XL650V -> DL650 -> XF650 -> DL650 -> Fuoco 500 -> F650+VX800 -> DL650
Awatar użytkownika
Hawk1985
Forumowicz

Motocykl: DL650

Postautor: rafip dodano: 26 kwie 2015, 20:18

Czyli tak naprawdę ustrzegłem się przed utratą śruby, która mocuje coś czego jeszcze nie mam :)

hehe widać żony tak mają. Ja swoją próbuję namówić na drugi motocykl dla niej ale twierdzi że dzieci małe i nie będzie kiedy jeździć :(

A ja nawet już wybrałem jej motorek. Patrzcie jakie cudo:

http://olx.pl/oferta/suzuki-maruder-125 ... c2f0c275f6

Pozdro
Awatar użytkownika
rafip
Zarząd KCM

Motocykl: Piaggio MP3 LT Sport
Tel. kom.: 691829631

Postautor: jarb dodano: 26 kwie 2015, 21:23

rafip pisze:

Czyli tak naprawdę ustrzegłem się przed utratą śruby, która mocuje coś czego jeszcze nie mam :)

hehe widać żony tak mają. Ja swoją próbuję namówić na drugi motocykl dla niej ale twierdzi że dzieci małe i nie będzie kiedy jeździć :(

A ja nawet już wybrałem jej motorek. Patrzcie jakie cudo:

http://olx.pl/oferta/suzuki-maruder-125 ... c2f0c275f6

Pozdro

Nooo, kolor iście damski ;)
Jarek
Obyś tyle razy do domu wrócił, ile razy z niego wyjedziesz,,,
Awatar użytkownika
jarb
Sympatyk

Motocykl: Aktualnie rower
Tel. kom.: 883764001

PoprzedniaNastępna