Junak 122 sport, problem z wskaźnikiem poziomu paliwa

Junak 122 sport, problem z wskaźnikiem poziomu paliwa

Postautor: chillout92 dodano: 11 cze 2015, 14:00

Witam.
Mam do was pytanie.
Mianowicie jestem posiadaczem Junaka 122 Sport 125cm.
Od samego zakupu nowego motocykla miałem problem z wskaznikiem paliwa.
Na początku nie działał w ogóle po wyjeżdżeniu paliwa kazano mi przyjechać na serwis
wtedy suwak cały czas latał w te i z powrotem i po 30 minutach jazdy znów przestał działać.
Zawiozłem go po raz trzeci i znów mi lata suwak przy jezdzie.
Tak na prawdę ile mam paliwa wiem tylko jak stanę na prostej powierzchni i poczekam aż wskaznik sie uspokoi.
Chciałbym prosić was o opinie czy to tak powinno działać czy też nie. Na serwisie uświadamiają mnie że to tak działa,
że to nie samchód...
chillout92
Forumowicz

Motocykl: Junak 122 sport

Re: Junak 122 sport

Postautor: beniamin82 dodano: 11 cze 2015, 19:43

Mama nas uczyła aby nie rozmawiać z nieznajomymi. Dlatego zapraszamy najpierw do powitalni.

A co do pływaka miernika poziomu paliwa to rzeczywiście może się on trochę bujać. Ale dobrze by było gdybyś nagrał filmik, komórką choćby.
Najlepiej na postoju przechylając w lewo i prawo motocykl.

No i masz na pewno kranik paliwa z ustawieniem normalnym i rezerwą, więc w ostateczności możesz zrezygnować z monitorowania stanu paliwa w baku.
Obrazek
Awatar użytkownika
beniamin82
Zarząd KCM

Motocykl: Z125->Cruiser 250->BN251
Tel. kom.: 506177711

Re: Junak 122 sport, problem z wskaźnikiem poziomu paliwa

Postautor: Slawkowski dodano: 13 cze 2015, 16:18

Wskaźnikiem bym się nie przejmował (rzadko to coś jest w miarę precyzyjne). W obecnym bzyku nie mam w ogóle wskaźnika (wcześniej jak miałem nie zwracałem na niego uwagi). Zawsze na moto robiłem tak, że bujnąłem nim na boki i po chlupnięciu wiedziałem mniej więcej ile mam bynki... im dłużej miałem dany motorek tym bardziej precyzyjnie szacowałem ilość paliwka w baku w zależności od odgłosu chlupnięcia :D
Awatar użytkownika
Slawkowski
Forumowicz

Motocykl: Romet K125

Wróć do Junak