Maciu56 pisze:Zaczekaj na "Benia"

On na pewno da Ci wyczerpującą odpowiedź. To nasz klubowy "guru" i kopalnia wiedzy przy tego rodzaju dylematach.
Czuję wywołany się do odpowiedzi. Moja wiedza jest "jakaś", ale mimo wszystko o nowinkach wiem niewiele. Tyle co wyczytam w Chinach na forach, lub w USA.
Tak na szybko to tak:
- Keeway zawsze był klasą samą w sobie. Firma QIANJIANG powołała do życia własną markę Keeway, zarejestrowaną na Węgrzech. Ambicją było sprzedawanie pojazdów pod własną marką, bez naklejek typu Romet/Junak czy inne (wyjątkiem jest firma KSR z Austrii, oferujaca wszystkie modele QJ pod własną naklejką). Zbudowanie własnej sieci serwisowej i konkurowanie z producentami globalnymi. I w sumie działała to bardzo dobrze na całym świecie. Jakość wykonania detali czy elektryki w Keeway odbiega znacznie od wielu innych producentów. Ale uwaga są też inne chińskie firmy które jakością od keewaya nie odbiegają (np. Jianshe).Niestety teraz dystrybutorem Keewaya w Polsce jest Romet, który w związku z dużą sprzedaża zaczyna sobie delikatnie nie radzić z naprawami serwisowymi a o 250tkach czy częściach do nich można praktycznie zapomnieć. Oczekiwanie na cieknący bak w Keewayu rzędu 4 tygodni było w erze samodzielnego keewaya w Polsce nie do pomyślenia.
- Benyco importer motocykli i motorowerów z Chin. W miarę nowy na rynku. Rozmawiając z nimi mam wrażenie że się starają jak mogą. Dark Stara biorą od Xiantiana(kinroad) i Yamasaki, resztę 125tek biorą od Chińskiej Tiandy lub Tureckiego Motoranu. Jeden z nielicznych znanych mi Kinroadów wytrzymał pod Deamiensem wiele. I za tą cenę można go polecić. Co do Yamasaki nie wiem co powiedzieć. W Anglii gdzie yamasaki jest sprzedawane od lat, zbiera raczej dobre opinie jeżeli chodzi o stosunek jakości do ceny. Ale to bazowanie na obcych forach...
-Zipp Raven 125 to zdaje się też yamasaki, ale nie pamiętam dokładnie.
-Romet R125 - To Senke, czyli np. Romet R150 z silnikiem 125ccm.
Wszystkie cztery wymienione motocykle mają taki sam silnik, klon hondy CG 125. Wobec tego osiągi silników będą porównywalne. Tutaj ważny będzie stosunek mocy do wagi. Silniki kopie Hondy CG mają wadę fabryczną, która powoduje że po 50-60tyś.km opiłki ze skrzyni biegów zacierają łożyska,
Uchodzą za bezawaryjne i proste jak budowa cepa bo ciężko nakręcić taki przebieg. A po takim przebiegu dawno się spłacą w paliwie...
Ciekawą propozycją są motocykle z innym silnikiem, np. Romet Soft Chopper, Junak 121 czy Barton Classic. Silniki są kopią Hondy CB i generuja 12KM. Jest dosyć odczuwalne w trasie.
To tak na szybko i z pamięci.
-