edit:
Na Aliexpres wyczytałem że pasuje z Hondy CG, i udało mi się taką znaleźć

Otwór w koronie trzeba by przetoczyć z 58 na 60, pytanie czy otwory pod śruby są dobre czy trzeba je rozwiercić.
Hawk1985 pisze:Dziś z racji przeglądu byłem w serwisie i podejrzałem KSL przy którym pracowali mechanicy, założyli w nim zębatkę na przód 18z i mówili że 19 też by się zmieściła, warunkiem jest sprawdzanie czy łańcuch nie jest luźny.
Korzystając z tego wyliczenie wypisanego przez lisq1 mamy
- standardowo 17/41 = 0.4146
- chciałem wymienić na 17/38 = 0.4474 (0,031)
- a jednak wymienię na 18/41 = 0.4390 (0,024)
Co prawda różnica będzie nieco mniejsza ale będzie to dużo łatwiejsze, dodatkowo mam już trochę naciągnięty łańcuch więc założenie większej zębatki z przodu trochę to zniweluje. jakby dal mniejszą z tyłu to jest ryzyko że braknie miejsca do naciągu i trzeba by skracać łańcuch.
Zębatka pasuje z hondy CG125 - cały nasz silnik to kopia Hondy - wygląda tak i ma takie oznaczenie
Zębatki jeszcze nie założyłem, zajmę się tym dopiero po weekendzie.
beniamin82 pisze:Hawk1985 pisze:Z przodu 17z to maź,
Nie rozumiem
jacek.rc pisze:Przecież wystarczyło popatrzeć na miejsce zabudowania przedniej zębatki ,żeby zobaczyć brak nawet minimalnego miejsca na coś większego .
MARCIN M. pisze:Czyli tacy pewni mechanicy zę 19 wejdzie jednak byli w błędzie a to ZONK . Nie lepiej tylną wymienić na mniejszą
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość