O ja, takie rzeczy...
Niestety nasza mamusia zabroniła nam rozmawiać z nieznajomymi. Szkoda może gdybyś się przedstawił w powitalni to ktoś mógłby coś podpowiedzieć...
.sculdowaty pisze:Hejka mam taki dziwny problem z moim keeway speedem 125. Od jakiegoś czasu mam wrażenie przy jeździe że coś jakby mnie blokowali. Szczególnie odczuwalne jest to gdy puszczam manetke i hamowanie silnikiem jest tak duże że prawie nie używam hamulców. Strasznie zaczyna mi się grzac silnik po pół godzinie. Normalnie zaczynał grzac się po 2. Niedawno miałem przegląd i bylo ok. Mam też szarpania przy zmianie biegów a najbardziej szarpie przy schodzeniu powiedzmy na kolano. Mam tak dopiero od 2 tygodni. A i prędkościomierz gubi czasem liczby.
jacek.rc pisze:Prawie 23k nakręcone i trzeba będzie troszkę poserwisować Lajcika ,lajtowo mam nadzieję .Przede wszystkim muszę wymienić łańcuch ,bo starego już nie ma jak naciągnąć.W związku z tym mam pytanie ,czy może ktoś wie ,może szukał ,może słyszał ,jaki łańcuch jest w KSL-u
.Jak zamawiałem zamek łańcucha ,to miła pani mi powiedziała (rozmiar i że nietypowy),ale zapomniałem
,a wolałbym mieć nowy przed wymianą .Zdjęcia zębatek wrzucę po zdjęci kety i poddam pod osąd , wymieniać czy nie
.Druga sprawa ,to opory toczenia tylnego koła co pół obrotu ,ustępują po popuszczeniu ośki ,po dokręceni znowu są (może łożyska
,sprawdzę).No i jeszcze taki delikatny ,cykliczny (krótki)chrobot gdy silnik ciągnie ,w amplitudzie pełnego obrotu łańcucha ,to akurat może być przyczyna nierówno ,a już mocno wyciągniętego łańcucha. Tak że zapraszam chętnych do wirtualnej , siebie do realnej dłubaniny przy KSL-u ,swoją drogą to przebieg ponad 22 tysięcy bezawaryjnej jazdy jest chyba nie najgorszą wizytówką tego modelu ,a cały czas jeszcze nim śmigam
.
to.st pisze:jacek.rc pisze:Prawie 23k nakręcone i trzeba będzie troszkę poserwisować Lajcika ,lajtowo mam nadzieję .Przede wszystkim muszę wymienić łańcuch ,bo starego już nie ma jak naciągnąć.W związku z tym mam pytanie ,czy może ktoś wie ,może szukał ,może słyszał ,jaki łańcuch jest w KSL-u
.Jak zamawiałem zamek łańcucha ,to miła pani mi powiedziała (rozmiar i że nietypowy),ale zapomniałem
,a wolałbym mieć nowy przed wymianą .Zdjęcia zębatek wrzucę po zdjęci kety i poddam pod osąd , wymieniać czy nie
.Druga sprawa ,to opory toczenia tylnego koła co pół obrotu ,ustępują po popuszczeniu ośki ,po dokręceni znowu są (może łożyska
,sprawdzę).No i jeszcze taki delikatny ,cykliczny (krótki)chrobot gdy silnik ciągnie ,w amplitudzie pełnego obrotu łańcucha ,to akurat może być przyczyna nierówno ,a już mocno wyciągniętego łańcucha. Tak że zapraszam chętnych do wirtualnej , siebie do realnej dłubaniny przy KSL-u ,swoją drogą to przebieg ponad 22 tysięcy bezawaryjnej jazdy jest chyba nie najgorszą wizytówką tego modelu ,a cały czas jeszcze nim śmigam
.
jacek.rc pisze:Łańcuch ,w moim KSL-u (i chyba we wszystkich),ma 133 ogniwa ,plus spinka (zamek ,razem 134 ogniwa).Szerokość rolki 8 mm ,rozstaw między sworzniami 14 mm ,szerokość węższych ogniw 12 mm ,szerszych 16,8 mm ,szerokość blachy ogniwa 2 mm .Będę musiał z tymi wymiarami iść do jakiegoś sklepu moto ,bo oryginalnego ( z węgro-chin )już raczej nie chcę
.
jacek.rc pisze:W org. ,płytka ma ,tak jak w Twoim 2 mm ,ale ta cena,znalazłem podobny ,ale z grubością płytki 1,5 mm i piszą o zastosowaniu w Jap. 125-kach ,tak że powinien dać radę i kosztuje niecałe 7 dych
,nie wiem co zamówić ,kiedyś był jeden i jak się go wystało ,to już człowiek był zadowolony ,a teraz wybory srory
.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości