Informacja dotycząca plików cookies
Informujemy, że używamy informacji zapisanych na urządzeniach końcowych użytkowników przy pomocy plików cookies, w celu dostosowania naszego serwisu do indywidualnych potrzeb użytkowników. Pliki cookies użytkownik może kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Korzystanie z naszego serwisu internetowego oznacza, że użytkownik wyraża zgodę na ich zapisywanie.
Nie wiem co bardziej szokujące Chińska Jawa czy fakt że Beniamin o niej nie słyszał, no bo powszechnie wiadomo ze Beny to chodząca encyklopedia Chińskich motocykli
Taaa... Miałem taką tylko, że szarą... Te kombinacje z dyszami gaźnika, zębatkami, zapłonem... Zatrzymywanie przez milicję za przekraczanie prędkości na nowej (wtedy) Trasie Łazienkowskiej "bandy na "Jawkach"... O k***a, jaki jestem stary!
A ja zawsze marzyłem o Jawie CZ 350. Kupiłem sobie nawet do niej instrukcję i jedną prawie codziennie oglądałem przez okno sklepu, ale to była niespełniona miłość nastolatka.
---------------------------------------------- Nie walcz z maszyną. Poznaj ją, zrozum, poczuj - niech stanie się częścią Ciebie.
Nieźle im to wyszło. Myślę że replika prawdziwego Junaka wyszłaby równie udana. Szkoda, ze Almot czegoś takiego nie uruchomi. Sami robili tłoki do starego Junaka a może dalej robią. Byłby to sprzedawalny projekt moim zdaniem. Moda na oldtimery wraca. Replikę Jawy przestano produkować w 1998 ale wtedy takich oryginalnych Jaw było sporo jeszcze po stodołach. Teraz jest inaczej. To poszukiwany motocykl i ceny za niego sa wysokie.