Ostatnio mam wielki problem z notorycznym odkręcaniem się śrub (szpilek) mocowania wydechu

roberto210 pisze:Witam,
Ostatnio mam wielki problem z notorycznym odkręcaniem się śrub (szpilek) mocowania wydechu. Jest to strasznie uciążliwe. Ma ktoś może sprawdzony sposób na pozbycie się problemu? Walcze z tym i powoli brakuje mi pomysłów. Z góry dzięki za wskazówki
beniamin82 pisze:sprężyny ze starego sprzęgła pod nakrętki należy podłożyć...
Mariuszz pisze:Próbowałeś wkręcić szpilki na specjalnym kleju do gwintów ? -(np. "Loctite" coś takiego produkuje)....
Woojtek pisze:U mnie było podobnie. Najpierw urywały się szpilki wydechu, a potem notorycznie odkręcały sięPod każą śrubę włożyłem podkładki sprężynujące , ale po dwie i pod śrubę od tłumika też. Od jakiegoś czasu spokój. Dodam że szpilki wydechu nie dokręcałem na siłę do Końca, tylko dałem im lekki luz.
przewoj pisze:W swoim moplu mam zastąpione stare szpilki śrubami na klucz 13. Spokojnie da się nagwintować. Następnie zobacz czy nie trzeba będzie do któregoś z tylnych mocowań wydechów dospawać choćby nakrętki. Pozwoli to wydechom swobodnie się ułożyć(nie powinno się ich na siłę dokręcać do mocowań). Oczywiście podkładki sprężynujące jak najbardziej wskazane. I pamiętaj dać między kolektory a rury wydechowe nowe podkładki.
roberto210 pisze:O urywających się szpilkach to już nic nie mowie.![]()
Nawet jak wracałem z zakończenia to się zerwała:
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości