grzech78 pisze: (...) żeby gasił silnik przy rozłożonej stopce ORAZ wbitej jedynce.(...)
Ha, ha - a co będzie jak odpalę moto zostawione na dwójce - odjedzie beze mnie ?

-Taki żarcik (wiem, że mało śmieszny).
Uważam, że bezwzględnie nie może być możliwe odpalenie motocykla na otwartej kosie i wbitym jakimkolwiek biegu, nawet przy wciśniętym sprzęgle (również jeśli silnik chodzi, wciśniesz sprzęgło na jakimkolwiek biegu i rozłożysz stopkę - silnik powinien zgasnąć). Odpalenie silnika przy włączonym biegu lub ruszenie z rozłożoną kosą = same nieprzyjemne następstwa.
Wprowadzona przez producenta niemożność odpalenia niektórych motocykli stojących na stopce bocznej (pochylonych na lewą stronę) może być warunkowana budową oraz sposobem działania układu smarowania silnika. Jak olej spłynie w lewą stronę to smok pompy nie będzie miał co zassać i silnik się zatrze - przy pojemnościach "misek" olejowych rzędu 1,2 - 2,0 l. jest to bardzo prawdopodobne. Więc dla zapewnienia prawidłowego smarowania silnik powinien być ustawiony w pionie.
Przeczytałem właśnie to co napisałem i chyba ostatni akapit jest bez sensu - gdyby tak było, to podczas dłuższego, lewego zakrętu powinno nastąpić zatarcie silnika z powodu braku smarowania. Czyli niemożliwość odpalenia silnika "na luzie", przy rozłożonej stopce to ewidentne pójście na łatwiznę przez producenta.