zp71 pisze:Witam, ponownie tym razem jako były właściciel Rometa Softa 125 i posiadacz Zipp Ravena 250Nowych już chyba nie sprowadzają bo na stronie Zipp-a same 125-tki
. Znalazłem na otomoto w Lubuskim ponad 260km ode mnie ale pojechałem ze znajomym specem od chińczyków. Motocykl rocznik 2012, pierwsza rejestracja 06.2014, przebieg 1067km, dotychczasowy właściciel rocznik 1953. Po regulacji, wymianie oleju chodzi super. Wibracje powyżej 90km/h na autostradzie rozbujał się tyle co na liczniku czyli 130km/h ale pewnie jak to u chińczyków duży błąd. Spalania jeszcze nie mierzyłem dokładnie ale około 3l-3,5l/100km. Po zrobieniu wcześniej ponad 2500km softem doceniam komfort Ravena. Ogromna zaletą jest też wygląd i nieporównywalnie lepsza jakość chromów. Brak nalotu znanego mi z softa. Liczę na bezawaryjne użytkowanie. Pozdrawiam wszystkich, a w szczególności Luca, Maciu56 i Michał_66 za cenne informacje i zarekomendowanie Ravena.
Raven jest naprawdę fajnym motocyklem. Ja mam przelatane dopiero 4100km ale nie narzekam. Po wadach wieku dziecięcego nic już mu nie dolega.
Co do przeganiania to cenna uwaga i prawdziwa - motocykl po pracy na wyższych obrotach w trasie zmniejszył wibracje (!!). Generalnie teraz znacznie słabiej je czuć niż było na początku jego użytkowania. Tak więc warto go ganiać i z dołu i z góry.