Cruiser

Cruiser

Postautor: Luca dodano: 08 maja 2008, 15:51

To ty skuterem jeździsz, czy V-ką 250 :mrgreen:
Chyba 3,4 a nie 2,4 :D
Normalnie perpetum mobile :mrgreen:
Mój 3L zeżarł jak nic.
Awatar użytkownika
Luca
Klubowicz

Motocykl: Jinlun250*XVS*GL1500*HD

Cruiser

Postautor: Luca dodano: 09 maja 2008, 11:28

Przetestujemy go w Bieszczadach i zobaczymy, czy dalej będzie taki oszczędniutki :mrgreen:
Awatar użytkownika
Luca
Klubowicz

Cruiser

Postautor: przemono dodano: 09 maja 2008, 16:15

Pytanie - jak przeliczasz te spalanie ?
Awatar użytkownika
przemono
Sympatyk

Motocykl: ROMET R 150
Tel. kom.: 697010223

Cruiser

Postautor: LEFTHANDY dodano: 10 maja 2008, 21:52

Słuchajcie, interesuje mnie jak macie w tych Cruiserach tylni hamulec. To jest przecież tarcza a nie bęben jak u mnie.
Dajcie jakieś foty jak to jest u was pociągnięte. Bo zamierzam wstawić sobie koła ze szprychami od Lifana 250-5 to jest ten czarny z tarczką na pompie palia. On też ma dwie tarcze. Nie wiem ile przeróbek będę musiał zrobić by u siebie wcisnąć tarczę z tyłu.
Sprawdź, czy twoje spasione dupsko pasuje do wymarzonego sprzęta: http://cycle-ergo.com/
Awatar użytkownika
LEFTHANDY
Forumowicz

Motocykl: Rude Bettie V250

Cruiser

Postautor: przemono dodano: 10 maja 2008, 23:30

Nocek - sory że cię uraziłem ale pytam bo chciałem sie zorientować czy ja dobrze liczę . pozdrawiam
Awatar użytkownika
przemono
Sympatyk

Motocykl: ROMET R 150
Tel. kom.: 697010223

Cruiser

Postautor: Grzeno dodano: 11 maja 2008, 14:42

A ja oddałem w piątek moto na przegląd i jeszcze go nie mam.

Coś czuję że będę musiał zmienić serwis. Odstawiłem moto w pełni sił,piątek 15.00 telefon moto gotowe jadę.
Jadąc środkiem komunikacji miejskiej widzę że mechanik coś przy nim grzebie . Podchodzę i pytam i jak na to mechanik odpowiada że nie odpala.
Delikatny fuck, pytam jak to on na to że mam zepsuty rozrusznik i kręci w drugą stronę i że to jeszcze chwilę potrwa ja mu na to że to on coś kręci ,drugi fuck i poszedłem na sklep pooglądać co mają. Wracam po 20-stu minutach na warsztat a on kręci mi luzy zaworowe, z nerwów nawet nie zapytałem na jakie ustawia, ale to nadrobię,poskręcał wszystko do kupy i dalej nic rozrusznik kręci dobrze jak dla mnie . Od tego ciągłego kręcenia na ssaniu zalał świece wymienił na nowe i moto po kilku zakręceniach rozrusznika odpaliło(aaaa jednak rozrusznik sprawny) lecz po odpaleniu rozrusznik nie przestawał kręcić ,mechanik stwierdził że padł przekaźnik rozrusznika i że to zrobi dopiero jutro (w sobotę).Któryś tam fuck kolejny i jadę na chatę . Sobota godz.13.30 dzwonię i serwisant odpowiada że mechanik robi przy moim moto ale jeszcze nic nie naprawił że prawdopodobnie dopiero w poniedziałek będzie do odbioru będziemy w kontakcie tel...

I co ja mam teraz zrobić??? jak nie będzie gotowy na poniedziałek to nawrzucam i takie faki jakich jeszcze nie słyszeli.
podpowiedzcie coś.
Charlej Chininson/V-Stromx2/VN-900/NC750X
Awatar użytkownika
Grzeno
Klubowicz

Motocykl: CHARLEJ CHININSON/Vstrom/VN900
Tel. kom.: 792550845

Cruiser

Postautor: Grzeno dodano: 11 maja 2008, 17:06

Nocek dzięki za wsparcie .
Napisz jeszcze co robili przy moto np; Naciąg łańcucha smarowanie itd.
Charlej Chininson/V-Stromx2/VN-900/NC750X
Awatar użytkownika
Grzeno
Klubowicz

Motocykl: CHARLEJ CHININSON/Vstrom/VN900
Tel. kom.: 792550845

Cruiser

Postautor: andrzej dodano: 11 maja 2008, 17:23

No Grzeno, nie denerwuj się.
Jesteśmy w Polsce.
Daj gamoniom trochę czasu. Ale jak w poniedziałek nie będzie zrobiona maszyna, to bym im trochę chu.i nawrzucał.
Awatar użytkownika
andrzej
Klubowicz

Motocykl: VStrom 650 (był R-250,NT-650)

Cruiser

Postautor: Luca dodano: 11 maja 2008, 18:22

Grzeno pisze:A ja oddałem w piątek moto na przegląd i jeszcze go nie mam.
Coś czuję że będę musiał zmienić serwis. Odstawiłem moto w pełni sił,piątek 15.00 telefon moto gotowe jadę.
Jadąc środkiem komunikacji miejskiej widzę że mechanik coś przy nim grzebie . Podchodzę i pytam i jak na to mechanik odpowiada że nie odpala.
Delikatny fuck, pytam jak to on na to że mam zepsuty rozrusznik i kręci w drugą stronę i że to jeszcze chwilę potrwa ja mu na to że to on coś kręci ,drugi fuck i poszedłem na sklep pooglądać co mają. Wracam po 20-stu minutach na warsztat a on kręci mi luzy zaworowe, z nerwów nawet nie zapytałem na jakie ustawia, ale to nadrobię,poskręcał wszystko do kupy i dalej nic rozrusznik kręci dobrze jak dla mnie . Od tego ciągłego kręcenia na ssaniu zalał świece wymienił na nowe i moto po kilku zakręceniach rozrusznika odpaliło(aaaa jednak rozrusznik sprawny) lecz po odpaleniu rozrusznik nie przestawał kręcić ,mechanik stwierdził że padł przekaźnik rozrusznika i że to zrobi dopiero jutro (w sobotę).

Dałeś moto na przegląd a oni ci go rozbierają po kawałku :shock:
Nie dawaj moto do rzeźnika tylko do solidnego serwisu bo ci zniszczą maszynę. z tego co piszesz to nie mają zielonego pojęcia co robią i ćwiczą na żywym organiźmie. Eksperymenty niech sobie robią na własnych motorkach a nie klientów.
Ciekawe ile jeszcze zaśpiewają za popsucie :|
Awatar użytkownika
Luca
Klubowicz

Cruiser

Postautor: LEFTHANDY dodano: 12 maja 2008, 00:12

Ja pierdykam, współczuję wam. Najgorzej właśnie jak mechanior tylko dlatego, że nie odpalił za pierwszym razem, rozkręca wszystko, a potem okazuje się, że nie palił bo stał na nóżce, na której jest odcięcie... albo kranik paliwa zakręcony... :evil:
Sprawdź, czy twoje spasione dupsko pasuje do wymarzonego sprzęta: http://cycle-ergo.com/
Awatar użytkownika
LEFTHANDY
Forumowicz

Motocykl: Rude Bettie V250

PoprzedniaNastępna

Wróć do Cruiser 250