przygotowanie do sezonu. Nowa opona na przód - Mitas H03 (jeszcze nie testowałem, mam nadzieję że bicie koła było od gównianej starej chińskiej opony (moto wyprodukowane w 2015 a opona jest z 2007) a nie felgi), nowy prędkościomierz (stary powyżej 60km/h dostawał szału, rozkręcałem ale nie widziałem co można naprawić - nawet stukanie w obudowę powodowało skoki wskazówki, zmiana oleju, sprawdzenie luzu zaworowego, zmiana uszczelki pod pokrywą zaworów. Co do zrobienia: wypełnić gąbką kierunkowskazy bo grzechoczą (jeden już stuningowany i jest ok), zmiana zębatki przedniej (trudne do zrobienia? trzeba rozkuwać łańcuch czy wystarczy go poluzować i ściągnąć ?)
Nie ma uja, od kwietnia codziennie do pracy motocyklem, samochód wciąga lekko traktowany 10l/100km PB więc czas trochę po oszczędzać

I dodatkowo moje przemyślenia. Po 6 miesiącach posiadania 125tki chciałem iść na prawko, teraz mi się odwidziało i pomału rozpoczynam poszukiwania moto mieszczącego się w granicach ustawy (15KM) i pasującego do mojego wzrostu (187cm) czyli nadal 125tka. Co na rynku pasuje do tych wymagań? KTM DUke? Varadero XL? Czekać na coś od chińczyków? Mam jeszcze rok czasu na wybranie kolejnego moto (budżet myślę, że do 12-13tys)