W Jednośladzie w Rudzie Śląskiej można już zobaczyć Rometa RCR125.
Pozdrawiam.
Grzes pisze:Dyziek76 pisze:Grzes pisze: kupiłem w grudniu Junaka m12. Poniewaź jeszcze go nie zarejestrowałem nie mogę nic powiedziec o jeździe.
Mam nadzieje, ze to, co pisza tutaj, to nie jest prawda, bo inaczej bedziesz mial problem. Zalozylem juz osobny watek w dziale. Tu link do info http://www.jednoslad.pl/545678-kupiles-nowy-motocykl-bez-automatycznego-wlacznika-swiatel-musisz-go/
Dyziu ! Motór zarejestrowany wczoraj bezproblemowo.
Grzes pisze:Oczywiście jak zarejestrujesz to natychmiast naleźy opłacić ubezpieczenie. Mamy w domu stałą agentkę i ubezpieczyłem w PZU. OC i NNW , zniźka 60 % . Oc - 46 zł , NNW - 99 zł . Razem 145 zł/rok
Mist pisze:Otóż wczoraj dzwoniłem do dwóch miejsc aby zorientować się co do kosztów ubezpieczenia:
- do agenta w salonie gdzie kupowałem puszkę, gdzie dowiedziałem się że:
OC - 104zł
NNW - 66 (do 10k)
Assistance - 89
- na infolinię PZU gdzie:
OC - 110zł (plus ewentualnie 10zł za ochronę pierwszej szkody - chyba tak to się nazywa)
NNW - 99 ( do 15k i to by się zgadzało)
Assistance - 89 do 130 zł w zależności czy od 20km, czy od miejsca zamieszkania
widać różnice w tym co mi przedstawiono, a jeśli porównać z tym co napisał Grzes, to ponieważ pozostałe warunki są takie same - taki sam motor, wiek użytkownika podobny, ten sam % zniżki OC, miasta porównywalne (Poznań i Katowice), to skąd te różnica - głównie w OC? u Grzesia OC - 46zł, u mnie 104zł ?![]()
bez![]()
![]()
nie do zrozumienia
![]()
![]()
P.s.
wywołałem tu niechcący temat o ubezpieczeniach, to może (kompetentny admin) przenieść go na właściwe mu miejsce?
Grzes pisze:Mist pisze:Otóż wczoraj dzwoniłem do dwóch miejsc aby zorientować się co do kosztów ubezpieczenia:
OC - 104zł
NNW - 66 (do 10k)
Assistance - 89
OC - 110zł (plus ewentualnie 10zł za ochronę pierwszej szkody - chyba tak to się nazywa)
widać różnice w tym co mi przedstawiono, a jeśli porównać z tym co napisał Grzes, to ponieważ pozostałe warunki są takie same - taki sam motor, wiek użytkownika podobny, ten sam % zniżki OC, miasta porównywalne (Poznań i Katowice), to skąd te różnica - głównie w OC? u Grzesia OC - 46zł, u mnie 104zł ?![]()
bez![]()
![]()
nie do zrozumienia
![]()
![]()
P.s.
wywołałem tu niechcący temat o ubezpieczeniach, to może (kompetentny admin) przenieść go na właściwe mu miejsce?
Faktycznie ciekawe to to ale jesli mogę to zwrócę uwagę na jedną rzecz. Firma PZU w swoim systemie nie ma modelu M12. Jest tylko M11 i M16. Jeźeli ktoś na info nie dociekał tego to moźe to jest powodem róznic. Te modele to inna wartosc pojazdu. Ja interweniowałem w trakcie ubezpieczania i nie pozwoliłem wpisać M11 tylko w stosownej rubryce Pani wpisala inne. Moźe tu jest pies pogrzebany ale to tylko moje wywody.
Grzes pisze:Mist pisze:Otóż wczoraj dzwoniłem do dwóch miejsc aby zorientować się co do kosztów ubezpieczenia:
OC - 104zł
NNW - 66 (do 10k)
Assistance - 89
bez![]()
![]()
nie do zrozumienia
![]()
![]()
P.s.
Faktycznie ciekawe to to ale jesli mogę to zwrócę uwagę na jedną rzecz. Firma PZU w swoim systemie nie ma modelu M12. Jest tylko M11 i M16. Jeźeli ktoś na info nie dociekał tego to moźe to jest powodem róznic. Te modele to inna wartosc pojazdu. Ja interweniowałem w trakcie ubezpieczania i nie pozwoliłem wpisać M12 tylko w stosownej rubryce Pani wpisala inne. Moźe tu jest pies pogrzebany ale to tylko moje wywody.
Mist pisze:Grzes pisze:Mist pisze:Otóż wczoraj dzwoniłem do dwóch miejsc aby zorientować się co do kosztów ubezpieczenia:
OC - 104zł
NNW - 66 (do 10k)
Assistance - 89
bez![]()
![]()
nie do zrozumienia
![]()
![]()
P.s.
Faktycznie ciekawe to to ale jesli mogę to zwrócę uwagę na jedną rzecz. Firma PZU w swoim systemie nie ma modelu M12. Jest tylko M11 i M16. Jeźeli ktoś na info nie dociekał tego to moźe to jest powodem róznic. Te modele to inna wartosc pojazdu. Ja interweniowałem w trakcie ubezpieczania i nie pozwoliłem wpisać M12 tylko w stosownej rubryce Pani wpisala inne. Moźe tu jest pies pogrzebany ale to tylko moje wywody.
Twoje wywody mają sens i jak to ująłeś może " hier is der hund begraben", faktycznie liczyli mi jak dla m11, nie zwróciłem uwagi na różnice cenowe o których napisałeś. Jutro delikatnie
, zwrócę na to uwagę konsultantowi, bo zapytam ponownie
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości