Witam,
już od dawna chodzi za mną chęć posiadania Motocykla i jestem już coraz bliżej tego faktu (prawa jazdy nie posiadam - jedynie B >3lat, nigdy nie jeździłem niczym) i tutaj pojawia się kwestia wyboru.
Odwiedziłem salon w którym pracują doświadczeni Motocykliści i po dłuższych rozmowach i przymiarkach (wraz z dziewczyną bo ma być on na 2 osoby) wyszły nam dwie sztuki na pierwszy plan.
1sza opcja to rozsądny ze względu na zabezpieczenia (co przy nauce się przyda) ADV125, dodatkowy atut to lekki teren do pokonania, jednak na minus może być tu wysokość kanapy - mimo zapewnień że jest na "nasz wzrost" oboje 175+cm miałem wrażenie że jest delikatnie za wysoki.
2ga propozycja to rewelacyjnie wygodny M12, jak usiadłem na nim to poczułem się jak masło na patelni, jednak ma on też wady - nóżka, którą na bank będzie trzeba wymienić (jeśli jest taka możliwość) bo automat przy nauce będzie błędem, dodatkowo trzeba go doinwestować w gumole i nigdy nie będzie w pełni zabezpieczony jak ADV plus ponoć ma słabsze hamulce, jednak jest niższa pozycja na kanapie przez co mam wrażenie że gdy będzie "mi leciał na bok" będę w stanie się podeprzeć i go podnieść - mam tu oczywiście na myśli parkingowe sprawy i zatrzymywanie się na światłach, a nie stawianie stóp w czasie jazdy.
przejrzałem tematy o ww i jakoś nie przekonuje mnie nic na żadną ze stron.
EDIT:
ah zapomniałem! ADV posiada obrotomierz a do M12 trzeba go dołożyć co lekko go oszpeci zapewne