autor: Gucek dodano: 04 maja 2016, 21:28
Hej,
ja użytkuje swojego Ravena od sierpnia zeszłego roku.Aktualny przebieg to 2300 km.Jak na razie to nie zawiódł mnie jeszcze ani razu.Oczywiście postanowiłem"poprawić trochę fabrykę"i zmieniłem w nim element optyczny reflektora na taki z FSO 125 na żarówkę H4. Zmieniłem również gaźnik na Mikuni VM22,bo ten oryginalny był jakiś felerny i nie można było go wyregulować właściwie.Łańcuch też mi się wyciągał i to nie równomiernie ,wiec wymieniłem go przy przebiegu 2000 km na łańcuch firmy Moretti zakupiony na Alledrogo. Założyłem też pochodzący od Rometa 150 zestaw wskaźników w którym jest obrotomierz i wskaźnik ładowania.Montaż jest banalnie prosty a podłącza się go do istniejącej czerwonej kostki ,która jest w lampie przedniej.Co do przeglądów to byłem tylko na pierwszym przy przebiegu 460 km i po tym co widziałem jak się to odbywa to stwierdziłem że już więcej na taki przegląd nie pojadę i nie będę tracił 200 PLN. Motorek serwisuje sam w garażu.Wymieniam olej,reguluje zawory ,naciągam i smaruje łańcuch i od czasu do czasu sprawdzam dokręcenie śrub.
Podsumowując jestem zadowolony z zakupu i użytkowania .Motor jest jak dla mnie wygodny i dobrze mi się na nim jeździ.Spalanie mam na poziomie 2,4 do 2,8 L/100 km.