Cruiser 250

Cruiser 250

Postautor: mikołaj dodano: 16 kwie 2009, 09:40

Witam,
panowie więcej o mnie w zakładce powitanie, natomiast ten post dotyczy eksploatacji cruisera 250, szczególnie mam pytanie do Luca, Grzeno, Nocek- z tego co się zorintowałem to w dalszym ciągu śmigacie na 250-ce.
Z dużym spokojem czytam wasze posty, w których opisujecie swoje doswiadczenia z tym moto.
Ciekawy jestem jaki macie teraz przelot na swoich maszynkach, z tego co opisujecie to na pewno mozna dopatrzeć się dwóch niedociągnięć w tym modelu: szybko wyciągający się łańcuch oraz kiepskie ogumienie-rąbiące z motoru ślizgacz. Napiszcie coś o przelotach i jak to dalej wygląda.pozdro
mikołaj

Cruiser 250

Postautor: Luca dodano: 16 kwie 2009, 12:43

No ja śmigam na Jinlunie a ciebie interesuje Cruiser to koledzy lepiej dopomogą.
Awatar użytkownika
Luca
Klubowicz

Motocykl: Jinlun250*XVS*GL1500*HD

Cruiser 250

Postautor: Grzeno dodano: 16 kwie 2009, 13:05

Wszystko tak jak możesz przeczytać w odpowiednich postach.
Ja nie narzekam a w silniku nie grzebałem jeszcze, kolega Nocek z kolegą Lucą grzebali w Nocka sprzęcie i Nocek teraz ma spalanie jak w rowerze.
Mój przebieg w cztery miesiące to blisko 9000 km . Zgubiłem jedną śrubę od osłony łańcucha ale z mojej winy bo przy dokręcaniu przekręciłem gwint i wiedziałem że może wypaść i wymieniłem łańcuch i to wszystko, na ten rok małe zmiany optyczne. I mam dalej zamiar tylko lać paliwo i jechać i jechać. :buttrock: :buttrock:

Co do opon to jeszcze nie miałem uślizgu a deszczu się nie boję co potwierdzą chłopaki z WWS i dorplas bo często u Niego jestem.
Charlej Chininson/V-Stromx2/VN-900/NC750X
Awatar użytkownika
Grzeno
Klubowicz

Motocykl: CHARLEJ CHININSON/Vstrom/VN900
Tel. kom.: 792550845

Cruiser 250

Postautor: mikołaj dodano: 17 kwie 2009, 10:04

Dzieki chłopaki za odpowiedzi, tak jak napisałem do zakupu przymierzam się na spokojnie i z wielką uwagą czytam to co piszecie, jak sprawują się Wasze maszyny, jakie robicie przeloty i co się dzieje.
Chciałem przejechać się tym motorkiem i szukałem gdzie by tu u jakiegoś "dealera" dorwać taki sprzęt, ale poszukiwania przerosły mnie.
Po obdzwonieniu wszystkich okazało się, że ten motorek jest nie osiagalny. Postanowiłem więc zasięgnąć info u samego źródła czyli bezpośrednio w Keeway Polska. To co mi powiedzieli niestety zakrawa na kpinę. Otóż pani z działu sprzedaży powiedziała, że bardzo ciężko bedzie kupić gdzieś nowy motor, przejechać się również PONIEWAŻ nie wiedzą komu i co sprzedali i ile sztuk sprzedali, nie mają do tych wiadomości dostępu, a tak w ogóle to bardzo mało sprzedali egzemplarzy tego modelu (przeważnie w sprzedaży był rocznik 2007), a teraz UWAGA! najciekawsze- w tym roku czyli 2009 Keeway NIE PLANUJE SPRZEDAŻY TEGO MODELU! Fajne co?
Dobrze, że mnie nie ciśnie aż tak mocno do zakupu...
mikołaj

Cruiser 250

Postautor: Luca dodano: 17 kwie 2009, 10:10

[quote="mikołaj"] a teraz UWAGA! najciekawsze- w tym roku czyli 2009 Keeway NIE PLANUJE SPRZEDAŻY TEGO MODELU! Fajne co?[quote]
Taki udany motorek a oni nie chcą go sprzedawać _bezradny
Awatar użytkownika
Luca
Klubowicz

Motocykl: Jinlun250*XVS*GL1500*HD

Cruiser 250

Postautor: Lupus dodano: 17 kwie 2009, 12:47

może potencjalnym nabywcą wydawać się za drogi - przecież chinolki zazwyczaj kupowane są na pierwsze moto - a jak pierwsze moto to potencjalny nabywca niezbyt się zna na tym :) i sugeruje się ceną (w końcu one wszystkie takie podobne ;) )
Awatar użytkownika
Lupus
Sympatyk

Motocykl: Honda CBF 600S
Komunikator: whatsup :D

Wróć do Cruiser 250