Superlight - usuniecie katalizatora

Re: Superlight - usuniecie katalizatora

Postautor: grzechu78 dodano: 11 cze 2015, 19:59

Ja w swoim Junaku 121 też wywaliłem katalizator po 700km. Był czyściutki, więc "wzrostu mocy" nie zauważyłem. Za to wydech zrobił się głośniejszy. Gaźnika nie regulowałem po kastracji.
Pozdrawiam,
Grzesiek
Awatar użytkownika
grzechu78
Forumowicz

Motocykl: MG V7 III Special
Komunikator: GG 7717844

Postautor: tajfunGD dodano: 10 maja 2016, 07:29

Hej,
chcę w swoim SL wywalić katalizator. Powiedz mi gdzie dokładnie on sie znajduję ? gdzie trzeba ciąć wydech?
Awatar użytkownika
tajfunGD
Forumowicz

Motocykl: keeway superlight

Postautor: jacek.rc dodano: 10 maja 2016, 08:45

Sory ,ale nie kumam czegoś _bezradny ,chcesz zepsuć motor ,wywalając coś co nawet nie wiesz gdzie jest :swir: ,dla mnie to jest bynajmniej dziwne.Przecież po to je zabudowali żeby (przynajmniej troszkę) zmniejszyć zanieczyszczenie środowiska i zmienić ,tu już znacznie ,zapach spalin (na bardziej łagodny ).Przecież wystarczy poczytać posty powyżej ,że lux torpedy po tym zabiegu się z motorów nie zrobiły ,tak więc PO CO ?? ?? ?? .W samochodach też powycinaliście katalizatory .Może lepiej zamiast siedzieć i wymyślać bzdety,usiąść na maszynę i się przejechać .Bardzo przepraszam za ton tego postu ,ale troszkę wkurzają mnie bezsensowne działania.
Show Must Go On
Awatar użytkownika
jacek.rc
Forumowicz

Motocykl: KSL ,Cruiser ,VT-750,ADV -250

Postautor: Romas dodano: 10 maja 2016, 08:52

zacznijmy od tego że te katalizatory które są w wydechach naszych starszych i małolitrażowych chińczykach to z katalizatorem zasadniczo nie ma wiele wspólnego ;)
jacek.rc pisze:W samochodach też powycinaliście katalizatory

Tak wywaliłem katalizator w samochodzie ;p :devil:
Romas
Forumowicz

Motocykl: Jinlun 250
Tel. kom.: 603842168

Postautor: tajfunGD dodano: 10 maja 2016, 09:53

jacek.rc pisze:Sory ,ale nie kumam czegoś _bezradny ,chcesz zepsuć motor ,wywalając coś co nawet nie wiesz gdzie jest :swir: ,dla mnie to jest bynajmniej dziwne.Przecież po to je zabudowali żeby (przynajmniej troszkę) zmniejszyć zanieczyszczenie środowiska i zmienić ,tu już znacznie ,zapach spalin (na bardziej łagodny ).Przecież wystarczy poczytać posty powyżej ,że lux torpedy po tym zabiegu się z motorów nie zrobiły ,tak więc PO CO ?? ?? ?? .W samochodach też powycinaliście katalizatory .Może lepiej zamiast siedzieć i wymyślać bzdety,usiąść na maszynę i się przejechać .Bardzo przepraszam za ton tego postu ,ale troszkę wkurzają mnie bezsensowne działania.

hahahahaha dobry bulwers :kicha: :D dyrektywy unijne odnosnie emisji spalin mam gleboko :rotfl: wydech bedzie mi robil mechanik a nie ja. zeby zaoszczedzic na czasie wykorzystujac doswiadczenie kolegi z forum zapytalem gdzie dokladnie w wydechu sie znajduje katalizator :)

ps. nie chodzi o moc tylko o dzwiek :)

zamiast robic zamet w watku gdzie nie masz nic do powiedzenia moze lepiej wsiasc na maszyne i sie przejechac? :rotfl:
Awatar użytkownika
tajfunGD
Forumowicz

Postautor: Mariuszz dodano: 10 maja 2016, 10:48

tajfunGD pisze:....hahahahaha dobry bulwers :kicha: :rotfl:

Średnio grzeczne to było. Można mieć wszystko w tyle ( i być z tego dumnym ogłaszając na prawo i lewo ) ,robić hahahahaha... bo jakieś stare debile montują katalizatory żebyś miał czym pooddychać Ty i Twoje dzieci.
Ale nie pękaj z tego się zazwyczaj wyrasta.
Awatar użytkownika
Mariuszz
Klubowicz

Motocykl: Suzuki DL 650

Postautor: tajfunGD dodano: 10 maja 2016, 10:57

:rotfl:
rozumiem ze na Śląsku nie macie czym oddychac stad te oburzenie odnośnie wycinki katalizatora :) ale to nie wina aut tylko infrastuktury i moja 125tka nic nie zmieni :D :rotfl:
Ostatnio zmieniony 10 maja 2016, 11:03 przez tajfunGD, łącznie zmieniany 1 raz
Awatar użytkownika
tajfunGD
Forumowicz

Postautor: Mariuszz dodano: 10 maja 2016, 11:02

tajfunGD pisze: :rotfl:

Skąd ta radość? Napisałem "zazwyczaj"- gwarancji nie ma.
Awatar użytkownika
Mariuszz
Klubowicz

Motocykl: Suzuki DL 650

Postautor: Hawk1985 dodano: 10 maja 2016, 12:49

W pierwszym poście zamieściłam link do zdjęć tam wszystko widać co i jak.
Tak jak wcześniej pisałem aby mieć pewność czy przybyło coś mocy trzeba by zhamować motocykl. Jednak cudów w poprawie wydajności się nie spodziewaj.
W transalpie chce zmienić wydech na akcesoryjny i wyciąć kata, z opinie ludzi na forum transalpa wyczytałem że po wycięciu lepiej bierze w dolnym zakresie, ale to większa pojemność i Vka.
W superlighcie nie wiem czy zabieg wywalania kata ma sens.

Jacku nie irytuj się tak trochę chyba przesadzasz? Z postów odnoszę wrażenie że jesteś rozsądną osoba a tu wychodzi z Ciebie ekoterrorysta.
Eurokołchoz atakuje nas bzdurnymi dyrektywami odnośnie ekologii, nie możesz kupić 100W żarówki (do świecenia ;) ) i odkurzacza mocniejszego niż bodajże 1500W.
A w Afryce czy Azji w dupie mają ekologie i np palą ogromną ilość opon https://www.youtube.com/watch?v=gt7NDPKbBfE
Czy wymontowanie katalizatora w motocyklu w celu poprawienia osiągów zasługuje na potępienie?
Jawa 20 -> ... -> KSL 125 -> XL650V -> DL650 -> XF650 -> DL650 -> Fuoco 500 -> F650+VX800 -> DL650
Awatar użytkownika
Hawk1985
Forumowicz

Motocykl: DL650

Postautor: tajfunGD dodano: 10 maja 2016, 12:55

faktycznie, nie zauważyłem linku :mur:
dziś wycinam :) bede truc :rotfl:
Awatar użytkownika
tajfunGD
Forumowicz