Pielgrzymka Motocyklowa Polska-Watykan 2016

Wycieczki krajowe i zagraniczne oraz relacje z ich przebiegu

Pielgrzymka Motocyklowa Polska-Watykan 2016

Postautor: ziolko36 dodano: 10 maja 2016, 10:57

Pielgrzymka będzie się odbywać się w dniach od 18 do 23 czerwca, organizowana przez zakręconego na punkcie motocykli ks.Adama i, jej celem będzie
uczestnictwo w audiencji papieskiej na Watykanie. Więcej pod http://rajd.krakow2016.com :czytaj:
Jacek r.c w jednym z postów zapowiedział swój udział, ja po jego namowach - długie nocne rozmowy polaków :klotnia: postanowiłem dołączyć :_hura: .
Impreza będzie miała charakter i klimat jaki jest podczas Rekolekcji dla Motocyklistów w Jasionej - msza na poszczególnych etapach, zwiedzanie okolicy, wspólne posiłki, naprawianie tego co się zepsuło, chwila odpoczynku i w drogę :hellsangels: .
Powrót jest we własnym zakresie. My planujemy w dwa dni a, trasa powrotna na razie jest na etapie tworzenia (zdaje się na radosną twórczość i doświadczenie jacka r.c ) _boisie .
Przygotowania czas zacząć :swir:
"To droga tworzy Ciebie a nie ty drogę" M.Kamiński
Awatar użytkownika
ziolko36
Klubowicz

Motocykl: Hyosung GT, Benelli Imperiale
Tel. kom.: 662129021

Re: Pielgrzymka Motocyklowa Polska-Watykan 2016

Postautor: Luca dodano: 10 maja 2016, 12:22

No to ja cierpliwie już czekam na fotki z opisem :)
Awatar użytkownika
Luca
Klubowicz

Motocykl: Jinlun250*XVS*GL1500*HD

Postautor: daromuz dodano: 10 maja 2016, 15:13

Eh gdyby to weekendu nie łapało pojechał bym :mur:
Awatar użytkownika
daromuz
Forumowicz

Motocykl: VTX 1300
Tel. kom.: 505120572

Postautor: jacek.rc dodano: 10 maja 2016, 16:56

ziolko36 pisze: po jego namowach - długie nocne rozmowy polaków postanowiłem dołączyć

Specjalnie mocno namawiać Cię nie musiałem :D .Natomiast co do powrotu w dwa dni ,to chyba rozmawialiśmy zbyt późno ,bo to raczej graniczyło by z ... bólem i to nie do końca duchowym _boisie .Dzisiaj ,za namową speca od katalizatora wybrałem się na wycieczkę ,troszkę ponad 200 i ... muszę potrenować ,bo boli ,ruszam dalej.
Show Must Go On
Awatar użytkownika
jacek.rc
Forumowicz

Motocykl: KSL ,Cruiser ,VT-750,ADV -250

Postautor: jacor dodano: 11 maja 2016, 02:57

Kusząca propozycja pojechać do Rzymu. A będę miał trochę wolnego w czerwcu. Wiecie coś więcej o tym? Ile osób jedzie jakimi sprzętami?
Awatar użytkownika
jacor
Klubowicz

Motocykl: Cf Moto 650

Postautor: jacecek dodano: 11 maja 2016, 13:04

Czy planujecie stworzyć własną grupę, czy podczepicie się pod jakąś już istniejącą ?
Nie ukrywam, że zaintrygowała mnie ta wyprawa i już podjąłem kroki (urabianie Eli) w celu wzięcia w niej udziału ( Jacku.rc- obiecuję, że będę pilnował wyłącznika zapłonu :-) ) Oczywiście zdaję sobie sprawę, że trzeba jeszcze wiele rzeczy dogadać i dopracować ale ...
Czekam na dalsze informacje :-)
pozdrawiam - jacecek
Awatar użytkownika
jacecek
Klubowicz

Motocykl: Honda CTX 700 D
Tel. kom.: 668842471

Postautor: ziolko36 dodano: 11 maja 2016, 18:46

Organizatorzy pozwolili nam na jazdę poza zgłaszanymi grupami ( w grupie max 10 motocykli), możemy jechać trasą jak chcemy byle dotrzeć na wyznaczone miejsce noclegowe rajdu-Słowacja, Austria, Włochy. Odległość między poszczególnymi etapami to około 300 km, poza ostatnim Wenecja-Rzym gdzie jest około 500 km. Drogę powrotną uczestnicy rajdu wybierają sami. Z tego co wiem zgłoszenia są przyjmowane do 20 maja ale pewnie znajdą się spóźnione osoby które by chciały dołączyć, wtedy trzeba zdać się na dobrą wolę organizatorów, chyba że liczba motocykli osiągnie 300 wtedy zamykana jest lista.
Ze sobą trzeba wziąść parę gratów jak namiot, karimata, śpiwór i jedzenie na powrót, warunki pielgrzymkowe więc może się trafić podłoga w klasztorze zamiast rozbijania namiotu.
Tyle ja wiem chyba że do jacka r.c dotarły jakieś nowe informacje.
"To droga tworzy Ciebie a nie ty drogę" M.Kamiński
Awatar użytkownika
ziolko36
Klubowicz

Motocykl: Hyosung GT, Benelli Imperiale
Tel. kom.: 662129021

Postautor: Mist dodano: 11 maja 2016, 20:05

Zapowiada się wspaniale, szerokości, pomyślności. Duchowo będę z Wami :)
A w przyszłości może też będę mógł uczestniczyć...
mist
"nie jest błędem zrobić błąd, błędem jest trwanie w błędzie"
Awatar użytkownika
Mist
Klubowicz

Motocykl: Junak M12, FLSTCI
Tel. kom.: 726230066

Postautor: jacek.rc dodano: 11 maja 2016, 21:42

Więc tak ,rozmawiałem z organizatorami i gdyby byli chętni mogę montować grupę niezależną (pytania na forum lub PW),jednak ja (a teraz już my ,bo Zioło też śmiga),jedziemy swoją trasą ,nie autostradami ,bo nie lubię ,a Ziółko się z tym zgodził. Jeżeli jednak ktoś wolałby jechać autostradą ,to oczywiście może .Problem z taką samotną grupą jest tylko taki ,że nie możemy mieć pretensji do służb techniczno -medycznych rajdu ,że nas nie całkiem obsłużą _bezradny .No i kwestia powrotu ,można tą samą trasą ,ale my jedziemy (przynajmniej na razie) tak żeby jak najwięcej zwiedzić i zobaczyć (bez plażowania ). Cały powrót może mieć nieprzewidziane przygody ,które trzeba brać na klatę :) ,ale wszystko jest do ogarnięcia .No i oprócz tego co Ziółko wymienił trzeba mieć sprawnego GPS-a i telefon ,to na pewno damy radę.W zeszłym roku się udało ,to i w tym się uda ...(mam nadzieję ;p ).
Show Must Go On
Awatar użytkownika
jacek.rc
Forumowicz

Motocykl: KSL ,Cruiser ,VT-750,ADV -250

Postautor: jacor dodano: 11 maja 2016, 23:39

Na autostradzie ciągle moim junakiem też mi źle się jedzie.Coraz bardziej mi się ten pomysł podoba mogę dołączyć? Będziecie się rejestrować indywidualnie czy jako grupa?
Awatar użytkownika
jacor
Klubowicz

Motocykl: Cf Moto 650

Następna

Wróć do Podróże