Co wybrać?

Re: Co wybrać?

Postautor: beniamin82 dodano: 14 cze 2016, 11:37

Vz2 to to samo co 123. To po prostu Zontes Tiger, drugiej generacji.
Bierz ten którego lepszy serwis masz pod bokiem.
Zastanowilbym się też nad używką, z małym przebiegem. Dotarty już będzie, usterki usunięte, lać i jeździć.
Obrazek
Awatar użytkownika
beniamin82
Zarząd KCM

Motocykl: Z125->Cruiser 250->BN251
Tel. kom.: 506177711

Postautor: Grzes dodano: 14 cze 2016, 13:04

Oj tam oj tam . Nie kupiłbym nowego.
Ja kupiłem przy Waszej pomocy. Pierwsze przeglądy zaliczone , na liczniku prawie 2000 km a maszyna chodzi bez wiekszych uwag no i pierwsza awaria zaliczona. Całe szczęscie , źe w miarę blisko domu. Blaszka czyli tkzw klema od aku podgięta fabrycznie ku górze i jak motór podskakiwał to dotykała ramy no i po pewnym czasie pod jajkami moimi poszedł dym , prąd uciekł do lasu a motór robił za spawarkę. Teraz to wszystko juź wiem ale na początku stanąłem na ulicy , gębe rozdziawiłem i szybko stacyjke na 0 bo bym miał jajecznicę w spodniach. Przyjechał kolega złota rączka ustalił , i zaizolował blaszkę, motór z kopa odpalony i do serwisu. Tam blaszka zagięta zmieniona na zwykłe oczko ,aku naladowane i śmigamy dalej. I taka to przygoda nie miła mnie spotkała. Dobrze , źe nie na trasie. Ogólnie trochę krótkie biegi i szybko trzeba dojść do 4 bo tam najlepiej pracuje silnik.
Awatar użytkownika
Grzes
Forumowicz

Motocykl: Junak M-12

Postautor: Snajper dodano: 14 cze 2016, 23:05

A ja tam nie kupiłbym używanego. :D
Całe życie używam po kimś samochody. To trochę tak jak wciąganie cudzych majtek po praniu ;)/ Tutaj pocerowane, tam wyskoczy dziura no i obce zapachy.
Mnie osobiście sprawiło straszną frajdę kiedy odebrałem nowy motocykl, potem sam go docierałem i znam historię każdej "rysy" na jego lakierze. Pewnie będę musiał się go kiedyś pozbyć, ale będę miał satysfakcję taką sama jak Casanowa porzucający kochanki - To ja byłem pierwszy ;) :)
----------------------------------------------
Obrazek Nie walcz z maszyną. Poznaj ją, zrozum, poczuj - niech stanie się częścią Ciebie.
Awatar użytkownika
Snajper
Klubowicz

Motocykl: BenycoBr125/Honda Deauville650
Tel. kom.: 698398528

Postautor: garfik dodano: 14 cze 2016, 23:21

Nowy czy stary, duży czy mały, Junak czy Triumph, czerwony czy w kwiatki...
Pierwszy pojazd kupuje się nie rozumem, a sercem. Czy to w młodości samochód, czy to w wieku mocno dojrzałym motocykl 125... Przemówi do człowieka albo nie. I to się liczy.
--
90% wypadków wydarza się w domu. ZAKAZAĆ DOMÓW!
Those, who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety, deserve neither liberty nor safety - Benjamin Franklin

KOTY. KOTY SĄ MIŁE.
Awatar użytkownika
garfik
Forumowicz

Motocykl: Nornica - Yamaha XJ 600 N

Postautor: Bulishi dodano: 14 cze 2016, 23:41

@Snajper
Dzięki, bardzo fajna odpowiedź tam pierwsza jak i ta druga :D coś w tym jest, i właśnie chcę iść tą drogą ;) Chce się 'docierać' razem z moim nowym moto. Bedzie to ciekawa przygoda.
Trafiłem na serwis który może sprowadzić nowego Zippka (30km od mojego miejsca zamieszka, także chyba idealnie dla mnie), ogólnie mają u siebie Junaki, Bartony itd. Zippa nie mają akurat na stanie, ale będą zamawiać. Od razu u nich jakąś odzież kupię (bo już tam byłem tydzień temu patrzeć i przymierzałem kurtki,buciki, kaski ;) ) Także jakiś rabacik wpadnie. Dzięki panowie.
PS. Będę polował na BLACK Edition :) oby się udało. Piona!
Bulishi
Forumowicz

Motocykl: Szukam

Postautor: Gixer dodano: 15 cze 2016, 07:16

Snajper pisze: Pewnie będę musiał się go kiedyś pozbyć, ale będę miał satysfakcję taką sama jak Casanowa porzucający kochanki - To ja byłem pierwszy ;) :)

och ale jaki będzie ból przy rozstaniu.. ! dlatego do tej pory sie waham sprzedać nie sprzedać :swir:
nie sztuką jest jechać,sztuką jest jeździć
Gixer
Klubowicz

Motocykl: Honda CBR

Postautor: Grzes dodano: 15 cze 2016, 07:55

Gixer pisze:
Snajper pisze: Pewnie będę musiał się go kiedyś pozbyć, ale będę miał satysfakcję taką sama jak Casanowa porzucający kochanki - To ja byłem pierwszy ;) :)

och ale jaki będzie ból przy rozstaniu.. ! dlatego do tej pory sie waham sprzedać nie sprzedać :swir:

Czyźby coś innego ?
Awatar użytkownika
Grzes
Forumowicz

Motocykl: Junak M-12

Postautor: Snajper dodano: 15 cze 2016, 18:19

Grzes pisze:
Gixer pisze:

Czyźby coś innego ?

Obawiam się że to będzie coś bardzo innego - przynajmniej jeśli chodzi o ilość kół ;) :)
----------------------------------------------
Obrazek Nie walcz z maszyną. Poznaj ją, zrozum, poczuj - niech stanie się częścią Ciebie.
Awatar użytkownika
Snajper
Klubowicz

Motocykl: BenycoBr125/Honda Deauville650
Tel. kom.: 698398528

Postautor: Gixer dodano: 15 cze 2016, 18:36

Czyźby coś innego ?

Na chwile obecną - nie

Obawiam się że to będzie coś bardzo innego - przynajmniej jeśli chodzi o ilość kół ;) :)

:D no cóż miłość do mojego peżo wygrała
nie sztuką jest jechać,sztuką jest jeździć
Gixer
Klubowicz

Motocykl: Honda CBR

Postautor: McLey dodano: 15 cze 2016, 19:55

Witam. Może i ja się podłącze pod temat. Chociaż "stylowo" nie bardzo tu pasuję. Waham się pomiędzy Junakiem RS125 a Rometem z-one (sam nie wiem którego z-ona na tą chwilę bym wybrał). Budzet to 6500-7000 zł. Czerwcowa promocja na Junaka sprawia że to łakomy kąsek http://pierwszymotocykl.pl/pl/p/JUNAK-RS-2016/44 chociaż Zongshen jako producent bardziej do mnie przemawia. Ogólnie z-ony wygladają jakby trochę bardziej nowocześnie. Co brać Panowie. Ktoś z forum śmiga już na z-oneach?

Wysłane z mojego Nexus 6 przy użyciu Tapatalka
McLey
Forumowicz

Motocykl: J123

PoprzedniaNastępna

Wróć do Motocykle 125 ccm