close

Informacja dotycząca plików cookies
Informujemy, że używamy informacji zapisanych na urządzeniach końcowych użytkowników przy pomocy plików cookies, w celu dostosowania naszego serwisu do indywidualnych potrzeb użytkowników. Pliki cookies użytkownik może kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Korzystanie z naszego serwisu internetowego oznacza, że użytkownik wyraża zgodę na ich zapisywanie.

Belgia - St. Hubert

Wycieczki krajowe i zagraniczne oraz relacje z ich przebiegu

Belgia - St. Hubert

Postautor: mlynaszz dodano: 21 cze 2016, 22:18

Przy okazji pobytu w miasteczku St.Hubert na południu Belgii miałem przyjemność popatrzeć na lokalny rajd motocyklowy. Z tego co udało mi się dowiedzieć, uczestnicy jeździli od punktu do punktu wg. roadbooka, którego dostali na starcie. Po przybyciu na miejsce szli podbić kartę w barze lub pizzeri, potem jechali dalej. W kulminacyjnym momencie caly plac przed katedrą zajęty był przez motocykle. Stało tam kilkaset tysięcy, jeśli nie milion złociszy :wielkieoczy: :wielkieoczy: :wielkieoczy: :wielkieoczy: głownie turystyki, z armatur widoczne były przede wszystkim Harleye. Jak ruszało widoczne na jednym ze zdjęć Panigale.......mury się trzęsły....zajebisty dźwięk.
Co ciekawe, średnia wieku uczestników grubo ponad 50-tkę. Blisko połowa jeździła w oczojebnych kurtkach, czy kaskach.
No i coś czego bym nigdy nie przypuszczał. CBR z koszem :wielkieoczy: :wielkieoczy: :wielkieoczy: Kierownik nie najmłodszy, a pasażerka widać miała problemy ze sprawnym poruszaniem, ale dzięki koszowi mogła dalej razem jeździć.

Foty:

https://goo.gl/photos/bdrMAFqosgzbyy2R8
Awatar użytkownika
mlynaszz
Zarząd KCM

Motocykl: CHN->JP->I->GB->JP

Re: Belgia - St. Hubert

Postautor: dziadek zbyszek dodano: 21 cze 2016, 22:31

mlynaszz pisze:Co ciekawe, średnia wieku uczestników grubo ponad 50-tkę.

no cóż, może to właściwy wiek aby przesiąść się na moto ? ;p
Im bardziej jesteś przekonany że masz niezawodne terenowe auto, tym dalej pójdziesz po traktor
Awatar użytkownika
dziadek zbyszek
Klubowicz

Motocykl: Soft 2 Szpetny
Tel. kom.: 698282838

Postautor: oleńka dodano: 22 cze 2016, 17:13

Nie dziw się Jarku, że z armatury przeważnie Harleye. W zachodniej Europie te motocykle są najbardziej popularne i doceniane. Choooooj, że drogie i w zakupie i utrzymaniu, chooooj że akumulatory padają jak muchy, kiedy moto stoi dłużej niż tydzień nie ruszane, a po 2 latach śmietnik ( aku nie Harry ), śrubki lubią czasem się odkręcać, jak w naszej chińszczyźnie, a oryginalne części zakupione są " made in Taiwan", ale... Harry to Harry i nie ma dyskusji :D :rotfl:
Awatar użytkownika
oleńka
Sympatyk

Motocykl: moto zastępcze HD :D
Komunikator: GG3705538

Postautor: Dyziek76 dodano: 22 cze 2016, 19:24

Olenka, taki 'barowy' jezyk u Damy? :) U nas tak spedytorki ciskaja i w IT ;)

Tapatapa...
Awatar użytkownika
Dyziek76
Forumowicz

Motocykl: Romet Soft 125

Postautor: mlynaszz dodano: 22 cze 2016, 22:28

Ola, ja si nie dziwię, ja tylko stwierdzam fakt :D Który z resztą niewiele mnie obchodzi ;p Bo armatura na mnie wrażenia żadnego nie robi :devil: :devil: :devil: No może czasem dźwiękiem.
Najbardziej z całego tego motocyklowego zjazdu wzruszył mnie ojciec z synem na Hondzie CBF. Maluch miał 8-10 lat, taka pchła przyczepiona do ojczulka. Zajebisty widok :_hura:
Awatar użytkownika
mlynaszz
Zarząd KCM

Motocykl: CHN->JP->I->GB->JP

Postautor: oleńka dodano: 23 cze 2016, 15:47

Dyziek76 pisze:Olenka, taki 'barowy' jezyk u Damy? :) U nas tak spedytorki ciskaja i w IT ;)

Tapatapa...

Czasem trzeba :D
Hihihi czytając Twój wpis przypomniał mi się dowcip. Dwie młode dzieweczki piszą do mamuni liścik z wakacji : Kochana mamo. Bawimy się jak Damy, jak damy to się bawimy :D
Awatar użytkownika
oleńka
Sympatyk

Motocykl: moto zastępcze HD :D
Komunikator: GG3705538

Postautor: Dyziek76 dodano: 23 cze 2016, 22:38

Starsze od wegla, ale nadal bawi ;)

Tapatapa...
Awatar użytkownika
Dyziek76
Forumowicz