Wielkopolska

Tematy dotyczące lokalnych spraw.

Re: Wielkopolska

Postautor: Szubi dodano: 05 lip 2016, 22:22

i to jest cały KCM :mur: ;) ;p nie zadowolisz ich 5 km objazdówką, ani spotkaniem na moto na kawusie i do garażu :cwaniak: Muszą nawijać kilometry jak nie na drodze to na wodzie :rotfl: i że polecę facebookiem LUBIĘ TO :D

czyli krótko mówiąc bierzemy wersję HARD :czapa: z Czerwonaka do Obornik czyli ok. 6-8 h na wodzie ( w zależności czy będziemy coś machać pagajem czy nie). Tylko żeby nie znalazł się jakiś osiołek ze Shreka który wciąż będzie powtarzał: "daleko jeszcze?" "ale daleko jeszcze?" "że się tylko tak zapytam, daleko jeszcze?" :lanie:

Jest też taka opcja, że jak nam się znudzi pływanie, możemy gdzieś dobić, rozbić namioty na dziko (w ten weekend żołnierze na poligonie mają wolne od strzelania ;p ) i i na drugi dzień spłynąć do końca. Facet od tratw nic dodatkowo za 2 dzień nie policzy. Możemy też dopłynąć do Obornik i u niego na ogrodzie rozbić namioty, korzystać z sanitariatów, oraz czajnika bez dodatkowych kosztów. Jedyny ewentualny koszt dodatkowy, to jak nam mało będzie grilla na tratwie, może nam rozpalić ognisko ale wtedy robimy zrzutę w wysokości 70 zł.

uchylę rąbka tajemnicy :wielkieoczy: - tak wygląda kawałek tratwy
Obrazek

Jeśli będziemy chcieli po spływie zażyć strawy duchowej, możemy wybrać się na kino letnie do parku przy ośrodku kultury. 9 lipca będzie wyświetlany "Ugotowany" http://ook.oborniki.pl/filmy-w-lipcu/

Info jak do mnie dojechać:

64-600 Oborniki ( te w Wielkopolsce ;) ) ul. Armii Poznań 2/1 ale tak prawdę mówiąc to Rynek. Wiem, to może trochę zagmatwane, ale jak będziecie kierować się na Rynek to do mnie też traficie. Mieszkam w kamienicy koło rynku, koło "małego mostu", koło sklepu rybnego i jeśli kogokolwiek zapytacie o jedną z tych 3 rzeczy na pewno traficie :D

Jak będziecie jechać od Poznania, to przed Obornikami przejeżdżacie wiadukt, po prawej stronie w szczerym polu stacja Shell i dojeżdżacie do miejscowości Bogdanowo. Wyjeżdżacie z Bogdanowa i zjeżdżając z górki skręcacie w lewo i cały czas prosto. Światła, za światłami, most z drewnianą nawierzchnią i wystającymi gwoździami :wrr: i zaraz za mostem w lewo, w bramę i ta da jesteście u mnie :_hura:

https://www.google.pl/maps/dir/52.62512 ... 448596!3e0

https://www.google.pl/maps/@52.6444347, ... 312!8i6656
zaraz za mostem za sklepem rybnym wjeżdżacie w lewo, w bramę na podwórko

i w tę bramę między rybnym a kamienicą wjeżdżacie

jakby co tel do mnie 663 345 032

Taki tam luźny plan spływu :czytaj:
piątek
do 18,00 - siedzę w robocie :( ale jak przyjedziecie wcześniej, spoko moja rodzina was przyjmie. Do 5 osób mogę na chacie przenocować, więc nie ma potrzeby rozbijać namiotów.
18,30 może pyszna pizza w Zamkowej http://zamkowaoborniki.pl/ ci co byli wiedzą o czym mówię :amam:

sobota
do 13,00 siedzę w robocie :( :wrr: :( ale sąsiad (Rysiu) który był na maratonie filmowym, ma przygotować dla was objazdówkę po bliższej okolicy
:bike01: :bike02: :bike05:
13,30 zbiórka i udajemy się na transport do Czerwonaka
ok. 14,00 rozpoczynamy spływ
a dalej............................ kto to może wiedzieć :swir:
ale podejrzewam, że :piwa: :amam: :uwaga: :party2: :pifko2: :party1: :stop: :rad:
i oby nie to :nuda: :/ :(

BHP
stan rzeki Warty -160cm
chyba nie ma nic bezpieczniejszego niż ogień na wodzie ;)
tratwy to chyba najstabilniejszy środek transportu wśród małych jednostek pływających

pytania? - pytać .......
Największe szczęście w świecie, na końskim i motocyklowym siedzi grzbiecie . . .
Awatar użytkownika
Szubi
Klubowicz

Motocykl: Fernando

Postautor: Biedrona dodano: 05 lip 2016, 22:54

Szubi...
...czy zdążysz nas ubezpieczyć :wielkieoczy: ?!
najlepsze w życiu rzeczy zdarzają się za darmo
Awatar użytkownika
Biedrona
Klubowicz

Motocykl: Niewygodny;)

Postautor: Szubi dodano: 07 lip 2016, 13:29

Biedrona pisze:Szubi...
...czy zdążysz nas ubezpieczyć :wielkieoczy: ?!

jeśli chcecie to, ubezpieczenie jednodniowe NNW spływ tratwami, wynosi:
dla ok.12 osób - 20 zł / 1,67zł na osobę w Generali
dla ok.12 osób - 52,80/ 4,34 zł na osobę w Generali (z dodatkową opcją gdzie jest również wypłata jeśli wypadek zdarzy się pod wpływem alkoholu :piwa: )
dla ok.12 osób -2,90 zł w PZU
Największe szczęście w świecie, na końskim i motocyklowym siedzi grzbiecie . . .
Awatar użytkownika
Szubi
Klubowicz

Postautor: Pedro125 dodano: 07 lip 2016, 14:17

Dobre,dobre - nie wiedziałem że jest taka opcja :D. W razie czego wariant ubezpieczenia nr.2
w razie :piwa: czego.
Awatar użytkownika
Pedro125
Forumowicz

Motocykl: R 125,VIRAGO 535,V Strom DL650
Tel. kom.: 510710372

Postautor: Szubi dodano: 07 lip 2016, 16:31

dobra kto jeszcze zainteresowany ubezpieczeniem NNW ,do jutra dać mi znać

przypominam dłuższa trasa to ok.6-8 godzin na wodzie. Start ok,14,00 powrót ok.22,00. Mam nadzieję, że wiecie na co się piszecie. Ja tam lubię taką nudę że leżę, nic nie robię, gapię się w chmury ....... pytanie czy dla was nie będzie to za dużo jak na pierwszy raz? Z drugiej strony to KCM i my lubimy HARD :whip:
Awatar użytkownika
Szubi
Klubowicz

Postautor: Biedrona dodano: 07 lip 2016, 18:48

:D nawet nie wypada i się zdeklarować na drugą opcję :piwo: bo wiara pomyśli, że jestem Twoim naganiaczem ;)
najlepsze w życiu rzeczy zdarzają się za darmo
Awatar użytkownika
Biedrona
Klubowicz

Motocykl: Niewygodny;)

Postautor: kubuś 66 dodano: 07 lip 2016, 19:34

Chyba trzeba się ubezpieczyć bo na sobotę zapowiadają deszcze i burze _boisie _boisie _boisie :pifko3:

Ale będzie jazda :wnerw:
Awatar użytkownika
kubuś 66
Klubowicz

Motocykl: Romet R250V

Postautor: Szubi dodano: 07 lip 2016, 20:57

chyba na pierwszy raz weźmiemy tą krótszą trasę. Zobaczycie z czym to się je :wielkieoczy: Prognoza dla Obornik: nie ma padać, ale ciepło też nie będzie :cold: ma być ok.17 stopni. Sądzę że na pierwszy raz 3-4 godziny w zupełności wystarczą. Lepiej aby został mały niedosyt niż znudzenie, znużenie i zziębnięcie. Najwyżej później posiedzimy sobie na Marinie w Obornikach na ognisku :party2: Tych co jutro przyjeżdżają ma ogarnąć Rysiu (mój sąsiad który był na Maratonie). Sądzę, że wszystkich was dam radę przenocować pod dachem. Prośba tylko abyście zabrali własne śpiwory.
Awatar użytkownika
Szubi
Klubowicz

Postautor: Pedro125 dodano: 07 lip 2016, 21:04

Chyba z tą kròtszą trasą jest ok (bo spływ po południu).Ja wrazie czego biorę namiot więc spoko.
Awatar użytkownika
Pedro125
Forumowicz

Motocykl: R 125,VIRAGO 535,V Strom DL650
Tel. kom.: 510710372

Postautor: waludi dodano: 08 lip 2016, 07:38

ja właściwie motorka też nie rozpakowałem wiec mam wszystko co do biwakowania potrzeba, wiec w razie W jakoś przetrwamy
Awatar użytkownika
waludi
Klubowicz

Motocykl: romet r150, honda shadow VT600
Tel. kom.: 507922411

PoprzedniaNastępna

Wróć do Regiony