close

Informacja dotycząca plików cookies
Informujemy, że używamy informacji zapisanych na urządzeniach końcowych użytkowników przy pomocy plików cookies, w celu dostosowania naszego serwisu do indywidualnych potrzeb użytkowników. Pliki cookies użytkownik może kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Korzystanie z naszego serwisu internetowego oznacza, że użytkownik wyraża zgodę na ich zapisywanie.

Drgania silnika - nurtujące pytanie

Re: Drgania silnika - nurtujące pytanie

Postautor: devdd dodano: 20 lip 2016, 20:22

wibracje są i będą. Czy przeszkadza ? Nie. U mnie bardziej dokuczliwa jest niewygodna kanapa, tzn. 50km jest znośnie, 100km i dupa mocno drętwieje.
devdd
Forumowicz

Motocykl: Benyco BR 125

Postautor: Groot dodano: 20 lip 2016, 20:31

Witam. Mam Jinluna 125...i powiem że jeżdżąc na nim trzeci rok wibracje nie stanowią dla mnie problemu. U mnie trochę wibruje ok 60 km/h potem maleją...ale jak powiedziałem nie jest to jakiś wielki problem...
Awatar użytkownika
Groot
Forumowicz

Motocykl: Can Am Spyder

Postautor: Dyziek76 dodano: 21 lip 2016, 14:33

Wibracje u mnie tez sa, spadaja z przebiegiem. Siodlo bede chcial dac do tapicera - boli po 100-150 km...

Tapatapa...
Awatar użytkownika
Dyziek76
Forumowicz

Motocykl: Romet Soft 125

Postautor: hanys dodano: 21 lip 2016, 20:32

wibracje są i będą w każdym motongu.ale nie w każdym będa dokuczać.. Mój 121 wałka nie ma ale ja nie narzekam i jakoś mi to nie przeszkadza.
Przebiegu niecałe 9tk, zębatka zdawcza 17 więc przy prędkościach przelotowych szkodliwe wibracje nie występują... W moim są mocniejsze i odczuwalne przy cirka 8 tyś obrotów a jadąc na 5 biegu (przy zębatce 17) moto nie jest w stanie przekroczyć 7500.. nie pyrkam nim codziennie do pracy a tylko weekendowo i trasy 150 200 km w jedna stronę nie są czymś szczególnym...przy takich trasach boli tylko doopa od kanapy a nie od drgań...
hanys
Forumowicz

Motocykl: Suzuki VStrom 650

Poprzednia

Wróć do Porady ogólne