Bieszczadzka majówka

Wycieczki krajowe i zagraniczne oraz relacje z ich przebiegu

Re: Bieszczadzka majówka

Postautor: pysiu dodano: 13 maja 2016, 12:48

W południe zaczęło padać. Niebo tzw. "zaniesione". Do niedzieli pogoda w regionie do d..y a później jeszcze tydzień takiej bryndzy. Od 23 rewelacyjne polepszenie pogody i tak do końca miesiąca z tym, że po południu w Boże Ciało będzie burza jak zwykle.
Pozdrawiam.
pysiu
Forumowicz

Motocykl: raven lux 125, V-Strom 650XT

Postautor: jacek.rc dodano: 06 wrz 2016, 07:43

Majówka nie wypaliła ,to będzie wrześniówka :_hura: .Mam wolne do piątku i standardowo ciągle pada :oops: , ale podobno od jutra ma się wypogadzać ,więc jadę spełniać wiosenne plany i jutro ruszam w Bieszczady .Chociaż może bardziej powinienem napisać na Bezmiechową i w czwartek nazad ,bo w piątek chcę chociaż na chwilkę wpaść do Radkowa ,a w sobotę do roboty :D .Sezon niestety się kończy _bezradny i trzeba mi takiego wyjeżdżenia się ,żeby było co wspominać .Plany,plany _boisie mam nadzieję ,że teraz je zrealizuję ?? .
Show Must Go On
Awatar użytkownika
jacek.rc
Forumowicz

Motocykl: KSL ,Cruiser ,VT-750,ADV -250

Postautor: Luca dodano: 06 wrz 2016, 07:57

No to ładnej pogody pod kołami :)
Awatar użytkownika
Luca
Klubowicz

Motocykl: Jinlun250*XVS*GL1500*HD

Postautor: Jack dodano: 07 wrz 2016, 04:30

Szerokości Jacku i do zobaczenia w Radkowie :D
Romet Kadet 50 -> Romet Mińsk 125 -> Romet Soft 125 -> Romet R 250 -> Yamaha FJ 1200 A-> HONDA CBF 600 S
Awatar użytkownika
Jack
Klubowicz

Motocykl: Honda CBF 600 S

Postautor: jacek.rc dodano: 07 wrz 2016, 06:14

Dzięka ,wprawdzie chmurki za oknem ,ale trzeba się szykować i wierzyć w prognozy :swir: ,lepiej może już nie być :D .
Show Must Go On
Awatar użytkownika
jacek.rc
Forumowicz

Postautor: Dyziek76 dodano: 07 wrz 2016, 06:47

Ja po zmianie pracy ub jesieni prawie nic nie jezdze :(Motocykl stoi na dzialce i kurzem obrasta. Zaledwie kolo tysiaca zrobilem. Ostatni raz jezdzilem w czerwcu... ;(

Wyjezdzij sie, jak masz szanse

Tapatapa...
Awatar użytkownika
Dyziek76
Forumowicz

Motocykl: Romet Soft 125

Postautor: jacek.rc dodano: 08 wrz 2016, 17:37

Bieszczadzka wrześniówka zakończona jutro jeszcze do Radkowa na jeden dzionek ,kierunek przeciwpołożny :D i w sobotę do pracy . Zdjęcia wkrótce .
Show Must Go On
Awatar użytkownika
jacek.rc
Forumowicz

Postautor: jacek.rc dodano: 15 wrz 2016, 11:09

Siedzę na urlopie (a żonka u fryzjera :D ) ,więc troszkę czasu wpadło ,to bawię się zdjęciami i ...wspominam ,chociaż co będę robił zimą :swir: .Z Bieszczadani w tym roku troszkę się poprzestawiało ,ale najważniejsze ,że zostały zaliczone :_hura: .Tak się kurna poskładało ,że nie tylko w innym terminie ,ale i innym ...motorkiem ,nabytym kilka dni wcześniej z myślą o przyszłorocznej Portugalii .Jadąc z żonką na spotkanie w Krakowie ,nie mogłem na Cruiserku nadążyć za Ziółkiem (się chłopak w Italii wyrobił :oklasky: ), a plany są na wspólną explorację Europy ,więc klamka zapadła _bezradny .Ben ,mi zaraz odpisał ..."brzydal" :zalamka: ,no cóż ;) .Natomiast wracając do wycieczki ,było suuuper ,ale krótko , chciałem jeszcze wpaść do Radkowa .Zaliczone ,krótkie postoje w drodze
Obrazek
odwiedzona zapora, pierwszy raz ,bo zawsze tłumy mnie odstraszały _boisie
Obrazek
nocleg oczywiście na ulubionej Bezmiechowej ,mam tam już znajomych i jest do kogo gębę otworzyć :) :)
Obrazek
Rano ,gdy tylko mgły opadły
Obrazek
ruszyłem w drogę powrotną ,chcąc jeszcze trochę powłóczyć się po górach (oczywiście motorkiem ,nie pieszo) wstukałem w nawi Komańczę ,miejsce które troszkę zapisało się w naszej historii i przypadkiem zauważyłem zjazd do klasztoru (po lewej stronie drogi jest tunel i to tam , sama Komańcza to tylko miejscowość, a ja chciałem znaleźć właśnie klasztor).Super położone miejsca ,cisza i spokój ,jednak UB znało się na robocie :oops: .Jest tam teraz też schronisko PTTK
Obrazek
ciekawe czy kiedyś tam było i jaką funkcję pełniło ,natomiast sam klasztor jest mały ,ale klimatyczny
Obrazek
W schronisku zjadłem śniadanko
Obrazek
i z pełnym brzuszkiem pojechałem dalej .Klucząc pomiędzy specyficznymi górkami bieszczadzkimi zauważyłem niesamowite podobieństwo krajobrazu do Toskanii ,tyle że tam domy stoją na szczytach pagórków i są pinie (męskie i żeńskie) .Nakręciłem troszkę materiału i kiedyś wkleję porównania .
Jak komuś mało zdjęć ,to tutaj jest więcej
https://plus.google.com/102615178604999 ... 6RAnrEWuDf
Show Must Go On
Awatar użytkownika
jacek.rc
Forumowicz

Postautor: Luca dodano: 15 wrz 2016, 11:47

Fajne foty i wiele znajomych miejsc mi przypomniałeś.
A w nowym motocyklu to widzę, że masz nawet oponki wypastowane :D
Awatar użytkownika
Luca
Klubowicz

Motocykl: Jinlun250*XVS*GL1500*HD

Poprzednia

Wróć do Podróże