close

Informacja dotycząca plików cookies
Informujemy, że używamy informacji zapisanych na urządzeniach końcowych użytkowników przy pomocy plików cookies, w celu dostosowania naszego serwisu do indywidualnych potrzeb użytkowników. Pliki cookies użytkownik może kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Korzystanie z naszego serwisu internetowego oznacza, że użytkownik wyraża zgodę na ich zapisywanie.

Ilość oleju do wlania

Ilość oleju do wlania

Postautor: andrzej dodano: 03 kwie 2009, 12:38

Mireksol pisze:a tak z ciekawości to czemu nie używacie oleju jaki proponuje producent tj. LIQUI MOLY 20W40 serii ROMET MOTORS - taki też w przyszłości przy wymianie zaproponował serwisant - czyżby to było badziewie? :dzidzia:

A czy ktoś go w ogóle kiedykolwiek widział?
A poza tym, Romet w swojej instrukcji proponował również świece zapłonowe, podał nawet ich typ, jak się później okazało nie pasowały do naszych silników. Ale to tylko jeden kolega zaufał instrukcji i potem jeździł je wymieniać.

Więc, instrukcja instrukcją, a życie życiem.
Awatar użytkownika
andrzej
Klubowicz

Motocykl: VStrom 650 (był R-250,NT-650)

Ilość oleju do wlania

Postautor: pinio dodano: 03 kwie 2009, 19:35

Na korku wlewu oleju jest 10W40 i tego bym sie trzymał. :!:
Awatar użytkownika
pinio
Forumowicz

Motocykl: Romet R 250>ZZR600>EN500
Tel. kom.: 600258112

Ilość oleju do wlania

Postautor: scOti dodano: 09 kwie 2009, 01:18

scOti

Ilość oleju do wlania

Postautor: Mireksol dodano: 29 kwie 2009, 16:11

co do braku fachowości sklepu internetowego Moto-Akcesoria. pl - Largo ma rację, że więcej tam nic nie zamówi. Zachęcony jego wstępnym poleceniem tego sklepu też zamówiłem tam 4 l oleju + Valvoline 10W/40 + filtr paliwa ( w chromie oczywiście). Zamówienie przyjęli od razu - kazali przelać gotówkę z góry 150 zł i potwierdzenie mailem żeby było szybciej, co uczyniłem niezwłocznie. Całe zamówienie przyjęli ładnie mi odpisali, że czas oczekiwania 14 dni. Dzisiaj mija 15 dzień a oni dzwonią do mnie, że niestety nie mają tego oleju i filtra i czy ja jestem zdecydowany bo wtedy zamówią - przecież to BARANY. Wpłacam im gotówkę i mam nie być zdecydowany. Na takie moje oświadczenie gościu urażony stwierdził, że przyślą mi towar za .... 14 dni ( kolejne). Dajcie sobie spokój z tym sklepem - patrzcie co za oknem a ja przez takich ... muszę stać z motorem bo przecież nie wydam kolejnej setki ech. :mur:
Mireksol
Forumowicz

Motocykl: Jinlun R-250-5 r.prod. 2008

Ilość oleju do wlania

Postautor: Shipp dodano: 29 kwie 2009, 17:34

Mireksol pisze:co do braku fachowości sklepu internetowego Moto-Akcesoria. pl - Largo ma rację, że więcej tam nic nie zamówi. Zachęcony jego wstępnym poleceniem tego sklepu też zamówiłem tam 4 l oleju + Valvoline 10W/40 + filtr paliwa ( w chromie oczywiście). Zamówienie przyjęli od razu - kazali przelać gotówkę z góry 150 zł i potwierdzenie mailem żeby było szybciej, co uczyniłem niezwłocznie. Całe zamówienie przyjęli ładnie mi odpisali, że czas oczekiwania 14 dni. Dzisiaj mija 15 dzień a oni dzwonią do mnie, że niestety nie mają tego oleju i filtra i czy ja jestem zdecydowany bo wtedy zamówią - przecież to BARANY. Wpłacam im gotówkę i mam nie być zdecydowany. Na takie moje oświadczenie gościu urażony stwierdził, że przyślą mi towar za .... 14 dni ( kolejne). Dajcie sobie spokój z tym sklepem - patrzcie co za oknem a ja przez takich ... muszę stać z motorem bo przecież nie wydam kolejnej setki ech. :mur:

Bo to taki sklep, który ma tylko katalogi. Towar sprowadzają na podstawie zamówienia. Czasem zastanawiam się czy samemu nie założyc takiego "sklepu" bez towaru w magazynie. Ktoś zamawia, wpłaca kasę, ja sprowadzam /zwykle zajmuje to 3-4 dni/ doliczam swój zysk i wysyłam do klienta. Do 14 dni cała operacja powinna się zamknąc. To nic innego jak zwykłe pośrednictwo.
Shipp
Forumowicz

Motocykl: .

Ilość oleju do wlania

Postautor: Mireksol dodano: 06 maja 2009, 19:18

jeżeli chodzi o możliwość kupna oleju bo tego dotyczy ten temat to znalazłem sklep o którym chyba ( jeżeli chodzi o szybkość dostawy) mówił poprzednik - na www.moto-abc.pl zamówiłem olej Motul 5100 10W/40 - 2.05.2009 r. zapłaciłem przelewem ( za dostawę kurierem + 20 zł) i w porównaniu do sklepu z mojej porzedniej wypowiedzi byłem w szoku towar do domu dostałem wczoraj tj 5.05.2009 r ( zamówiłem w sobotę po drodze niedziela a oni towar dostarczyli już we wtorek) to jest szybkość działania, jako ciekawostkę podam, że dzień wcześniej tj. 4.05.09 r. dostałem szczątkowe zamówienie ( też olej) które złożyłem w dniu 14.04.09 w sklepie internetowym moto-akcesoria.pl :oklasky: nie wiem jak inne towary z tego sklepu ale na razie polecam
Mireksol
Forumowicz

Ilość oleju do wlania

Postautor: Mireksol dodano: 28 maja 2009, 00:00

Panowie w nawiązaniu do powyższego tematu - czy ktoś coś słyszał o jakimś sensownym oleju Mobil-1 do silników motocyklowych 4 suwowych? Ja jeżdzę na Motul 5100 10W/40 ( bo sam sobie na taki zmieniam) - jednak mój serwis się awanturuje, że sam wybieram i zmieniam olej i na siłę przy kolejnej wymianie na 1500 km chcą wlać mi jakiś przez nich proponowany pół syntetyk ( a nawet jak sobie zażyczę syntetyk - za chm 50 zl/l) Mobil- 1, bo takim ten serwis zalewa serwisowane przez siebie motocykle. Niestety do tej pory mieli tylko pojemności do 125 cm a więc dwusuwy, mój R-250 jest pierwszy z półki 250 cm z którymi mają do czynienia - więc nie chciał bym żeby eksperymentując zepsuli mi moto. :stop:
Mireksol
Forumowicz

Ilość oleju do wlania

Postautor: dilwisz37 dodano: 15 lip 2009, 19:48

Awatar użytkownika
dilwisz37
Forumowicz

Motocykl: Romet r250
Tel. kom.: 504257856

Poprzednia

Wróć do Jinlun/Romet 250