close

Informacja dotycząca plików cookies
Informujemy, że używamy informacji zapisanych na urządzeniach końcowych użytkowników przy pomocy plików cookies, w celu dostosowania naszego serwisu do indywidualnych potrzeb użytkowników. Pliki cookies użytkownik może kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Korzystanie z naszego serwisu internetowego oznacza, że użytkownik wyraża zgodę na ich zapisywanie.

Bęben blokuje tylne koło :|

Postautor: Luca dodano: 22 paź 2008, 09:19

W dobrze zaopatrzonym sklepie motoryzacyjnym mają pełno różnego rodzaju sprężyn w cenie kilku złotych.
Przynajmniej tak jest w tym, w którym ja się zaopatruje.
Awatar użytkownika
Luca
Klubowicz

Motocykl: Jinlun250*XVS*GL1500*HD

Postautor: Luca dodano: 22 paź 2008, 09:53

cjt7 pisze:Oj Luca - nie czytamy wszystkiego :cwaniak: :czytaj: . Przecież napisał że rozebrał i teraz szuka tej sprężynki...

Masz racje, pominąłem posta :D już się poprawiam :pliz:
Awatar użytkownika
Luca
Klubowicz

Postautor: herrmannek dodano: 22 paź 2008, 22:12

1 Podejście: wtopa. 6złotych w plecy :). Poszedłem do tego sklepu od fso. Sprężynki miał ale przynajmniej o 10mm za długie. Przypomniał mi o najpopularniejszym motocyklowym w mieście, pojechałem. dostałem 2 sprężynki były trochę krótsze niż oryginalna i miały węższy zwój, ale jakoś się nie przejąłem, w jednej ucho się odgięło przy zakładaniu. No nic będę dalej szukał.

2 Podejście: klapa. ~3 sklepy samochodowe i zamknięta Agroma :) Zadzwonię jutro do serwisu, niech mi sprowadzą sprężynkę. Ciekawe czy będą kłopoty jak się dowie, że rozkręciłem moto... No i pewnie jeszcze jutro do Agromy skoczę. Facet w motocyklowym mówił. że mają najbogatszą kolekcję sprężynek w mieście.
herrmannek

Postautor: herrmannek dodano: 02 lis 2008, 12:57

No więc wyczekałem..... I dostałem z serwisu: jakąś sprężynkę od auta. Ten kto ją rozpozna zaoszczędzi czasu i nerwów innym. Oto fotki. Srebrna nowa, czarna oryginalna.
ObrazekObrazek

Motorek znowu na chodzie. jak stał 2 tygodnie to mu pociekło z kranika. czy to normalne? A i sprawdziłem czy jest sens używać suwmiarki przy ustawianiu koła i niespecjalnie jest... te ustrojstwa do regulacji.. kazde z nich ma inny wymiar :) wahacza nie sprawdzałem

-- Czw Maj 14, 2009 10:45 am --

Wiecie gdzie można szybko dostać taką sprężynę lub inną pasującą. Znowu mi padła, zły jestem jak osa, powiedziałem serwisantowi żeby mi wymienił od razu obie, wymienił tylko jedną.... no i u siebie w serwisie znowu 2 tygodnie będę czekał.... Wcześniej próbowałem takich ze sklepu motocyklowego, trochę krótszych ale tu jest duże napięcie i niestety uszy się przy nakładaniu wyginają... Pomóżcie... Wystarczy model/marka zamiennika, lub jakiś wysyłkowy warsztat co dorabia ze zdjęcia.... Już się umówiłem na niedziele na moto.... Szlag by to trafił....
herrmannek

Postautor: Luca dodano: 14 maja 2009, 12:03

W każdym większym motoryzacyjnym mają różnego rodzaju sprężynki.
Awatar użytkownika
Luca
Klubowicz

Postautor: herrmannek dodano: 14 maja 2009, 12:15

Luca pisze:W każdym większym motoryzacyjnym mają różnego rodzaju sprężynki.

Byłem w prawie 10 samochodowych i 2 motocyklowych ze swoją sprężynką i nie dopasowałem, a byłem desperat i wziąłbym cokolwiek co tylko stało obok podobnej do mojej. Facet z serwisu dał mi tą srebrną ale nie wiedział od czego ona jest, taką mu przysłali. Ewidentnie pech bo pewnie tylko dla mnie jej nie dorabiali...
herrmannek

Postautor: Luca dodano: 14 maja 2009, 12:49

Aż dziwne, że nie da się dopasować zwykłej sprężynki _bezradny
Zostają ci jeszcze sklepy z częściami do maszyn rolniczych.
Awatar użytkownika
Luca
Klubowicz

Poprzednia

Wróć do Challenger 200