Region Śląsko-Opolski

Tematy dotyczące lokalnych spraw.

Re: Region Śląsko-Opolski

Postautor: Snajper dodano: 15 maja 2017, 17:33

W sumie pies powinien być szczepiony, jeśli miał właściciela. Niby lepiej dmuchać na zimne, ale prawdopodobieństwo że był chory jest moim zdaniem minimalne. Sam bym nie poszedł, ale z racji, że nie chciałbym ponosić odpowiedzialności za głupie rady, zgadzam się z wcześniejszymi opiniami. Idź i weź szczepionkę :)
----------------------------------------------
Obrazek Nie walcz z maszyną. Poznaj ją, zrozum, poczuj - niech stanie się częścią Ciebie.
Awatar użytkownika
Snajper
Klubowicz

Motocykl: BenycoBr125/Honda Deauville650
Tel. kom.: 698398528

Postautor: Groot dodano: 15 maja 2017, 20:39

Hawk1985 pisze:Swoją drogą miałem to pisać w Małopolskim bo tam jeździłem :P

Co do przyśpieszania nie było opcji bo jechałem "ziemną koleiną" na trawiastej drodze, na asfalcie nie byłoby problemu.
Machałem chłopcu którego trzymał tata na rękach a widać że zainteresował go mój motocykl i wtedy ich pies mnie ugryzł. Buty mam wysokie wojskowe ale on mnie ugryzł nad butami, tak jak pisałem zaatakował z partyzanta od tyły, człowieka mogę kopnąć ale psa nie kopnę zwłaszcza że należy do rodziny z dzieckiem. W sumie co mu się dziwić jakaś wielka maszyna hałasuje przed domem jego terytorium.
Po u gryzieniu nawet się nie zatrzymałem, machnąłem ręką co ma się facet stresować (w końcu to jego wina że nie upilnował psa - latał luzem) ale mogłem się zatrzymać i spytać czy był szczepiony.
Wczoraj podjechałem na SOR w Jaworznie i dostałem zastrzyk przeciwtężcowy, zasugerowali żebym jechał do szpitala z oddziałem chorób zakaźnych (Tychy najbliżej) i zaszczepił się tam przeciw wściekliźnie.
I właśnie mam dylemat czy jechać czy to olać, w sumie to nic takiego drobne ugryzienie lekko skórę przebił
Obrazek

Z racji tego że polwałem ..kilkadziesiąt lat..byłbym ostrożniejszy z psami wiejskimi...ale żeby mięć większa pewność możesz zadzwonić do koła łowieckiego lub sanepidu i dowiedzieć się kiedy teren w krórym ugryzł Cię pies był zapowietrzony...kiedy ostatni raz była tam wykryta wścieklizna...ja szczepiłem sie prewencyjnie w podobnym przypadku...sam musisz decydować..
Awatar użytkownika
Groot
Forumowicz

Motocykl: Can Am Spyder

Postautor: Hawk1985 dodano: 16 maja 2017, 11:57

Znając mojego pecha jeśli chodzi o sprawy zdrowotne:
- kontuzja ręki która generalnie się nie zdarza - operacja i rehabilitacja nie pomogła _bezradny
- borelioza a nigdy w życiu nie ugryzł mnie kleszcz :wrr: :mur:
dla świętego spokoju pojechałem, porozmawiałem z lekarze i bardzo logicznie mi wytłumaczył że nie ma potrzeby szczepić się w tym przypadku.
Jawa 20 -> ... -> KSL 125 -> XL650V -> DL650 -> XF650 -> DL650 -> Fuoco 500 -> F650+VX800 -> DL650
Awatar użytkownika
Hawk1985
Forumowicz

Motocykl: DL650

Postautor: to.st dodano: 16 maja 2017, 15:52

I dobrze zrobiłeś :oklasky:
Przynajmniej jesteś spokojny, ze niczego nie zaniedbałeś.

Motocykl: Daelim VL 125F Daystar
Tel. kom.: 602501561

Postautor: Snajper dodano: 16 maja 2017, 20:49

A ja podejrzewałem, że tak będzie :D Ale dobrze, że skonsultowałeś się z lekarzem :)
----------------------------------------------
Obrazek Nie walcz z maszyną. Poznaj ją, zrozum, poczuj - niech stanie się częścią Ciebie.
Awatar użytkownika
Snajper
Klubowicz

Motocykl: BenycoBr125/Honda Deauville650
Tel. kom.: 698398528

Postautor: Gucek dodano: 16 maja 2017, 21:20

Bardzo dobrze zrobiłeś.Człowiek nie docenia zdrowia do momentu gdy nie dopadnie go jakś ciężka choroba.
Kiedyś Jan Kochanowski pisał :
Szlachetne zdrowie,
Nikt się nie dowie,
Jako smakujesz,
Aż się zepsujesz...
Przecież każdy z nas uczył się kiedyś tego na pamięć.I co ? Teraz nagle nie pamięta?

Dbajmy o siebie by cieszyć się jazdą na 2 OO
Awatar użytkownika
Gucek
Klubowicz

Motocykl: Raven125,NT650V,ST1300,CRF1000

Postautor: Groot dodano: 18 maja 2017, 14:52

Witam Pogada dopisuje...może jakieś piwo i grill w Przyłubsku..?:) Mam zamiar zostać w Przyłubsku z piątku na sobotę lub soboty na niedzielę.
Zapraszam szanowne bractwo. Osoby chętne na przyjazd proszę o wpis w temacie, PW...lub telefon.
- temat wklejony :)
Zapraszam Groot
Awatar użytkownika
Groot
Forumowicz

Postautor: Groot dodano: 18 maja 2017, 19:48

Dobra, ustalone jestem w Przyłubsku od 12/00 w sobotę 20.05 i zostaję do niedzieli. Zapraszam...będzie i grill i piwo i mam nadzieje fajna zabawa...:)
-temat wklejony :)
Groot
Awatar użytkownika
Groot
Forumowicz

Postautor: Grzegorz dodano: 18 maja 2017, 21:10

W Ogrodzieńcu jest najazd barbarzyńców. Impreza z udziałem grup rekonstrukcyjnych
http://www.legion.xorg.pl/album/index.html
Awatar użytkownika
Grzegorz
Klubowicz

Motocykl: Kawasaki Vulcan 800
Tel. kom.: 693070962

Postautor: Groot dodano: 18 maja 2017, 21:20

Grzegorz pisze:W Ogrodzieńcu jest najazd barbarzyńców. Impreza z udziałem grup rekonstrukcyjnych
http://www.legion.xorg.pl/album/index.html

To rzut beretem ode mnie...wpadnij na piwo, namówimy waludiego.na drugie :).posiedzimy do niedzieli...zapraszam :)
Awatar użytkownika
Groot
Forumowicz

PoprzedniaNastępna

Wróć do Regiony