Cytat: ,, ... miejscowość Dhermi, ok. 1 km dalej... na łuku wymijam się z Fordem. Brak możliwości "ścięcia" zakrętu, na jezdni woda, spadek terenu 10%, prędkość zbyt duża, odruchowo tylny hamulec i... gleba!!! "
Raczej nie, ale jezdnia była na tyle wąska, że zostało mi mało miejsca. Jechałem chyba zbyt szybko chcąc dogonić mrzystego... Przy okazji taka ciekawostka; SH8 miejscami jest tak wąska, że ustawili nawet sygnalizację świetlną, dwa auta by się nie wyminęły. Albo miejsca, gdzie na pas ruchu wystają jakieś pręty z muru... cały czas trzeba uważać.
Znalazłem na YT filmik z przejazdu SH8, co prawda samochodem i w odwrotnym kierunku niż my, ale wrażenia te same Kto ma czas proponuję w całości, bo warto, a kto nie to tak; 18:30 minuta filmu miejsce mojej gleby (oczywiście na jezdni woda ), 18:51 po prawej platforma widokowa, na której piliśmy wcześniej kawę. 21:30 sygnalizacja świetlna, bo SH8 miejscami jest tak szeroka, że dwa auta nie wyminą się... 22:15 - jedna z niespodzianek na drodze. https://www.youtube.com/watch?v=2-S4QYIrV20