Rajd-pielgrzymka Kraków -Fatima 2017

Wycieczki krajowe i zagraniczne oraz relacje z ich przebiegu

Re: Rajd-pielgrzymka Kraków -Fatima 2017

Postautor: jacek.rc dodano: 22 maja 2017, 15:37

Dzwonił dzisiaj do mnie jeden z uczestników z pytaniem czy mamy pobukowane noclegi ?? .Ich grupa wraca w siedem maszyn ,ale dołem przez Gibraltar i okazuje się ,że campingów nie chcą (właściciele) wynajmować na jedną noc (min. 2) ,a nie chcieli zabierać namiotów :foch: ,powiedziałem że my bierzemy ,bo nigdy nic nie wiadomo ,a lepiej mać ,niż nie :) . Z drugiej strony nie wiem czy da się (bez ryzyka ) porezerwować miejsca w np. hotelach na tak długi czas do przodu ,przecież "... wszystko się może zdarzyć ..." :swir: . Kilka adresów pól namiotowych w Hiszpanii ,jakieś we Francji :kicha: ,a w Italii ,to jak w domu (mam nadzieję _boisie ). Dzisiaj załatwiłem EKUZ-a ,wymieniłem tylną oponę i jeszcze tylko olej i moto gotowe .Mam mały problem z GPS-em bo nowy hołek potrzebuje androida min. 4 ,a ja w moim samsungu mam 2,6 _bezradny ,ale telefon dzwoni i szkoda go wymieniać ,a jak w sklepie go pokazałem i powiedziałem ,że chcę tak samo mały ,ale nowszy ,to powiedzieli ,że takich już nie produkują :wnerw: ,chyba wszyscy już wzrok stracili i robią same telewizory .Zostały prawie trzy tygodnie trzeba coś wykumać ,albo pojadę na troszkę nieaktualnych mapach (tylko 3 lata :) ).
Show Must Go On
Awatar użytkownika
jacek.rc
Forumowicz

Motocykl: KSL ,Cruiser ,VT-750,ADV -250

Postautor: Pedro125 dodano: 22 maja 2017, 18:49

U nas w Polsce też są problemy z wynajęciem czegoś na jedną noc oprócz Hotelu. Więc namiot będzie Ok.
Awatar użytkownika
Pedro125
Forumowicz

Motocykl: R 125,VIRAGO 535,V Strom DL650
Tel. kom.: 510710372

Postautor: Gregor STG dodano: 22 maja 2017, 20:47

Ja wymieniłem opony ,klocki ,szczęki i łożyska w obu kołach. Nawigację mam aktualizowaną co miesiąc. To jakiś tomtom ale bez blutu i słuchawek _bezradny . Telefon mam jeszcze starszy niż twój :P Zabieram też ładowarkę do aku , linkę holowniczą motocyklową i komplet naprawczy do opon. Pytanie o namiot: czy każdy bierze swój czy jeden na dwóch? Noclegi trzeba szukać będzie na bieżąco tam gdzie będziemy (w portalach ogłasza się tylko ok.10% ogólnie dostępnych ) plus campingi więc chyba damy radę _boisie . Mamy interkomy czy bez ? Jaki jest najmniejszy dystans na tankowaniu w naszej grupie? Na którą zbieramy się we wrocku wieczorem ? Czy wszyscy z naszej grupy są tu na forum?
Awatar użytkownika
Gregor STG
Forumowicz

Motocykl: Honda Shadow 1100
Tel. kom.: 501943707

Postautor: jacek.rc dodano: 23 maja 2017, 11:13

Intercomu nie mam ,mam wbudowane słuchawki do kasku i kabelkiem do tel. Myślę ,że w naszych czopkach ,to i tak zbyt dużo na trasie nie ponaprawiamy ,a koło to już na pewno _bezradny , tak że asistans i oby nie korzystać ;) .Namiot ,to raczej każdy osobno :swir: , bo nie chciało by mi się czytać komentarzy :whip: .Ze wzgl .na to ,że muszę spakować się x2 ,to minimalizm konieczny ,ale też z krótkiego doświadczenia wiem ,że większość śmiga w tych samych ciuchach po kilka dni ,trzy zmiany i jakiś płyn do prania i da radę .Najlepiej zrobić już teraz listę i dopisywać i wykreślać ,ważne żeby niczego ważnego nie zapomnieć (i kasy :D ). Co do nawi ,to tego tom-toma nie znalazłem bez urządzenia (do tel.) a nie specjalnie chce mi się wieźć dużo gadżetów ,a i powerbanki są bardzo przydatne :oklasky: . Proszę sobie też sprawdzić czy Wasze nawi działają offline ( bez transmisji danych) ,no chyba że macie super abonamenty ( roaming ) ,podobno coś ma się zmienić ale _bezradny .Co do noclegu ,to jak rozbijemy kilka namiotów i napiszemy JUNGLA ,to może nawet nam żarcie przyniosą i dadzą kasę jak się zwiniemy :rotfl: , bo po 10 dniach to wyglądać jak uchodźcy na pewno już będziemy _boisie .Pisać co kogo ,bo potem będzie za późno :D .
Show Must Go On
Awatar użytkownika
jacek.rc
Forumowicz

Postautor: jacek.rc dodano: 30 maja 2017, 20:48

Niekiedy wydaje mi się ,że jadę sam _bezradny , nikt nic nie pisze . Proszę chociaż przeczytać maila , dać znać kogo co interesuje , trenować kondychę i do zobaczenia wkrótce :motor: .
Show Must Go On
Awatar użytkownika
jacek.rc
Forumowicz

Postautor: beniamin82 dodano: 30 maja 2017, 22:04

Jacek ja czytam i nie jadę. Chociaż będę myślami jechał z wami. Oczywiście w razie potrzeby tłumaczeniowej dzwonicie jak w dym.
Obrazek
Awatar użytkownika
beniamin82
Zarząd KCM

Motocykl: Z125->Cruiser 250->BN251
Tel. kom.: 506177711

Postautor: Pedro125 dodano: 30 maja 2017, 22:25

Maile przeczytane,współrzędne wprowadzone,a tak w ogóle to chyba "cisza przed wielką burzą".(Będzie RABAN). :D
Awatar użytkownika
Pedro125
Forumowicz

Motocykl: R 125,VIRAGO 535,V Strom DL650
Tel. kom.: 510710372

Postautor: Luca dodano: 31 maja 2017, 08:33

jacek.rc pisze:Niekiedy wydaje mi się ,że jadę sam _bezradny

Po nocach jeszcze sypiasz, czy już adrenalina nie pozwala? ;)
Awatar użytkownika
Luca
Klubowicz

Motocykl: Jinlun250*XVS*GL1500*HD

Postautor: jacek.rc dodano: 01 cze 2017, 16:16

Luca pisze:Po nocach jeszcze sypiasz, czy już adrenalina nie pozwala?

Eee , tym razem jakoś tak już spokojniej do tego podchodzę ( ?? ). Troszkę załatwiania ,przygotowań ,ale wszystko już było przerabiane i nie ma tego dreszczyka ;) .Najbardziej :swir: myślę jak to będzie ... pierwszy raz z zajętym tak długo tylnym siedzeniem _boisie ,ale "co nas nie ... " . Właśnie pisałem o niepisaniu , bo zawsze można było sobie coś w postach przypomnieć ,czegoś dowiedzieć ,ale ważne żeby było o czym pisać po powrocie :D .
Show Must Go On
Awatar użytkownika
jacek.rc
Forumowicz

Postautor: przwoj dodano: 04 cze 2017, 11:46

Wielkie Dzięki dla Jacka za wykonanie serwisu mojego motocykla. Jeszcze tylko wymiana oleju i filtra paliwa który to prawdopodobnie był przyczyną moich wczorajszych problemów z moto.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam. Przemek.
przwoj
Forumowicz

Motocykl: Junak M20
Tel. kom.: 886875606

PoprzedniaNastępna

Wróć do Podróże