Zacięta skrzynia biegów (Keeway Supershadow)

Postautor: LEFTHANDY dodano: 14 maja 2009, 06:34

Czyli jak zwykle. Same duperele. I takie to straszne awarie dzieją się na ogół w chińskich sprzętach.
Sprawdź, czy twoje spasione dupsko pasuje do wymarzonego sprzęta: http://cycle-ergo.com/
Awatar użytkownika
LEFTHANDY
Forumowicz

Motocykl: Rude Bettie V250

Postautor: daro dodano: 15 maja 2009, 13:58

A po czym poznali,że z cewka jest zwalona? Przerywał Ci silnik? Wcześniej o niczym takim nie pisałeś.
Ogólnie to żadne straszne problemy. Zaczynam się zastanawiać czy obecnie produkowane Japońce,których jakość w ostatnich latach wyraznie spadła nadal są tak dużo lepsze od tych opluwanych Chinoli.
Awatar użytkownika
daro
Forumowicz

Motocykl: prawie Yamaha Virago 250:)

Postautor: kgeb dodano: 16 maja 2009, 21:26

Pisałem. Nawet cały wątek miałem zatutułowany moto nie jedzie więcej niz 75-80km/h. Efekt był taki że się motocykl zaczynał dusić, zwolnić musiałem do jakiś 50 km/h i dalej po jakimś czasie mogłem próbować.
Jak z tym pojechałem na Sadybę to wymienili mi cały gaźnik (a przynajmniej tak powiedzieli). Jak wyjechałem z serwisu (a było strasznie zimno - ze 4 st celsjusza) to okazało się że jest jeszcze gorzej. Mogłem jechać 50-60 km/h. Co więcej po 5 min zaczął mi się palić tłumik. Za bogata mieszanka i spalanie musiało następować w tłumiku. Wróciłem i zostawiłem moto aby się nim zajęli. Jak juz odebrałem na wiosnę to mi powiedzieli że wymienili cewkę. Moto zaczęlo jeździć jak nigdy. 110km/h udało mi się po raz pierwszy wycisnąć! Niestety tłumik dolny mam opalony..
kgeb

Postautor: Luca dodano: 18 maja 2009, 08:54

kgeb pisze:.... to mi powiedzieli że wymienili cewkę. Moto zaczęlo jeździć jak nigdy. 110km/h udało mi się po raz pierwszy wycisnąć! Niestety tłumik dolny mam opalony..

No nieeee, cały czas jeździłeś na jednym garze _boisie ?? i ci z serwisu się nie połapali :mur: Podstawowa rzecz sprawdzić świece, czy nie zalewa i czy jest prawidłowa iskra :mur:
Cud, że te chińskie motocykle jeszcze jeźdzą jak mamy takie profesjonalne swrwisy _bezradny
Awatar użytkownika
Luca
Klubowicz

Motocykl: Jinlun250*XVS*GL1500*HD

Postautor: daro dodano: 18 maja 2009, 15:38

Sorki,trudno prześledzić całe forum i wszystkie wątki. Luca ma rację. Ręce opadają jacy to spece pracują czasem w tych serwisach. Teraz dopiero poczujesz co to "wiatr we włosach", bo 100 będziesz mógł gonić na trasie. Trochę szkoda tego tłumika,ale na szczęście opalenie i odbarwienia oprócz defektu wizualnego na nic nie wpływają.
Awatar użytkownika
daro
Forumowicz

Motocykl: prawie Yamaha Virago 250:)

Postautor: Franky_Furbo dodano: 19 sie 2011, 16:35

Zapowiadali na dziś burze, więc o 8 rano wskoczyłem na motorek, by przed pracą jeszcze pośmigać. Przejechałem z 10km, na krzyżówce przepuściłem tych z pierwszeństwem, 1 bieg, ruszyłem, chcę wrzucić 2kę a tu qpa ;/ Dźwignia w nienaturalnej pozycji i ani drgnie. Dobrze że blisko domu więc się dociuftałem na jedynce. Moto ma 800km przejechane i jeszcze na gwarancji....ciekawe co w serwisie powiedzą _boisie
Do tej pory maszynka chodziła jak zegareczek...

Nie ma to jak panika :mrgreen:
Przestało lać, wytoczyłem Juliana z garażu i oblukałem... Wystarczyło podkręcić -nie jestem fachowcem ale to chyba się nazywa- wodzik i biegi chodzą :jupi:
Chciałem skasować post..ale niech inni poczytają i jak się coś takiego komuś przytrafi to będzie wiedział o co biega ;-)
Franky_Furbo
Forumowicz

Motocykl: Juliś 150

Poprzednia

Wróć do Lifan LF-250