autor: miras1970 dodano: 16 sie 2017, 04:39
Niestety fotek nie robiłem,Rano pojechałem nad Soline na tame,jestem tu trzeci raz ale pierwszy raz o 8 rano.Cisza,pusto tak jak powinno być.Przychodze z nad tamy i zawał,pod Osiołkiem plama benzyny,zagladam leje z pod baku.K,,,,,,K,,,,,K,,,,,, klne odpalam i mysle ze bak sie rozszczelnil od spodu.W drodze powrotnej na kwatere widze slady benzyny na baku z pod korka i olsnienie!Dzien wczesniej tankowalem do pelna i zostawil Osiolka na noc na centralnej a na zaporze zostawiłem na bocznej i paliwo sie przelało.Co za ulga,,,Jako ze jestesmy we dwojke z Ola odetchnelismy podwojnie.Po dojezdzie do Hrubieszowa i po znalezieniu kwatery pojechałem do sklepu i nagle zgrzyt i Osiołek nie jedzie.Wbijam 1,2,3 Osiołek stoi mysle ku,,,skrzynia poszła a moze linka sprzegła.Schodze z moto i patrze nie ma łańcucha.Nawet nie wiedzialem ze mam taki zasób przekleństw.Godzina 17 jutro świeto i co dalej,kkkkkk,,,,Jako ze obok był sklep podjezdza gosciu na cbr gadam z nim i dał nr do mechaniora,dzwonie ale niestety nie takiego łańcucha,nadmienie ze łańcuch miałem nowy za całe 50 złoty bo lepszego nie mieli na stanie.Poszło ogniwo a nie spinka.Podchodzi do mnie gosc i pyta czy mam problem gadam tak malutki daje mi nr do magika dzwonie mowie o co chodzi a on ze w czwartek jedzie na urlop i nie da rady chyba ze do Zamoscia po łańcuch trza by jechac.Podziekowałem.I dalej stoje Tubylec gada ze mnie do niego zawiezie,ok biore łancuch i jedziemy.Na miejscu gosc bierze łańcuch i znajduje jakis stary i skuwa.Niestety bolce za grube.Niestety to serwis kosiarek i skuterów.Dzwoni do swojej hurtowni,jest mój łańcuch porzadny jak cbr za 150 zeta,zamawiamy.Potem jedziemy po moto i i wsadzamy Osiołka na przyczepe i niema pasów stoje i trzymam Osiolka a koles zapierdala,nigdy wiecej,takich metod zesrałem sie ze strachu.Łancuch ma byc dzis tj w srode do południa i niestety do Sobiboru nie dojade brak czasu trzeba wracac.Po powrocie do kwatery idziemy z Ola do sklepu Ola na miesny ja na monopolowy,,,wiadomo,pozdro dla Wszystkich czytajacych.