Panowie i ew Panie.Prosil bym o info od kogos kto to przezyl

.Motorek jest z 2010 roku jestem trzecim wlascicielem.Dotychczas ani nie był nadmiernie użytkowany ani katowany ma 5600 km przejechane z tego 1600 przezemnie.Ja mam ciut ciezka noge w samochodzie Juliana tez potraktowałem troszkę aktywniej niż poprzedni wlasciciele wiec po tylu latach cos musiało wreszcie zdechnac

Bo mam go dopiero rok wystarczy przeliczyć km i aktywność pojazdu.Drogi w mojej okolicy nie sa najleprzej jakości wiec telepało jak diabli i na kolejnym wyboju cos tam się zmienilo zaczal jechać dziwnie nie wchodzil na obroty.Do domu dojechal i jeździ do tej chwili ale 30 km na h więcej się nie da bo zaczyna szarpac.Podobne obiawy obejrzałem wczoraj na YouTube w motocyklu Yamaha Virago gość miał pekniete krucce przy gaźnikach ale u mnie jest wizualnie przez lupe OK

Podejrzewam ze rozrząd się przestawil? ew zawory sa na wykaczeniu bądź zajechane na maksa.Dlatego szukam pomocy u kogos kto miał ten albo bardzo podobny problem.Wymienic ew modol zapłonu to nie problem czy cewke czy jakies inne badziewie ale nie mogę kupować po kolei bo wyjdzie ze kupie nowy silnik taniej

Dieki za rady ale one nic nie wnosza wiec dalej