Witajcie.
Być może wiecie z mojego Powitania a być może nie, dlatego napiszę tu jeszcze raz. Generalnie upatrzyłem sobie 5 motocykli. Barton Classic 125, Barton Blade, Keeway RKV, Keeway K-Light oraz nasz ukochany Keeway Superlight 125 Limited. Czarny mat wygląda obłędnie, mimo że klasyczne choppery nijak mi się nie podobają. Przeczytałem już pełno informacji na temat danych motocykli, w tym wszystkie 54 strony tego tematu, jednak wciąż nie mogę znaleźć odpowiedzi na nurtujące mnie pytania.
1. Głównie do najstarszych użytkowników KSL'a. Czytałem w niektórych miejscach, że spadek mocy motocykla po jakimś czasie jest rzeczą normalną. Jeden z komentujących (bodajże na motocykl125.pl czy jakoś tak) mówił, że jest mega zadowolony jednak po roku użytkowania zauważył już jakiś spadek mocy. Jak to u was wygląda? Jak odczuwalny jest ten spadek mocy i czy da się go jakoś zniwelować, bądź jakkolwiek wyeliminować?
2. Jak najlepiej zabezpieczyć motocykl przed kradzieżą, mieszkając w bloku nie mając za grosz zaufania do obcych ludzi? Dzielnica wydaje się ok, to nie Praga Południe, jednak z natury jestem nieufny do ludzi i boje się o swój przyszły motocykl. Czytałem o zdejmowalnych zaciskach alarmowych na przednią tarczę hamulcową, jednak czy to wystarcza?
3. Ile trwa u was typowy sezon? Musi po prostu być te przynajmniej kilka stopni na plusie i suchy asfalt, czy już dajmy na to od listopada do lutego/marca się nie jeździ?