walkra5 pisze:Dwa razy czyściłem gaźnik i wymieniłem świece w mieście chodzi jak ta lala ale w trasie jak gdyby brakowało mu paliwa lub je coś odcina w gaźniku są dwa czujniki może one odcinają paliwo?
To nie są czujniki, to są 2 grzałki ogrzewające gaźnik (łatwiejszy rozruch i praca przy niskiej temperaturze)
Jak uważasz że to ich wina to je biore

-- Dzisiaj, 22:04 --
Sprawdź oznaczenia jakie masz na module (mam ten sam silnik, u mnie w motongu moduł jest na tylnym błotniku ). Potem przeszukaj forum użytkowników yamahy virago
http://www.virago.com.pl/. U nas jest ten sam silnik co w yamaha xv250, oznaczenia modułu są te same.
Ja tam coś kiedys znalazłem że moduł odcina iskre powyżej iluś tam obrotów ( u mnie odcina jak przekraczam 130km/h ale jak moto zwolni powinno jechać dalej, moje jedzie a chciałem się pozbyc tego odcinania) Z tego co tam wyczytałem to oznaczenia pokrywaja się z tymi naszymi . Były tam podane oznaczenia kodowe które moduły mają blokady. Jest prawdopodobne że masz moduł który był stosowany na rynek niemiecki ograniczający prędkość do 90km/h (w niemczech 125 i 250 miały pakowane te same moduły) i pewnie to powoduje problem. Jeżeli tak jest to masz pecha i pozostaje wymiana, tym bardziej że jeżeli to wina modułu to i tak on działa nieprawidłowo bo powinien wrócić iskre po spadku obrotów.