GAŚNIE NA TRASIE

GAŚNIE NA TRASIE

Postautor: walkra5 dodano: 24 cze 2009, 17:15

Witam wszystkich i proszę o pomoc !!!Mój cruiser w mieście zachowuje się normalnie ale w trasie gaśnie jak gdyby brakowało mu paliwa czy ktoś wie jak rozwiązać ten problem? Może ktoś też już to przerabiał? HELP!!! _bezradny
walkra5

GAŚNIE NA TRASIE

Postautor: scOti dodano: 24 cze 2009, 19:37

w sumie problem był nie raz poruszany, proponuje przewertować forum.

Swoją drogą sprawdź czy masz filtr paliwa, jakie są obroty na biegu jałowym, linke od ssania (czy dobrze odcina sie ssanie), świece i przewody ;]
scOti

GAŚNIE NA TRASIE

Postautor: walkra5 dodano: 24 cze 2009, 19:53

Dwa razy czyściłem gaźnik i wymieniłem świece w mieście chodzi jak ta lala ale w trasie jak gdyby brakowało mu paliwa lub je coś odcina w gaźniku są dwa czujniki może one odcinają paliwo?
walkra5

GAŚNIE NA TRASIE

Postautor: Shipp dodano: 25 cze 2009, 08:49

Za niski poziom paliwa w gaźniku. Podregulowac pływakiem na wyższy.
Shipp
Forumowicz

Motocykl: .

GAŚNIE NA TRASIE

Postautor: Luca dodano: 25 cze 2009, 09:09

Niesprawne odpowietrzenie zbiornika może być przyczyną.
Awatar użytkownika
Luca
Klubowicz

Motocykl: Jinlun250*XVS*GL1500*HD

GAŚNIE NA TRASIE

Postautor: walkra5 dodano: 25 cze 2009, 15:58

W miście w o ogóle nie gaśnie.To wygląda tak jakby coś odcinało mu paliwo przy większych prędkościach w trasie :zalamka:
walkra5

GAŚNIE NA TRASIE

Postautor: walkra5 dodano: 25 cze 2009, 20:33

Dławie temat dalej.Jeśli jadę 90km/h to po 2km zaczyna przerywac i szarpać a po chwili gaśnie a gdy się zatrzymam to po minucie dwóch odpala i jedzie dalej w mieście nie ma takich problemów to wygląda tak jak gdyby brakowało mu paliwa ale iglica jest już najwyżej .Ktoś pisał że można podnieść pływak ale jaka tam jest regulacja? A jeśli to wina modułu to ile takie ustrojstwo kosztuje? nie mogę nawet sprawdzić czy wyprzedzę tira bo jak podczas wyprzedzania zgaśnie to mogę nie zdążyć i zgasnę razem z nim _boisie

-- Dzisiaj, 20:41 --

Dzięki za podpowiedź .To może być to ale jaka jest regulacja pływakiem ? bo z tego co zauważyłem to jest tam taka blaszka która po podniesieniu się pływaka wciska mały szpindel który nie wiem do czego służy? :(
walkra5

GAŚNIE NA TRASIE

Postautor: Jachu dodano: 26 cze 2009, 22:33

walkra5 pisze:Dwa razy czyściłem gaźnik i wymieniłem świece w mieście chodzi jak ta lala ale w trasie jak gdyby brakowało mu paliwa lub je coś odcina w gaźniku są dwa czujniki może one odcinają paliwo?

To nie są czujniki, to są 2 grzałki ogrzewające gaźnik (łatwiejszy rozruch i praca przy niskiej temperaturze)
Jak uważasz że to ich wina to je biore :))

-- Dzisiaj, 22:04 --

Sprawdź oznaczenia jakie masz na module (mam ten sam silnik, u mnie w motongu moduł jest na tylnym błotniku ). Potem przeszukaj forum użytkowników yamahy virago http://www.virago.com.pl/. U nas jest ten sam silnik co w yamaha xv250, oznaczenia modułu są te same.
Ja tam coś kiedys znalazłem że moduł odcina iskre powyżej iluś tam obrotów ( u mnie odcina jak przekraczam 130km/h ale jak moto zwolni powinno jechać dalej, moje jedzie a chciałem się pozbyc tego odcinania) Z tego co tam wyczytałem to oznaczenia pokrywaja się z tymi naszymi . Były tam podane oznaczenia kodowe które moduły mają blokady. Jest prawdopodobne że masz moduł który był stosowany na rynek niemiecki ograniczający prędkość do 90km/h (w niemczech 125 i 250 miały pakowane te same moduły) i pewnie to powoduje problem. Jeżeli tak jest to masz pecha i pozostaje wymiana, tym bardziej że jeżeli to wina modułu to i tak on działa nieprawidłowo bo powinien wrócić iskre po spadku obrotów.
Jachu

GAŚNIE NA TRASIE

Postautor: tomush1 dodano: 08 lip 2009, 21:57

witam mam, raczej miałem podobny problem. mianowicie motocykl gdy wolno jeździłem motocyklem po podwórku wszystko ok. Problemy zaczęły się gdy tylko wyjechałem na ulice, po ujechaniu 2 - 3 km przy prędkości 80km/h motocykl zaczął przerywać (a czasami nie) i gasł. dopiero po jakimś czasie odpalał ale odcinki po których gasł były coraz krótsze. w sumie to zrobiłem sobie ze 3 takie wycieczki i w tym momencie niestety motocykl nawet nie chce odpalić :( i nie wiem co jest grane. może ma ktoś jakiś pomysł??? kranik drożny, gaźnik przeczyszczony... może to ten moduł ale jak to sprawdzić ....
tomush1

GAŚNIE NA TRASIE

Postautor: walkra5 dodano: 19 lip 2009, 14:35

Witam kolegę . Ja miałem ten sam problem i rozszyfrowałem go . Kranik jest ssący więc wyrzuciłem membranę i odgiąłem blaszkę na pływaku tak że teraz dostaje więcej paliwa bo to niski stan paliwa w gaźniku powoduje że gaśnie .U ciebie jest podobna sytuacja więc chyba to jest to.
walkra5

Wróć do Cruiser 250