jacek.rc pisze:A mnie nikt nie potrafił zrozumieć dlaczego ciągle ciągnie mnie do Italii.
Ja do dziś dnia nie wiem jak to się stało że po jednym razie inne kierunki są dla mnie nieatrakcyjne...

Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka
jacek.rc pisze:A mnie nikt nie potrafił zrozumieć dlaczego ciągle ciągnie mnie do Italii.
krysz pisze:Nie chcę zaśmiecać tematu, "ale muszem"... co jest nie tak z tym, na tym moto?
beniamin82 pisze:
Zupa z cukini.
Prosty przepis, smażysz na oliwie z oliwek posiekaną cebulę, dodajesz rosół czy bulion i wrzucasz pokrojoną cukinię.
Przed podaniem dodajesz na talerz zupy łyżeczkę startego twardego sera.
Ja w domu zużywam 150gr grana padano na miesiąc, do pizzy czy właśnie do zup.
do Wloch nie przyjeidia siç po to, ieby podziwiać zawrotna strzelistość gotyckich katedr, ogrom piramid czy wodospady na miarę Niagary.
Gdy tylko pokonacie Alpy (które z pewnością wywrą na was duże wrażenie, ale coś podobnego przeżyjecie także e we Francji, w Szwajcarii, Niemczech cay Austrii), zaczniecie doświadczać zupelnie innych doznań. Horyzont nie oddala siç tu nigdy tak, aby osiagnąć tytaniczne rozmiary, gdyż zawsze ogranicza go po prawej stronie jakici wagórze, po lewej niewysoki lańcuch górski, a przy drodze jest jedna mala miejscowość za drug4, w odległości nie większej niż pięc kilometrów. I na każdym odcinku trasy (z wyjątkiem skrawka Niziny Padańskiej) napotkacie jakis zakręt. zmieni siç kierunck jazdy, a wraz z nim pejzaż, i już nic tylko po przekroczeniu granicy regionów, ale w tej samej okolicy odkryjecie inne oblicze kraju, ukażą siç wam kolejne formacje gór opadających ku morzu. Między wagórzami Piemontu I Toskanii czy regionu Marche trudno znalcić podobierństwa; czasami wystarczy przekroczyć ze wschodu na zachód lub na odwrót Apeniny, które niczym kregoslup clagną się przez caly półwysep, by poczuć siç, jakbyśmy znaleili siç w innym kraju.
UMBERTO ECO
krysz pisze:W poszukiwaniu Toskanii![]()
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość