Uważajcie na drogach

Porady doświadczonych dla początkujących
(jak jeździć, jak hamować, jak upadać, jak jeździć w grupie)
moderatorzy: Wojtas

Uważajcie na drogach

Postautor: Romeciarz dodano: 27 cze 2009, 22:49

scOti pisze:
dittos pisze:
scOti pisze:dittos napisz prosze cos o swoim slizgu - niech to bedzie przestroga dla innych

no nie wiem Scoti, czy da sie to porównac do jazdy chopperem na zakrecie, bo ja byłem w sporym złozeniu mimo małej predkosci, poza tym opony w sporcie maja biezniki równiez po bokach szeroko.

pewnie to nie opisuj, bo po cholere

Prosi chłopak byś napisał coś więcej o swoim przypadku by uniknęli go inni. I nie chodzi tu o porównywanie techniki jazdy, ale żeby nikomu się więcej coś takiego nie przytrafiło. I to tyle w tym temacie. Wracaj do zdrowia.
Aby zakręty były proste
Awatar użytkownika
Romeciarz
Klubowicz

Motocykl: R 250; Hyosung,R 1100 RT -były

Uważajcie na drogach

Postautor: Luca dodano: 30 cze 2009, 10:56

dittos pisze:no nie wiem Scoti, czy da sie to porównac do jazdy chopperem na zakrecie, bo ja byłem w sporym złozeniu mimo małej predkosci, poza tym opony w sporcie maja biezniki równiez po bokach szeroko.

Takim samym prawom fizyki podlegają wszystkie motorki, tylko intensywność działania może być różna. Wiadomo, że motocykle sportowe są tak projektowane, żeby można było bardziej się wykładać na zakrętach i dzięki temu pokonywać je z większą prędkością ale jak opona puści na zakręcie przy mocnym złożeniu to czym by się nie jechało to ciężko jest zapanować nad sprzętem.
Awatar użytkownika
Luca
Klubowicz

Motocykl: Jinlun250*XVS*GL1500*HD

Uważajcie na drogach

Postautor: Borowik dodano: 01 lip 2009, 00:17

Ja w ostatnią niedzielę też miałem przygodę przed przejściem, babcia spieszyła się do wnuczki i wtargnęła mi na pasy bez ostrzeżenia ale na szczęście zimna krew i dobra nawierzchnia uratowały mnie i babcię :D tylko lekko dotknąłem przednim kołem białego paska i moto uciekło mi z pod tyłka. Na szczęście tylny hamulec spisał się niezawodnie i udało mi się w końcu zatrzymać moto bez upadku. Spotkałem się już kiedyś ze znakami poziomymi o chropowatej powierzchni w Niemczech i myśle że nasi drogowcy też powinni stosować tą technologię. Ułatwiłoby nam to życie, a przede wszystkim poprawiło bezpieczeństwo i to nie tylko nas motocyklistów.
Awatar użytkownika
Borowik
Forumowicz

Motocykl: Keeway SPEED 150

Uważajcie na drogach

Postautor: Romeciarz dodano: 01 lip 2009, 12:41

verdgar pisze::) No i jeszcze wszystkie Babcie wskakujące na pasy, należałoby wyposażyć w lepsze okulary i lepsze hamulce - w ich dobrze pojętym interesie :)

Babcie ? :))
Aby zakręty były proste
Awatar użytkownika
Romeciarz
Klubowicz

Motocykl: R 250; Hyosung,R 1100 RT -były

Uważajcie na drogach

Postautor: marccoja dodano: 01 lip 2009, 13:14

Ratowalem pieszego,zebygo bardzo nie poturbowac.Pieszemu nic sie nie stalo drobne zadrapania nawet nieupadl.

Zato ja poturbowany :wnerw:
Pozdrawiam :rad:
:
marccoja
Klubowicz

Motocykl: romet r-150 cruiser-250
Tel. kom.: 506935165

Uważajcie na drogach

Postautor: Luca dodano: 01 lip 2009, 13:56

Znaczy się wyskoczył ci pod koła i musiałeś hamować awaryjnie?
Awatar użytkownika
Luca
Klubowicz

Motocykl: Jinlun250*XVS*GL1500*HD

Uważajcie na drogach

Postautor: marccoja dodano: 02 lip 2009, 13:45

Tak.inaczej byloby po babci wolalem sam wywinac orla aby babcia,byla cala.zakonczmy natym. :mur:
marccoja
Klubowicz

Uważajcie na drogach

Postautor: Borowik dodano: 03 lip 2009, 00:28

Borowik pisze:Ja w ostatnią niedzielę też miałem przygodę przed przejściem, babcia spieszyła się do wnuczki i wtargnęła mi na pasy bez ostrzeżenia ale na szczęście zimna krew i dobra nawierzchnia uratowały mnie i babcię :D tylko lekko dotknąłem przednim kołem białego paska i moto uciekło mi z pod tyłka. Na szczęście tylny hamulec spisał się niezawodnie i udało mi się w końcu zatrzymać moto bez upadku. Spotkałem się już kiedyś ze znakami poziomymi o chropowatej powierzchni w Niemczech i myśle że nasi drogowcy też powinni stosować tą technologię. Ułatwiłoby nam to życie, a przede wszystkim poprawiło bezpieczeństwo i to nie tylko nas motocyklistów.

Jak teraz to czytam to też wydaje mi się to śmieszne :oops:
Ale wtedy to nie było wcale ... _boisie . Ale jedna sprawa mi cały czas chodzi po głowie - Czy to ona była taka szybka czy ja taki wolny :rotfl:
A krzyk to też podniosła niczym 16-latka
Awatar użytkownika
Borowik
Forumowicz

Motocykl: Keeway SPEED 150

Uważajcie na drogach

Postautor: JARD' dodano: 03 lip 2009, 09:21

Ehh, no cóż zdarzyć się może każdemu. Najważniejsze, że chłopy z grubsza całe i do zdrowia i motocykli wracają. Zdarzenie, tak czy inaczej, szkołą na przyszłość będzie. Zdrowia Panom serdecznie życzę.
Awatar użytkownika
JARD'
Forumowicz

Motocykl: Cień

Uważajcie na drogach

Postautor: marccoja dodano: 03 lip 2009, 17:43

Okey. Pomalu wracam dozdrowia.mam nadzieje kolo 15 08.ruszyc na trase :rad:
pozdrawiam
marccoja
Klubowicz