Informacja dotycząca plików cookies
Informujemy, że używamy informacji zapisanych na urządzeniach końcowych użytkowników przy pomocy plików cookies, w celu dostosowania naszego serwisu do indywidualnych potrzeb użytkowników. Pliki cookies użytkownik może kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Korzystanie z naszego serwisu internetowego oznacza, że użytkownik wyraża zgodę na ich zapisywanie.
Jest coś podobnego na początku tłumika, spaliny które wylatują z rury wydechowej rozbijają się o tą blachę i uciekają otworami które są na około, przez to pewnie tłumik jest trochę cichszy bo tak to byłby pełny przelot.
Podczas podnoszenia Aprilki na podnośniku cały motocykl kiwał się do tyłu i do przodu bo rama pod silnikiem jest pod kątem i w dodatku fabryczna osłona z plastiku jest trochę za krótka, więc dorobiłem sobie dodatkową osłonę silnika z blachy stalowej 2mm. Teraz jest dużo lepiej, na razie to taki prototyp, może kiedyś wykombinuję coś lepszego.
I mamy drugą awarię, znowu przepaliła się zarówka, ale tym razem w przednim reflektorze. W oryginale Philipsa przepalił się żarnik od świateł mijania, długie wciąż działały. Teraz założyłem Osram Night Racer 50%, świeci trochę lepiej niż Philips
Z racji tego że na felgach było pusto to nakleiłem sobie wlepki EXCELa, myślę że razem z fake Brembo dobrze to wygląda.
Z tego co wyczytałem to wytrzymałość żarnika świateł mijania w żarówce HS1 wynosi 75 godzin, więc to nie jest za wiele z uwagi na fakt że światła świecą ciągle po odpaleniu motora.